Η Εθνική μας ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια, στους Βαλκανικούς ορεινής ποδηλασίας

Σεπτέμβριος 22, 2014
jumbo-banner
Δύο χρυσά με τον Αντωνιάδη και ένα χάλκινο με τον Βροχίδη

Η Εθνική μας ομάδα ήταν η μεγάλη πρωταγωνίστρια του Βαλκανικού  Πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας, το οποίο έγινε το Σαββατοκύριακο στα Σκόπια, με την συμμετοχή 11 χωρών.
 
Κατέκτησε δύο χρυσά με τον 22χρονο Δημήτρη Αντωνιάδη, αθλητή του ΠΣ Κρόνου Νίκαιας. Το ένα στην Γενική Κατάταξη –νικώντας και τους Άνδρες ποδηλάτες- παρ’ ότι ο ίδιος ανήκει στην κατηγορία Νέων Ανδρών και το άλλο στην κατηγορία του, για ποδηλάτες έως 22 ετών.

Στο βάθρο όμως ανέβηκε και ο Αλέξανδρος Βροχίδης, ποδηλάτης του ΑΣ Χιλίων Δένδρων. Ο 19χρονος αθλητής στην πρώτη του χρονιά ως Νέος Άνδρας πήρε το χάλκινο μετάλλιο, δείχνοντας ότι το μέλλον του ανήκει.    
 
«Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος απ’ όλα τα παιδιά. Βέβαια δεν μπορώ να μην σταθώ στον Δημήτρη Αντωνιάδη που απέδειξε και πάλι ότι είναι μεγάλος αθλητής και δείχνει ότι ανήκει στην γενιά που μπορεί να συνεχίσει μετά τον σπουδαίο Περικλή Ηλία. Το ότι κέρδισε και του άνδρες συμμετέχοντες δείχνει την αξία του. Επίσης ένα μπράβο στον Αλέξανδρο Βροχίδη που αν και πρώτη χρονιά στους Νέους Άνδρες κατάφερε ν’ ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Τρία μετάλλια που ήταν η καλύτερη απάντηση στους προκλητικούς για μια ακόμα φορά Σκοπιανούς».

Λόγια του Ομοσπονδιακού προπονητή Γιώργου Κατσέλη που βρίσκεται στο τιμόνι της Εθνικής μας ομάδας ορεινής ποδηλασίας ανελλιπώς από το 2008, ενώ είχε υπάρξει στο ίδιο πόστο και την 4ετία 2000 έως 2004.
 
Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Βροχίδης, που εκτός του χάλκινου ήταν και 10ος  στην Γενική, δήλωσε: «Ένας αγώνας που εξελίχθηκε από την αρχή όπως ήθελα. Κατάφερα από το ξεκίνημα να μείνω κοντά στις πρώτες θέσεις και ήρθε και το μετάλλιο. Ήταν μια ιδανική διαδρομή για Βαλκανικούς αγώνες και χαίρομαι ιδιαίτερα που για δεύτερη συνεχή χρονιά παίρνω μετάλλιο στην ίδια διοργάνωση».

Στην περσινή Βαλκανιάδα, στην Βουλγαρία ο Βροχίδης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, αγωνιζόμενος ακόμα στην κατηγορία των Εφήβων, απ’ όπου μεταπήδησε φέτος.      
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot