Ελλάδα - Σλοβενία 79-71: Έπαιξε και κέρδισε!

Αύγουστος 17, 2014
jumbo-banner

Παίζοντας κατά διαστήματα καλό μπάσκετ και παρουσιάζοντας την καλύτερή της εικόνα μέχρι τώρα, η Εθνική Ελλάδος νίκησε τη Σλοβενία 79-71 και πέτυχε την πρώτη της ΝΙΚΗ στο τουρνουά του Κάουνας

Το συγκρότημα του Φώτη Κατσικάρη έπαιξε πολύ καλή άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και είχε το προβάδισμα από το τρίτο λεπτό και μέχρι το τέλος, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα από την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς. Η Εθνική Ελλάδος σκόραρε 79 πόντους για πρώτη φορά στα φετινά της φιλικά, βρίσκοντας πολλές λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Στην αύξηση της παραγωγικότητας σε σχέση με το ΠΑΙΧΝΙΔΙ με τη Λιθουανία βοήθησε και η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση ο οποίος ήταν κυρίαρχος κάτω από τα δύο καλάθια.

Η φάση του αγώνα έγινε στα τελευταία δευτερόλεπτα του πρώτου δεκαλέπτου όταν ο Κώστας Σλούκας ύψωσε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ο τελευταίος... σηκώθηκε και κάρφωσε με μανία την μπάλα στο αντίπαλο ΚΑΛΑΘΙ.

Ο διεθνής σέντερ σταμάτησε στους 16 πόντους, ενώ κορυφαίος σκόρερ για την ελληνική ομάδα ήταν ο ΝΒΑερ (πλέον) Κώστας Παπανικολάου ο οποίος σκόραρε είκοσι με εξαιρετικά ποσοστά. Άλλους 13 πρόσθεσε ο Κώστας Βασιλειάδης με ευστοχία στα κρίσιμα τελευταία σουτ.

Από την άλλη ο σούπερ σταρ των Σλοβένων Γκόραν Ντράγκιτς διασώθηκε με 14 πόντους, δώδεκα σημείωσε ο αδερφός του Ζόραν και 11 ο Ντόμεν Λόρμπεκ.

Αυτή ήταν μία άτυπη ρεβάνς για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για την περσινή ήττα στο Ευρωμπάσκετ που διεξήχθη στη Σλοβενία και είχε στοιχίσει τότε την πρόκριση στα προημιτελικά.

Δεκάλεπτα: 25-12, 38-30, 59-49, 79-71

Ελλάδα (Κατσικάρης): Μπουρούσης 16, Ζήσης 1, Βασιλειάδης 13, Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 20, Σλούκας 2, Καϊμακόγλου 7, Βουγιούκας 4, Πρίντεζης 8, Μάντζαρης 3, Αθηναίου, Αντετοκούνμπο 5.

Σλοβενία (Ζντοβτς): Μπάλαζιτς 10, Σλόκαρ, Πρέπελιτς 8, Μούριτς 4, Μπλάζιτς, Ζούπαν, Γκόραν Ντράγκιτς 14, Ζόραν Ντράγκιτς 12, Λόρμπεκ 11, Κλόμπουτσαρ 8, Νίκολιτς, Όμιτς 4.

Πηγή: onsports.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot