Απίστευτη γκάφα της ΕΟΚ με την εθνική γυναικών – Eξαλλες οι αθλήτριες (βίντεο)

Ιούνιος 23, 2015
jumbo-banner

Εκνευρισμένες και απογοητευμένες με την συμπεριφορά των ανθρώπων της ομοσπονδίας εμφανίστηκαν οι αθλήτριες της εθνικής γυναικών που επέστρεψαν από το Ευρωμπάσκετ έχοντας αποκλειστεί από την 8άδα για… έναν πόντο!

Οι Όλγα Χατζηνικολάου, Στέλλα Καλτσίδου και Πέλη Παπαμιχαήλ κατηγόρησαν ευθέως την ηγεσία της ΕΟΚ για πλήρη αδιαφορία και άγνοια κανονισμών, αφού εκ των υστέρων αποδέχθηκε ότι μια νίκη με 15 πόντους (και όχι με 16) επί του Μαυροβουνίου θα αρκούσε στην «γαλανόλευκη» για να προκριθεί στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Η εθνική νίκησε τελικά με 13 και αφού δεν την ευνόησαν τα υπόλοιπα αποτελέσματα αποκλείστηκε. Ωστόσο, αν υπήρχε η σχετική πληροφόρηση για την τροποποίηση και το +15, η τακτική στις τελευταίες επιθέσεις θα ήταν σίγουρα διαφορετική και η εθνική δεν θα έψαχνε για τρίποντο σε δύο διαδοχικές φάσεις.

Η Όλγα Χατζηνικολάου δήλωσε σχετικά: «Από την αρχή που ξεκίνησε το ταξίδι ήμασταν μόνες μας. Δυστυχώς η Ομοσπονδία λέει λέει λέει και από πράξεις τίποτα. Σε όλη την προετοιμασία ήταν εξαφανισμένοι όλοι. Δεν ήρθε κάποιος να νιώσουμε ότι ανήκουμε κάπου. Στη Ρουμανία και στην Ουγγαρία όλες οι εθνικές είχαν κάποιον από την Ομοσπονδία. Αυτό μας πίκρανε.

Προσπαθούσαμε ν' αντλήσουμε δύναμη η μία από την άλλη γιατί μόνο αυτό είχαμε με το κυριότερο με αυτό που μάθαμε χθες μετά το παιχνίδι ότι η διαφορά που χρειαζόμασταν για να περάσουμε ήταν 15 πόντοι και όχι 16 και κανείς δεν μας ενημέρωσε γι' αυτό. Θεωρώ υπεύθυνη την Ομοσπονδία γιατί φαντάζομαι κάποια έγγραφα κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά φτάνουν στην Ομοσπονδία γιατί ήταν αλλαγή κανονισμού. Το παιχνίδι θα άλλαζε εντελώς και ίσως να μην ήμασταν εδώ και να πανηγυρίζαμε μια πρόκριση. Είμαι συντετριμμένη, έπρεπε να είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

Η Στέλλα Καλτσίδου πρόσθεσε: «Πραγματικά νιώθω υπερηφάνια για την ομάδα και τιμή. Το πιο ωραίο συναίσθημα που έχω ζήσει. Είμαστε όμως καταρρακωμένες γιατί από λάθος της δικής μας χώρας χάσαμε μια ευκαιρία να είμαστε όχι εδώ αλλά στη Βουδαπέστη και να πανηγυρίζουμε μια πρόκριση στις 8 και να πάμε να διεκδικήσουμε σ' ένα ματς μια πρόκριση ή κάτι πιο ψηλά. Τίποτα δεν θα ήταν απίθανο. Και αυτό με κάνει απογοητευμένη, θυμωμένη και στεναχωρημένη και μου στερεί το δικαίωμα να είμαι χαρούμενη γι' αυτό που κάναμε. Η ομοσπονδία ήταν απούσα από την αρχή. Τώρα συγκινήθηκαν όλοι».

Η Πέλη Παπαμιχαήλ τόνισε: «Δεν ήταν τόση έντονη η αδιαφορία στις προηγούμενες διοργανώσεις. Τηρούσαν τους τύπους. Επειδή εφέτος θεωρούσαν ότι η ομάδα πάει… άκλαφτη, δεν ασχολήθηκε κανείς. Η πικρία βγαίνει γιατί έχουμε στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν πως υπήρχε άγνοια για τη διαφορά των πόντων. Δεν μπορεί να μην σε τσακίσει όλο αυτό. Η ομάδα βγάζει υγεία και υπερηφάνεια, αλλά την πίκρα δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε».

iefimerida.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot