Αν ο Ιπποκράτης ανέβει τότε τα Δωδεκάνησα μετά από 13 χρόνια θα έχουν δύο εκπροσώπους στη Γ' Εθνική!

Μάιος 18, 2015
jumbo-banner

Για πρώτη φορά μετά από 13 ολόκληρα χρόνια τα Δωδεκάνησα είναι πολύ κοντά στο να έχουν και πάλι διπλή παρουσία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Αυτό φυσικά θα γίνει εφόσον ο Ιπποκράτης Κω καταφέρει να κερδίσει στους αγώνες μπαράζ, οπότε και θα συναντήσει στον 2ο όμιλο νότου τους Αγίους Θεοδώρους Αρχαγγέλου.

Η πιθανή διπλή παρουσία του δωδεκανησιακού μπάσκετ στη Γ’ Εθνική, μας κίνησε την περιέργεια για να ψάξουμε να βρούμε στα… κιτάπια μας, πότε έχει συμβεί ξανά αντίστοιχο. Η αναζήτηση λοιπόν μας γύρισε πολλά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στην περίοδο 2002-03 όταν η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου είχε και πάλι διπλή εκπροσώπηση στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής.

Εκείνη τη χρονιά λοιπόν ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος και ο Γ.Σ. Διαγόρας συμμετείχαν στο πρωτάθλημα σε μία κομβική περίοδο και για τις δύο ομάδες. Οι μεν «ερυθροκίτρινοι» παρέμειναν στη Γ’ Εθνική, κερδίζοντας στο κρίσιμο παιχνίδι τον Α.Γ.Ο. Ρεθύμνου (βρίσκεται πλέον στην Α1), ο δε Γ.Σ. Διαγόρας του αείμνηστου Σάκη Καλαμπόκα υποβιβάστηκε. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τους «ερυθροκίτρινους» εκείνη ήταν η τελευταία τους σεζόν σε εθνικές κατηγορίες, αφού την επόμενη δήλωσαν αδυναμία συμμετοχής και υποβιβάστηκαν. Ο «γηραιός» απ’ την πλευρά του είχε ανέβει ως πρωταθλητής Δωδεκανήσου στη Γ’ Εθνική, αλλά δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός και μοιραία επέστρεψε στα τοπικά πρωταθλήματα.

Άξιο αναφοράς όμως είναι και το γεγονός ότι και την προηγούμενη χρονιά (2001-02), τα Δωδεκάνησα είχαν πάλι διπλή εκπροσώπηση και μάλιστα επιτυχημένη στη Γ’ Εθνική. Ο μεν Κολοσσός- με τον Χάρη Παπάζογλου στο τιμόνι του- κατέκτησε τον τίτλο και ανήλθε στη Β’ Εθνική, ξεκινώντας την μεγάλη πορεία του προς τα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, ο δε Γ.Α.Σ. Ιάλυσος (ως πρωταθλητής Δωδεκανήσου τη χρονιά 2000-01) παρέμεινε στη Γ’ Εθνική, έχοντας στον πάγκο του τον Γιώργο Διάνα.

Από τη σεζόν λοιπόν 2002-03 μέχρι και τη φετινή είτε είχαμε έναν εκπρόσωπο στις εθνικές κατηγορίες είτε κανέναν… Ο Γ.Σ. Διαγόρας έπαιξε επίσης στη Γ’ Εθνική τις περιόδους 2007-08 (υποβιβάστηκε) και 2009-10 (ανέβηκε στη Β’ Εθνική), ο Α.Σ.Κ. Ιβίσκος τη χρονιά 2004-05 (υποβιβάστηκε) και ο Ιπποκράτης τις χρονιές 2003-04 και 2008-09 (υποβιβάστηκε και στις δύο). Αξίζει να σημειωθεί φυσικά ότι ο Γ.Σ. Διαγόρας είχε δικαίωμα να παίξει στη Γ’ Εθνική τη σεζόν 2005-06, ο Γ.Α.Σ. Ιάλυσος τη χρονιά 2003-04 και η Αναγέννηση Ρόδου την περίοδο 2010-11, χωρίς όμως να το κάνουν για διαφορετικούς λόγους.

Αν όλα λοιπόν πάνε καλά για τον Ιπποκράτη Κω, τη νέα σεζόν θα έχουμε διπλή εκπροσώπηση, μετά από 13 ολόκληρα χρόνια στον 2ο όμιλο νότου της Γ’ Εθνικής. -

12sports.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot