Ανθή Χατζηγιακουμή: «Όνειρο η εθνική γυναικών»

Μάρτιος 25, 2015
jumbo-banner

Η Ανθή Χατζηγιακουμή είναι μία από τις Ελληνίδες που αγωνίζονται στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Φέτος πανηγύρισε έναν ακόμη τίτλο, ενώ έζησε ξεχωριστές στιγμές με το Florida Gulf Coast.

Λίγο πριν πάρει το δρόμο της επιστροφής, η Κώα διεθνής μιλάει στον επίσημο διαδικτυακό χώρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και μεταξύ άλλων είπε τα εξής:

-Τι είναι αυτό πάνω στο οποίο πιστεύεις ότι βελτιώθηκες περισσότερο το διάστημα που έμεινες στη Φλόριντα;
«Το κολεγιακό μπάσκετ είναι πιο γρήγορο και έχει πιο πολλή επαφή. Οπότε σίγουρα βελτιώθηκα σ’ αυτά τα δύο κομμάτια.»

-Ποια είναι η συνέχεια για σένα στο κεφάλαιο μπάσκετ;
«Μετά την αποφοίτησή μου, θα γυρίσω στην Ελλάδα και θα ξεκινήσω προπονήσεις. Με τη νέα σεζόν θα ήθελα να κλείσω σε μία ομάδα και να παίξω επαγγελματικά».

-Είσαι από τα κορίτσια που έχουν παρουσία στις "μικρές" εθνικές ομάδες. Τι σημαίνει για σένα να φοράς τη φανέλα της Εθνικής τα καλοκαίρια;
«Είναι τόσο ωραίο συναίσθημα να φοράς τη φανέλα της Εθνικής και να παίζεις για τη χώρα σου. Και νιώθω πολύ τυχερή που ήμουν μέλος της γενιάς του ’93. Τα περισσότερα κορίτσια ήμασταν μαζί για πάνω από πέντε χρόνια συνεχόμενα. Κάθε καλοκαίρι για ένα μήνα, προπονήσεις πρωί απόγευμα, όλες με έναν κοινό στόχο! Είχε γίνει μια γλυκιά συνήθεια και μου ‘χει λείψει πολύ. Νομίζω ότι οι εμπειρίες που έχω με όλες τις μικρές εθνικές θα μου μείνουν αξέχαστες!»

-Η Εθνική Γυναικών είναι όνειρο;
«Φυσικά και είναι όνειρο!»

-Παράλληλα με το μπάσκετ παίρνεις και το πτυχίο σου, σωστά; Τι ακριβώς σπούδασες και ποιος είναι ο στόχος σου και σε αυτόν τον τομέα;
«Θα πάρω το πτυχίο μου στα παιδαγωγικά. Μου αρέσει πάρα πολύ να ασχολούμαι με παιδιά, οπότε στο μέλλον και αφού θα έχω τελειώσει με το μπάσκετ, θα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό!»

-Επιστρέφοντας στην Ελλάδα τι είναι αυτό που θα κάνεις πρώτα; Τι σου έχει λείψει περισσότερο εκτός από την οικογένειά σου;
«Μου έχουν λείψει πολλά πράγματα!! Εκτός από την οικογένειά μου, μου έχουν λείψει οι φίλοι μου, το ελληνικό φαγητό, η ελληνική κουλτούρα γενικά. Το πρώτο πράγμα που κάνω πάντα όταν επιστρέφω, είναι να τρώω ένα γεύμα φτιαγμένο απ’ τα χεράκια της μαμάς μου!»

ΡΟΔΙΑΚΗ

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot