Έριξαν "άκυρο" στη FIBA οι ομάδες της Euroleague

Ιούλιος 09, 2015
jumbo-banner

Με κοινή ανακοίνωσή τους, οι 11 ομάδες που έχουν εν ενεργεία συμβόλαιο τύπου Α με την Euroleague (ανάμεσά τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) έκαναν σαφές στη FIBA πως δεν ενδιαφέρονται να συζητήσουν το ενδεχόμενο αλλαγής στον τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης ή μεταπήδησης σε κάποια άλλη.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που υπογράφουν οι Αναντολού Εφές, η Μπαρτσελόνα, ηΦενέρμπαχτσε, η Μακάμπι, ο Ολυμπιακός, η Αρμάνι Μιλάνο, ο Παναθηναϊκός, ηΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Λαμποράλ Κούτσα, η Ζάλγκιρις και ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου:

"Κύριε Οράσιο,Σ' ευχαριστούμε για τα γράμματα που λάβαμε από εσένα την τελευταία εβδομάδα. Οι έντεκα (11) ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου Α συγκεντρωθήκαμε στα κεντρικά της Euroleague στη Βαρκελώνη, την Τρίτη 8 Ιουλίου, και συμφωνήσαμε να σου στείλουμε το παρακάτω ως απάντηση.

Παρακαλούμε να το λάβεις υπόψιν ως επίσημη απάντηση από εμάς, όπω επίσης ως τοποθέτηση για τη "νέα διοργάνωση της FIBA".Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για τονχ ρόνο, την ενέργεια και τη δουλειά που έκανες πάνω στο θέμα προετοιμάζοντας την πρόταση, κάνοντας ταξίδι για να συναντήσεις οκτώ εξ ημών προσωπικά, την ώρα που έστειλες επίσημη ενημέρωση.

Τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια που υπάρχει η Euroleague, οι ομάδες παραμένουν η βάση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στον χώρο. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι σύλλογοι πρέπει να διατηρήσουν τα ηνία και τον έλεγχο της διοργάνωσης, και δεν είμαστε πρόθυμοι να το θέσουμε σε κίνδυνο, αφού αποτελεί το "κλειδί" για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όλα αυτά τα χρόνια.Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να σας απαντήσουμε και να σας ενημερώσουμε πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή επαφή θα πρέπει να γίνει με όλους μας, ομαδικά. Θα δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα τις επόμενες ημέρες για να εκπροσωπηθεί η Euroleague σε αυτές τις συζητήσεις.Χρειαζόμαστε μερικούς μήνες για να διαβάσουμε λεπτομερώς την πρότασή σας. Θα είμαστε στη διάθεσή σας από την 1η Νοεμβρίου 2015. Σε αυτή την επαφή, θα σας ενημερώσουμε για τις τοποθετήσεις μας επ αυτού.Θέλουμε ξανά να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, και να σας πούμε πως είμαστε στη διάθεσή σας

για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση".
newsit.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot