«Δικέφαλος» τελικός στο Κύπελλο Ελλάδος – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έγραψαν ιστορία

Απρίλιος 26, 2019
jumbo-banner

Ξεπέρασαν στους διπλούς ημιτελικούς και έτσι θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία αντιμέτωπες οι ίδιες ομάδες για τρίτη σερί σεζόν.
Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα αναμετρηθούν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνει το Σάββατο 11 Μαΐου στο ΟΑΚΑ.

Στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε για τέταρτη διαδοχική χρονιά η ΑΕΚ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε 4-0 εκτός έδρας της Λαμίας και πήρε με δύο νίκες το «εισιτήριο» (2-0 στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ).

Ο Πόνσε (36΄), ο Οικονόμου (42΄), ο Μπακασέτας (53΄) και ο Βάντερσον (66΄αυτ.) πέτυχαν τα γκολ για την ΑΕΚ που θα αντιμετωπίσει στον τελικό της 11ης Μαϊου τον ΠΑΟΚ από τον οποίο ηττήθηκε τις δύο προηγούμενες σεζόν. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, που το ζευγάρι του τελικού είναι το ίδιο για τρίτο συνεχόμενο έτος.

Την παρουσία του για μια ακόμα φορά σε έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδος, την 20η στην ιστορία του, εξασφάλισε σήμερα (25/4) ο ΠΑΟΚ, αποσπώντας ισοπαλία 0-0 στην Τρίπολη από τον γηπεδούχο Αστέρα, τον οποίο είχε νικήσει με 2-0 στον πρώτο ημιτελικό της Θεσσαλονίκης.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, είχαν υπεροχή και ευκαιρίες, αλλά ο επαναπαυμένος στην διαφορά του πρώτου αγώνα ΠΑΟΚ έκανε απλώς συντήρηση δυνάμεων και χρόνου, με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την πρόκρισή του στον τελικό της 11ης Μαϊου, για τρίτη συνεχή σεζόν.

Έγραψαν ιστορία
Σε κάθε ποδοσφαιρική διοργάνωση υπάρχει πάντα η πρώτη φορά. Έτσι και στο Κύπελλο Ελλάδας.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά. Ξεπέρασαν στους διπλούς ημιτελικούς τη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα και έτσι θα βρεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης αντιμέτωπες οι ίδιες ομάδες για τρίτη σερί σεζόν.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot