«Πράσινο» προβάδισμα με ανατροπή και 10

Ιούλιος 29, 2015
jumbo-banner

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στο χαμένο πέναλτι, την αποβολή του Σάντσεθ κατάφερε να  νικήσει την Κλαμπ Μπριζ 2-1 με ανατροπή και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Champions League.

Η αποψινή βραδιά στο «Απ. Νικολαϊδης» άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ, αλλά στο τέλος οι «πράσινοι» ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που υψώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα πανηγύρισαν τη νίκη με 2-1

Κι έστω με αυτό το ισχνό προβάδισμα θα πάνε στο Βέλγιο, την Τετάρτη 5 Αυγούστου, προκειμένου να διεκδικήσουν την πρόκριση στα πλέι οφ του Champions League

Κακό ξεκίνημα και ψυχρολουσία

Η απουσία επίσημου αγώνα, καθώς και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, έδωσαν την ευκαιρία να φανεί απειλητικοί και να βρει πολύ γρήγορα κι εύκολα το εκτός έδρας γκολ που αναζητούσε.

Το πρώτο καμπανάκι για την άμυνα των «πράσινων» ήρθε στο 5’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ντουάρτε ανενόχλητος έπιασε την κεφαλιά, χωρίς να βρει στόχο.

Όμως δεν συνέβη το ίδιο στο 10’, κενό και ασυνεννοησία στο αριστερό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού έδωσε την ευκαιρία στον Βανάκεν να κάνει τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και τη στιγμή που τα μαρκαρίσματα είχαν χαθεί ο Εμπομπό με όλη του την άνεση με κεφαλιά πέτυχε το γκολ.

Και μέχρι οι γηπεδούχοι καταλάβουν τι είχε συμβεί, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία για το 2-0 στο 13’,  με τον Βανάκεν να αδυνατεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Ανέβασμα Νίνη

Μετά το 20ό λεπτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού άρχισαν να αυξάνουν την πίεση, με τον Σωτήρη Νίνη να παίρνει πρωτοβουλίες στο χώρο του κέντρου και με μακρινό σουτ να απειλεί για την ισοφάριση στο 23’

Από τα πόδια του διεθνή μέσου προήλθε και η πρώτη μεγάλη στιγμή για τον Παναθηναϊκό στον αγώνα στο 33’, καθώς πέρασε την μπάλα στον Μπεργκ, αυτός με κεφαλιά βρήκε τον Καρέλη, που ανατράπηκε από τον Μέχελε και ο Ρώσος διαιτητής Βλάντισλαβ Μπερζορόντοφ υπέδειξε το πέναλτι.

Το χαμένο πέναλτι και η ρεβάνς του Μπεργκ

Όμως ο Μάρκους Μπεργκ προτίμησε να το εκτελέσει χαμηλά στο κέντρο της εστίας της Μπριζ και ο Μπρούζες με τα πόδια έδιωξε την μπάλα.

Όμως η κακή αυτή στιγμή δεν επηρέασε τον Σουδό φορ, που δεν άργησε να απαντήσει: Στο 37’  αρχικά ο Νίνης εκτέλεσε συρτά με τον Κουτρουμπή να χάνει την μπάλα και να καταλήγει ξανά στον Νίνη. Αυτός είδε την κίνηση του Μπεργκ στην περιοχή, του έστειλε συστημένη την μπάλα και ο Σουηδός με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε 1-1.

Η κίτρινη που έγινε κόκκινη

Όμως τα στραβά για τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο συνεχίστηκαν. Στο 43’ ο Σάντσεθ έκανε επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ντιαμπί, με τον Ισπανό κεντρικό μπακ αρχικά να παρατηρείται με κίτρινη κάρτα, αλλά στη συνέχεια ο Ρώσος διαιτητής, έπειτα από συνεννόηση με τον βοηθό του την έκανε κόκκινη, με τους «πράσινους» να μένουν με 10 παίκτες.

Mε δύο αλλαγές

Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Κλαμπ Μπριζ, υποχρέωσε τον Γιάννη Αναστασίου να προχωρήσει σε δύο αλλαγές (Λαγός, αντί Ατζαγκούν και Τριανταφυλλόπουλος αντί Νίνη) με την έναρξη της επανάληψης, με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να θέλει να δυναμώσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας.

Τα πρώτα 15 λεπτά του β’ ημιχρόνου ανήκαν στην ομάδα του Βελγίου, με τον Τριανταφυλλόπουλο να έχει προβλήματα στο μαρκάρισμα του Ντιαμπί, με τον επιθετικό από το Μάλι να ξεπερνά τον αμυντικό του Παναθηναϊκού, αλλά τον Κοτσόλη να σώζει τον Παναθηναϊκό στο 61’

Καρέλης και 2-1

Αυτή η φάση αφύπνισε τους γηπεδούχους, με τους παίκτες του να κερδίζουν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να δέχονται το… δώρο της Κλαμπ Μπριζ στο 65΄, όταν ο Εμπομπό σε μια ακίνδυνη φάση, έδιωξε την μπάλα με το χέρι, εντός περιοχής, και ο διαιτητής σφύριξε το πέναλτι, με τον Καρέλη να σημαδεύει τη δεξιά γωνία του Μπρουσέζ και να γράφει το 2-1.

Ο Παναθηναϊκός οχυρώθηκε ακόμα περισσότερο από το 74’  με την είσοδο του Λουντ, αντί του Καρέλη και μέχρι το τέλος, δεν απειλήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ.

ΣΚΟΡΕΡ:  37’ Μπεργκ, 65’ πέν. Καρέλης / 10’ Εμπομπό

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπερζορόντοφ  (Ρωσία)

ΧΑΜΕΝΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: 34’ Μπεργκ

ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ:

ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 43’ Σάντσεθ

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Κουτρουμπής, Ζέκα, Ατζαγκούν (46’ Λαγός), Νίνης (46’ Τριανταφυλλόπουλος) , Μπεργκ, Καρέλης (74’ Λουντ)

Κλαμπ Μπριζ (Πρεντόμ): Μπρουσέζ, Ντε Φο (80’ Κουλς), Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Εμπομπό (72’ Ντε Σουτέρ), Σίμονς, Βάσκεθ (59΄Ιζκέρο), Βάνακεν, Βόρμερ, Ντιαμπί

imerisia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot