«Ναι μεν αλλά» τώρα από Κοντονή υπό το βάρος του Grexit

Απρίλιος 08, 2016
jumbo-banner

Αφηνεί ανοιχτό το θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου - Η FIFA επιμένει να μιλά για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο ενόψει της απόφασης του ΣτΕ

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ποδοσφαιρικό Grexit αφού το τελεσίγραφο της FIFA προς την ελληνική κυβέρνηση για την επανέναρξη του Κυπέλλου λήγει στις 15 Απριλίου. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία δεν συνδέει την στάση του υφυπουργού με την απόφαση του ΣτΕ στην προσφυγή της ΕΠΟ, η οποία θα εκδικαστεί στις 19 Απριλίου.

Ο Σταύρος Κοντονής, έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει την απόφαση του δικαστηρίου, όμως η FIFA δεν λαμβάνει υπόψη της την παράμετρο αυτή αφού θεωρείται παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Καθώς όμως η κλεψύδρα αδειάζει ο Σταύρος Κοντονής δείχνει τα πρώτα σημάδια διαλλακτικότητας στο θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου Ελλάδας, του στυλ «ναι μεν αλλά».

Απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή, ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν ήταν απόλυτος και άφησε να εννοηθεί ότι υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα μπορούσε να επανεξεταστεί το θέμα.

Καταρχήν ξεκαθάρισε ότι «κανείς δεν μπορεί να υπαγορεύσει πολιτικές στην κυβέρνηση για θέματα δημόσιας ασφάλειας» για να προσθέσει:

«Αν όμως με ενέργειες σοβαρές διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια και ειρήνη, εμείς θα περιμένουμε και την απόφαση του ΣτΕ και τότε μπορούμε να ξαναδούμε το ζήτημα του Κυπέλλου. Αυτό το είπαμε και στις αντιπροσωπείες της FIFA και της UEFA».

Στη συνέχεια επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ άφησε για μία ακόμη φορά αιχμές για την ΕΠΟ και τις διεθνείς ομοσπονδίες:

«Η κυβέρνηση θα σεβαστεί το αυτοδιοίκητο. Οι αθλητικές ομοσπονδίες πρέπει να καθορίζουν τα δικά τους τεκταινόμενα. Άλλο όμως το αυτοδιοίκητο και άλλο ένα καθεστώς ασυδοσίας. Έχουμε ζητήσει από την ΕΠΟ να προσαρμόσει το καταστατικό και τους κανονισμούς της στα διεθνή δεδομένα της FIFA και της UEFA. Επίσης από τις διεθνείς ομοσπονδίες ζητήσαμε να εποπτεύουν αυτό το έργο. Δυστυχώς ούτε η ΕΠΟ κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση, ούτε οι διεθνείς ομοσπονδίες ενήργησαν».

Κόντρα με ΕΠΟ

Στο πλαίσιο της κόντρας που έχει ξεσπάσει μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και FIFA-UEFA αλλά και στο εσωτερικό του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο Σταύρος Κοντονής έχει εξαπολύσει επίθεση κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας την οποία υποδεικνύει ως υπεύθυνη εάν συμβεί το ποδοσφαιρικό GREXIT:

«…δεν διαπιστώθηκε από πλευράς Ε.Π.Ο. η ελάχιστη πρωτοβουλία εποικοδομητικής παρέμβασης, αντιθέτως μάλιστα, το Πανελλήνιο, με έκπληξη και συγχρόνως απογοήτευση, παρακολουθεί όλους εκείνους που υποτίθεται πως κόπτονται για τα συμφέροντα του ελληνικού ποδοσφαίρου –αν και εξαιτίας της δράσης τους σε αυτό… βαρύνονται με κακουργηματικές κατηγορίες και –ορισμένοι- και με περιοριστικούς όρους- να έχουν «γαντζωθεί από την καρέκλα τους» και να μην επιδεικνύουν –ούτε…ένας εξ αυτών- την στοιχειώδη ευθιξία να αναστείλουν προσωρινά έστω την ιδιότητά τους.

Το πρόβλημα κακοδιοίκησης, αδιαφάνειας και διαφθοράς του ελληνικού ποδοσφαίρου έχει πια διεθνοποιηθεί και κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει τις παρεμβάσεις για την εξυγίανσή του, είτε σε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς, είτε με νομοθετικές παρεμβάσεις.

Η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης έχει ήδη εκφραστεί από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και ταυτίζεται με το αίτημα κάθαρσης και διαφάνειας στο ποδόσφαιρο, αίτημα που συνιστά πλέον απαίτηση από την κοινωνία, τους υγιείς φιλάθλους και παράγοντες, καθώς και τα ΜΜΕ.
Αναμένω από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου να δρομολογήσουν άμεσα τις διαδικασίες αυτό-κάθαρσης, όπως με σαφήνεια ζητήθηκε στη συνάντηση της 30ης Μαρτίου, και μέχρι τις 14 Απριλίου να μου έχει γνωστοποιήσει εγγράφως τις πρωτοβουλίες της. Σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για ότι θα επιφυλάσσει το μέλλον για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο η ίδια έφερε σε αυτό το σημείο».

Θέση για το θέμα της επανέναρξης του Κυπέλλου πήρε και εκ των αντιπροέδρων του Ολυμπιακού, Σάββας Θεοδωρίδης:

«Πρέπει οι κ.κ. Τσίπρας, Κοντονής να κάνουν τα δέοντα για να παίξει η Εθνική ομάδα στην Ευρώπη και οι ομάδες. Γιατί έτσι όπως χειρίζονται το θέμα είναι σαν να μη θέλουν περισσότερο να παίξει ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη. Ο Ολυμπιακός έτσι όπως έγιναν τα αποτελέσματα είναι ήδη στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και περιμένει ΑΕΚ ή Ατρόμητο για να βγει ο νικητής. Να συνέλθουν όλοι για το ποδόσφαιρο».

protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot