Χιλιάδες αγρότες στα μπλόκα -Σχεδιάζουν να «κόψουν» την Ελλάδα στα δύο

Ιανουάριος 23, 2016
jumbo-banner

Περισσότερα από 15.000 τρακτέρ παραμένουν σε όλα τα εθνικά δίκτυα έχοντας στήσει περίπου 50 μπλόκα σε ολόκληρη τη χώρα. Οι αγρότες αποφασίζουν σήμερα το μεσημέρι στα Τέμπη για το πως θα κινηθούν τις επόμενες ώρες, υποστηρίζοντας σε όλους τους τόνους πως δεν θα κάνουν πίσω.

Συνάντηση αντιπροσωπειών όλων των αγροτών θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στα Τέμπη προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις τους. Σκοπός τους είναι να χαραχθεί μια κοινή γραμμή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η στάση τους από τη Δευτέρα θα γίνει ακόμη πιο σκληρή, κόβοντας την Ελλάδα στα δύο.

Ενισχύονται τα μπλόκα των αγροτών της Μαγνησίας
Ολοένα περισσότεροι αγρότες της Μαγνησίας φτάνουν με τα τρακτέρ τους στον οδικό κόμβο των Μικροθηβών. Ηδη εκεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνδικαλιστών, βρίσκονται σταθμευμένα περίπου 600 τρακτέρ, αλλά ο αυτοκινητόδρομος έχει αποκλεισθεί από χθες το απόγευμα, αφού έχουν σταθμεύσει πάνω στη γέφυρα γεωργικά μηχανήματα, με αποτέλεσμα να εκτρέπεται η κυκλοφορία μέσω παραδρόμων στην περιοχή, αλλά κυρίως μέσω Βόλου. Στη Μαγνησία, κλειστή παραμένει η ΠΑΘΕ από το Βελεστίνο μέχρι και τον κόμβο Πλατυκάμπου στη Λάρισα, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων διεξάγεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Βόλου- Λάρισας.

Την ίδια ώρα, η Ενωση Ξενοδόχων Μαγνησίας έκαναν έκκληση στους αγρότες να μην κλείσουν τους δρόμους, ώστε να μην υπάρξουν οδυνηρές συνέπειες στον τουρισμό. Με ανακοίνωσή της η Ένωση εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των αγροτών, ωστόσο υπογραμμίζει ότι η διεκδίκηση των αιτημάτων τους δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος μιας άλλης επαγγελματικής ομάδας, αποδίδοντας ευθύνη στην κυβέρνηση.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot