Menu
Μνημόσυνο για τον Ευστάθιο Τρουμούση

Μνημόσυνο για τον Ευστάθι…

Την Παρασκευή 25 Α...

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στις 22-08-2017- Δείτε πού

ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπή ηλεκτρικο…

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχ...

Τι φοβάται και τι κρύβει ο Κυρίτσης για τη ΒΙΜΕΛ… γιατί την έκλεισε οριστικά και ποια προεκλογικά γραμμάτια ξεπληρώνει;

Τι φοβάται και τι κρύβει …

Από τις 31 Μαΐου 2...

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: "Η αγωνία της κα Ρούφα να δηλώνει παρών την ωθεί να χρησιμοποιεί υλικό, που είναι τόσο μπαγιάτικο όσο και η ίδια

ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: "Η α…

Από τη δημοτική πα...

Ιωάννα Ρούφα: «Είναι από εκείνες τις φορές που ντρέπομαι, εγώ που μιλάω για τις παρανομίες σας και δεν ντρέπονται εκείνοι που τις διαπράττουν»

Ιωάννα Ρούφα: «Είναι από …

Για το πόσο κρυπτο...

Σεισμός στην Ιταλία: Θρήνος, αγωνία κι ένα θαύμα – Απίστευτες εικόνες

Σεισμός στην Ιταλία: Θρήν…

Δυο ηλικιωμένοι νε...

38 νέες άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου προκηρύσσει ο Δήμος Κω

38 νέες άδειες υπαίθριου …

Ο Δήμαρχος Κω Γιώργο...

Πάρε βαθιά ανάσα: To trailer του 7ου επεισοδίου του Game of Thrones μόλις κυκλοφόρησε

Πάρε βαθιά ανάσα: To trai…

Και ενώ ακόμα επισήμ...

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές το βίντεο για την νεκρή κόρη του παρουσιαστή

Τραγωδία. Ραγίζει καρδιές…

Σαν βόμβα έσκασε χθε...

Πατέρας έστησε «ενέδρα» στον επίδοξο βιαστή της κόρης του!

Πατέρας έστησε «ενέδρα» σ…

Απίστευτες σκηνές στ...

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – Πάνος Βλάχος: «Δεν επιστρέφουμε στη Μουρμούρα»

Ιωάννα Τριανταφυλλίδου – …

Διαψεύδουν κατηγορημ...

Prev Next

Τι αλλάζει στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες - Καταργείται το «χαράτσι» της αίτησης

Τι αλλάζει στην επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες - Καταργείται το «χαράτσι» της αίτησης
jumbo-banner

- Τι προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

- Τέλος στην αμοιβή των 8 ευρώ ανά διεκπεραιούμενη αίτηση που ελάμβαναν οι συνεταιριστικές οργανώσεις των αγροτών.

Επιστροφές ΦΠΑ χωρίς να προηγηθεί φορολογικός έλεγχος θα εισπράττουν οι αγρότες του ειδικού καθεστώτος του φόρου, οι οποίοι έχουν υποβάλει Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής του ν. 3877/2010, καθώς και όσοι δεν έχουν υποβάλει τη Δήλωση αυτή, εφόσον το προς επιστροφή ποσό, στις περιπτώσεις αυτές, δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ.

Επίσης σε κάθε περίπτωση κατά την οποία τα δηλωθέντα στην αίτηση επιστροφής ακαθάριστα έσοδα υπερβαίνουν τη συνολική αξία αγροτικής παραγωγής του αιτούντος, όπως η αξία αυτή έχει καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό αρχείο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, θα επιστρέφεται χωρίς έλεγχο το ποσό ΦΠΑ που αντιστοιχεί στην αξία αυτή και το υπόλοιπο ποσό θα επιστρέφεται μετά από έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση, οι Δ.Ο.Υ. στις οποίες υποβάλλονται οι αιτήσεις επιστροφών ΦΠΑ από τους αγρότες, πριν εγκρίνουν την καταβολή των επιστροφών, θα προβαίνουν πλέον σε δύο πρόσθετες διαδικασίες επαληθεύσεων: α) διασταύρωση των φορολογικών παραστατικών που έχουν υποβάλει οι αιτούντες αγρότες με τα αντίστοιχα δεδομένα που έχουν μεταφερθεί στις αιτήσεις επιστροφής β) έλεγχο του ποσού των ακαθαρίστων εσόδων που δηλώθηκε σε κάθε αίτηση−δήλωση επιστροφής που υπεβλήθη για το προηγούμενο φορολογικό έτος προκειμένου να διαπιστώνεται αν ο κάθε αιτών πληροί ή όχι τα κριτήρια υπαγωγής στο ειδικό καθεστώς αγροτών. Τέλος στην αμοιβή των 8 ευρώ ανά διεκπεραιούμενη αίτηση που ελάμβαναν οι συνεταιριστικές οργανώσεις των αγροτών.

Επιπλέον, οι συνεταιριστικές οργανώσεις, οι οποίες αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν για λογαριασμό των αγροτών τους την διαδικασία για την είσπραξη των επιστροφών ΦΠΑ παύουν πλέον να δικαιούνται αποζημίωσης από το Δημόσιο για όσες αιτήσεις επιστροφών υποβληθούν φέτος. Η αποζημίωση που πλήρωνε το Δημόσιο μέχρι πέρυσι ανερχόταν σε 8 ευρώ για κάθε αίτηση επιστροφής που διεκπεραιωνόταν από συνεταιριστική οργάνωση!

Οι παραπάνω είναι οι πιο σημαντικές αλλαγές στη διαδικασία έγκρισης και καταβολής επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος, οι οποίες επέρχονται με μια νέα απόφαση που εξέδωσε πρόσφατα (στις 5-2-2016) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Η απόφαση του Τρύφωνα Αλεξιάδη επιφέρει τις παραπάνω τροποποιήσεις σε παλαιότερη απόφαση που είχε εκδοθεί στις 2-4-2013 από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη. Κατά τα λοιπά η διαδικασία έγκρισης και καταβολής των επιστροφών ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώς θα διεκπεραιώνεται σύμφωνα με την απόφαση του κ. Μαυραγάνη. Έτσι, εξακολουθεί να ισχύει ότι η διαδικασία της επιστροφής θα πρέπει να ολοκληρώνεται εντός προθεσμίας 90 ημερών από την υποβολή της αίτησης επιστροφής.

www.dikaiologitika.gr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

loading...
επιστροφή στην κορυφή