Τέλος Νοεμβρίου οι αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ αλλά μικρότερες

Νοέμβριος 06, 2015
jumbo-banner

Από το βήμα της βουλής χθές ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου αλλάζει τα δεδομένα για τις αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ αφού έκανε γνωστό ότι στο τέλος Νοεμβρίου θα πληρωθεί η προκαταβολή όπου θα φτάνει από το 70%, εώς και 90%.

Ο κ. Αποστόλου όμως έκανε γνωστό ότι οι επιδοτήσεις θα είναι μικρότερες εως και κατά 15% Ο κ. Αποστόλου σχετικά με τις πληρωμές των αγροτών ανέφερε τα εξής:

«Όσον αφορά τις πληρωμές θέλω να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Πληρωμές έγιναν και γίνονται και αφορούν εκκρεμμότητες από το 2009 εως και το 2013. Μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου όλες οι οφειλές μέχρι τέλους του 2014 θα έχουν ξεκαθαρίσει. Θα έχουν πληρωθεί όλοι.

Είχαμε εφαρμογή νέας κοινής αγροτικής πολιτικής. Άλλαξαν τα δεδομένα και υπήρχε κάποια καθυστέρηση. Ποτέ δεν έχει πληρωθεί πριν από τις 10-15 Νοεμβρίου τις χρονιές που ξεκίναγε η καινούργια αγροτική πολιτική μέχρι σήμερα. Εμείς, λοιπόν, δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, πάνω από το 70%. Να το έχετε, όμως, υπ’ όψιν και να το επικοινωνήσουμε με τους αγρότες ότι στη νέα κοινή αγροτική πολιτική είναι κατά 10-15% λιγότερα τα ποσά.

Είχαμε εφαρμογή νέας κοινής αγροτικής πολιτικής. Άλλαζαν τα δεδομένα και υπήρχε κάποια καθυστέρηση. Ποτέ δεν έχει πληρωθεί πριν από τις 10-15 Νοεμβρίου τις χρονιές που ξεκίναγε η καινούργια αγροτική πολιτική μέχρι σήμερα. Εμείς, λοιπόν, δεσμευόμαστε ότι μέχρι τέλος Νοεμβρίου θα καταβληθούν, όπως προβλέπεται, πάνω από το 70%. Να το έχετε, όμως, υπ’ όψιν και να το επικοινωνήσουμε με τους αγρότες ότι στη νέα κοινή αγροτική πολιτική είναι κατά 10-15% λιγότερα τα ποσά.

www.dikaiologitika.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot