Συμψηφίζονται οι επιστροφές φόρων για τους αγρότες με τις απλήρωτες εισφορές

Μάρτιος 03, 2016
jumbo-banner

Οι επιστροφές Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο, εκτός από τον συμψηφισμό με τις φορολογικές υποχρεώσεις, θα συμψηφίζονται και με τις απλήρωτες ετήσιες ασφαλιστικές εισφορές.

Το υπουργείο Εργασίας επιτρέπει επανένταξη στις 100 δόσεις για τη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών

Το υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτή γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που προβλέπει, ότι εάν ο αγρότης έχει οφειλές σε εφορία, τελωνεία και ασφαλιστικά ταμεία, τότε το δημόσιο μπορεί να συμψηφίσει τις ανοικτές οφειλές με τα χρήματα που θα του επέστρεφε.
Σύμφωνα με την γνωμοδότηση, εφορίες και τελωνεία θα συμψηφίζουν τα ποσά που οφείλουν οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, με ληξιπρόθεσμα ή και μη ληξιπρόθεσμα χρέη των δικαιούχων προς το Δημόσιο.

Στη συνέχεια, αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς με χρέη προς το υπουργείο Οικονομικών απομένουν ποσά προς επιστροφή, τότε αυτά θα μπορούν να συμψηφίζονται και με τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές των δικαιούχων προς τον ΟΓΑ ή άλλα ασφαλιστικά ταμεία! Αν μετά τους συμψηφισμούς αυτούς απομείνει κάποιο υπόλοιπο, οι δικαιούχοι θα το πάρουν ως επιστροφή από το Δημόσιο.

cnn.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot