Menu
«Έφυγε» από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Σταμάτης Τσουκαλάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο συμπ…

Θλίψη στην τοπική μα...

Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει με μία νέα ταινία μετά από 4 χρόνια απουσίας (Trailer)

Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει μ…

Πάνε 10 χρόνια από...

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων: ο σεμνός, ο αξιοπρεπής και ακάματος εργάτης

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος …

Στο σημερινό άρθρο...

Εσύ τα έμαθες για τις "Super" προσφορές του Fitness Village;

Εσύ τα έμαθες για τις …

Το Fitness Village, ...

Πακέτο ειδικών προσφορών ΜΟΝΟ στο Body n' Soul Gym & Spa

Πακέτο ειδικών προσφορών …

Φθινοπωρινή προσφο...

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινά την διαδικασία πιστοποίησης του μελιού Καλύμνου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαί…

Ικανοποίηση και ευ...

To "Επείγον by Χαμάμ" στις 27/10 σας προσκαλεί στα γενέθλια του!

To "Επείγον by Χαμάμ…

Πριν 3 χρόνια γεννήθ...

Προκηρύχθηκε έναντι 800.000 ευρώ η άγονη αεροπορική γραμμή Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Λέρος-Αστυπάλαια

Προκηρύχθηκε έναντι 800.0…

Σε πρόσκληση εκδήλωσ...

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κω με 16 θέματα ημερησίας διάταξης (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ τη συνεδρία…

Παρακολουθήστε τη συ...

Ν. Γεωργαντής: Ενημέρωση για θέματα που αναφέρθηκαν σε συνέντευξη του Δημάρχου Κω και αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω

Ν. Γεωργαντής: Ενημέρωση …

Στον πυρήνα των αρ...

ΦΩΤΙΑ στoν Προφήτη Ηλία, στο Λινοπότι

ΦΩΤΙΑ στoν Προφήτη Ηλία, …

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγ...

Χρυσό βραβείο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Διεύθυνση Τουρισμού για την Ψηφιακή πλατφόρμα και καμπάνια Aegean Islands-Like No Other

Χρυσό βραβείο στην Περιφέ…

Χρυσό βραβείο, απονε...

Prev Next

Φρένο στους ακρωτηριασμούς από διαβήτη βάζει στην Ελλάδα ομάδα γιατρών που αναλαμβάνει την Ιατρική Φροντίδα και Υγιεινή του Διαβητικού Ποδιού!

Φρένο στους ακρωτηριασμούς  από διαβήτη  βάζει στην Ελλάδα  ομάδα  γιατρών που αναλαμβάνει την Ιατρική Φροντίδα και Υγιεινή του Διαβητικού Ποδιού!

Για το λόγο αυτό δημιούργησε την πρώτη στην χώρα μας σύγχρονη και εξειδικευμένη «Ιατρική Μονάδα» Υγιεινής Φροντίδας του Διαβητικού Ποδιού, με άμεσο στόχο το 2015 στην Ελλάδα να μειωθούν οι ακρωτηριασμοί κάτω από τους 3000 που ήταν το 2014!

«Με σωστή ενημέρωση και φροντίδα μπορούμε να μειώσουμε τους ακρωτηριασμούς που σήμερα υπολογίζονται περίπου στους οκτώ την εβδομάδα!»τονίζει ο διαπρεπής Αγγειοχειρουργός Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, T. fellowofM.G.H. HARVARDMEDICALSCHOOLMD, Ph.D κ Γεώργιος Κούστας, επικεφαλής της ομάδας των Ελλήνων γιατρών .

Σύμφωνα με τηνΠαγκόσμια Ομοσπονδία για το Σακχαρώδη Διαβήτη, ο κύριος παράγονταςπου οδηγεί στον ακρωτηριασμόείναι τα έλκηπου δημιουργούνται στα πόδια των διαβητικών. Υπολογίζεται ότι το 25 % των ατόμων με διαβήτη θα εμφανίσει έλκος στα κάτω άκρα έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Στην Ελλάδα ( υπάρχουν 1200.000 διαβητικοί) το 4-5% των διαβητικών ασθενών εμφανίζουν έλκη στα πόδια, γεγονός που σημαίνει ότι 40 - 60.000 άτομα με διαβήτη διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ακρωτηριασμού.
«Ωστόσο, με την κατάλληλη πρόληψη και φροντίδα μειώνεται το ποσοστό έλκους κατά 50% και οι ακρωτηριασμοί κατά 85%» διευκρινίζει ο κ Κούστας.

 

ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Δ .Π

Η εξειδικευμένη «Ιατρική Μονάδα» Υγιεινής Φροντίδας του Διαβητικού Ποδιού εδρεύει στην κλινική «Διαβητικό Πόδι» και λειτουργεί σε συνθήκες αποστείρωσης χειρουργείου, ενώ πρωτοπορεί στον τεχνολογικό εξοπλισμό. Διορθώνει και θεραπεύει παθολογικές και μορφολογικές αλλοιώσεις του διαβητικού ποδιού χωρίς επαφή με τον άρρωστο.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι:

Ενημέρωση, σχετικά με την προφύλαξη .
Κλινικο-εργαστηριακό έλεγχο: π.χ. πελματογράφημα
Πληθυσμογράφημα – έλεγχο για τη δυναμική και τις πιέσεις των αγγείων στα πόδια
Υπέρηχοι-Triplex αγγείων
Ακτινογραφία
Αγγειογραφία
Μαγνητική και Αξονική Τομογραφία.
Την φροντίδα του διαβητικού ποδιού αναλαμβάνει αποκλειστικά ειδικός Ποδίατρος μετά τη ιατρική διάγνωση της πάθησης.Η θεραπεία είναι ανώδυνη, αποστειρωμένη και χωρίς τον κίνδυνο μόλυνσης, αφού ο ποδίατρος επεμβαίνει με:

Laser:Εξειδικευμένος τύπος Laserπου αφαιρεί ανώδυνα σαν νυστέρι τα παραμορφωμένα νύχια, τις παρωνυχίες, και τους σκληρούς κάλους. Αποστειρώνει το πόδι από μύκητες.
Υπέρηχοι: Μαλακώνουν και αναισθητοποιούν τους «κάλους», τα «πετσάκια» και τα παθολογικά νύχια.

Αποκερατινοποιητής: Εξειδικευμένο οδοντιατρικό μηχάνημα για την περιποίηση του διαβητικού ποδιού και γενικά των άκρων. Λειτουργεί όπως ο τροχός του οδοντιάτρου και είναι μιας χρήσης. Αναρροφά τα καταστραμμένα νύχια και κάλους, ενώ συγχρόνως εκτοξεύει αποστειρωμένο υγρό για έκπλυση της περιοχής.
Αφαιρεί και λειαίνει τους κάλους και τα νύχια, όπως ακριβώς αφαιρείτε η τερηδόνα από το δόντι με τον οδοντιατρικό τροχό.

Aξίζει να σημειωθεί ότι το 2014, στις Η.Π.Α. το κέντρο ελέγχου λοιμώξεων (CDC), ανακοίνωσε 15 περιπτώσεις ατόμων που μολύνθηκαν από τον ιό του Aidsσε κέντρα pedicure.

Οι μυκητιάσεις και οι ηπατίτιδα είναι τα συχνότερα μεταδιδόμενα νοσήματα στην διαδικασία του pedicure.

Η προφύλαξη του «διαβητικού ποδιού» από τις επιπλοκές των παραμορφώσεων και μολύνσεων αποτελεί σκοπό του τμήματος «Κέντρο Ιατρικής Υγιεινής του Διαβητικού Ποδιού»

ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙΑ ΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ

Οι παθολογικές και μορφολογικές αλλοιώσεις του διαβητικού ποδιού που διορθώνονται και θεραπεύονται στην «Ιατρική Μονάδα» Υγιεινής Φροντίδας του Διαβητικού Ποδιού είναι:

Κάλη στα πέλματα, πτέρνες, δάκτυλα
Παρωνυχίες (Πετσάκια )
Εισχώρηση νυχιού στο δέρμα (είσφρυσηόνυχος). Δεν αφαιρείτε ,καθαρίζεται το νύχι. με υπερήχους, αποστειρώνεται με Laserκαι τοποθετείτε διαστολέας για να μην υποτροπιάσει.
Χοντρά νύχια
Καταστροφή αρχιτεκτονικής των ονύχων (νύχια) από μυκητιάσεις.
Παρεκτόπιση ονύχων
Σπασμένες, χαρακωμένες πτέρνες.
Μυκητίασης δακτύλων – καθαρίζεται με υπερήχους και αποστειρώνεται με Laser, ανώδυνα.
Μυρμηκίασης δακτύλων (warts).
Όταν το ένα δάκτυλο εφιππεύει στο άλλο.
Αποστειρώνει παπούτσια (παντόφλες, σαγιονάρες, σαμπό) ανεξάρτητα υλικού.

« Στην «Ιατρική Μονάδα» , πέρα από την θεραπεία και την φροντίδα που προσφέρουμε στο πόδι, εκπαιδεύουμε τους διαβητικούς για το πώς θα λειτουργούν καθημερινά στο σπίτι τους» καταλήγει ο κ Κούστας.

Η μονάδα προσφέρει τις υπηρεσίες της και στο ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ και εκτός από την φροντίδα εκπαιδεύει τους αθλητές ( ποδοσφαιριστές , μπασκετμπολίστες, αθλητές του polo, κ.λ.π) για το πως θα αντιμετωπίζουν διάφορα τραύματα.

Σε ειδικές περιπτώσεις, οι υπηρεσίες προσφέρονται κατ’ οίκον με εξειδικευμένο φορητό εξοπλισμό.

Η επίσκεψη των διαβητικών στην Μονάδα γίνεται κάθε 50 με 60 ημέρες και η φροντίδα διαρκεί από 30 μέχρι 60 λεπτά ανάλογα με το πρόβλημα του κάθε ασθενούς.

Παράλληλα οι ασθενείς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους γιατρούς για ενημέρωση η για την οδηγίες αντιμετώπισης κάποιου περιστατικού στο σπίτι.

Οι διαβητικοί που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα της «Ιατρικής Μονάδας» μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες στα τηλέφωνα 210-6927331, 6945-980110, 6944-575440.

Την ομάδα των Ελλήνων γιατρών απαρτίζουν Αγγειοχειρουργός, Λοιμωξιολόγος, Δερματολόγος, Διαβητολόγος, Ορθοπεδικός και Εξειδικευμένος Ποδίατρος.

ΥΠΟΠΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ

Τα σημάδια που πρέπει να ανησυχήσουν τον διαβητικό είναι:

Ρήξη του δέρματος ή εμφάνιση έλκους
Εμφάνιση –φυσαλίδων η κάλου
Δυσοσμία
Αλλαγή στο χρώμα (ωχρό, κόκκινο, μπλε, μαύρο)
Πόνος
Ζέστη
Αλλοίωση μορφής
Αν δε ρυθμίζεται ο σακχαρώδης διαβήτης
Πρήξιμο

www. gkoustas.gr - www.diavitiko-podi.gr. Τηλ210-6927331, 6945-980110, 6944-575440.

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός