Menu
H Ελενα Παπαρίζου ξανά στη Eurovision για την Ελλάδα; Τι απάντησε η ίδια (Βίντεο)

H Ελενα Παπαρίζου ξανά στ…

H Ελενα Παπαρίζου ...

Ο Κούλλης Νικολάου απαντά για τη μήνυση του Μανώλη Λιδάκη στο “Μπρούσκο”! (Βίντεο)

Ο Κούλλης Νικολάου απαντά…

Πριν από μερικούς ...

Βρέθηκε η πλάκα πάνω στην οποία εναποτέθηκε το σώμα του Ιησού Χριστού

Βρέθηκε η πλάκα πάνω στην…

Επιστημονική ομάδα α...

“Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό”-ΒΙΝΤΕΟ

“Ζήτω το Πολεμικό Ναυτικό…

Ως την προκυμαία α...

Δείτε τις πιο παράξενες στρατιωτικές παρελάσεις στον κόσμο (φωτο)

Δείτε τις πιο παράξενες σ…

Η σημερινή ημέρα είν...

Επίδομα σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες

Επίδομα σε 1.300 πολύτεκν…

Ξεκινάει την ερχόμ...

Τέλη κυκλοφορίας: Οι 4 κατηγορίες ΙΧ που θα δουν αυξήσεις και 2 μειώσεις [λίστα]

Τέλη κυκλοφορίας: Οι 4 κα…

Στην τελική ευθεία γ...

Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω ισχυρών ανέμων

Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊ…

Μικροπροβλήματα έχ...

Χωρίς ανάσα : Η Εφορία στο "κυνήγι" για φόρους 12 δισ. μέσα σε δύο μήνες!

Χωρίς ανάσα : Η Εφορία στ…

Με τους θεσμούς να α...

Περήφανη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην ΚΩ (φωτό-βίντεο)

Περήφανη ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕ…

Με την μεγαλοπρεπή σ...

Απίστευτο: Της έπεστρεψαν το κλεμμένο αυτοκίνητο με χρήματα για καύσιμα και ένα... σημείωμα!

Απίστευτο: Της έπεστρεψαν…

Η γυναίκα είχε δηλ...

«Έφυγε» από την ζωή η γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός Κατερίνα Σουβλή

«Έφυγε» από την ζωή η γνω…

«Έφυγε» από την ζωή ...

Prev Next

Αισιόδοξοι και παράλληλα επιφυλακτικοί οι Γερμανοί tour operators για το 2016

Αισιόδοξοι και παράλληλα επιφυλακτικοί οι Γερμανοί tour operators για το 2016

Συγκρατημένα αισιόδοξοι είναι οι Γερμανοί tour operators για τη χρονιά που έρχεται, αναμένοντας αύξηση των εσόδων τους, παρά το γεγονός ότι το 2015 αποτελεί χρονιά-ρεκόρ για την πλειοψηφία τους, γεγονός που αποδεικνύουν στοιχεία της Ένωσης Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων (DRV).

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά η συνολική αγορά οργανωμένων ταξιδιών στη Γερμανία εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 3,8% σε € 27,2 δισ. το 2015. Αντίστοιχα, ο συνολικός αριθμός πελατών υπολογίζεται σε 44,9 εκατ., ελαφρά αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

H TUI διατηρεί την ηγετική της θέση με έσοδα 4,5 δισ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 16,5% το 2015 και στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Thomas Cook, με έσοδα 3,5 δισ. ευρώ και μερίδιο αγοράς 12,9%…

Θετικά εκφράζονται οι Γερμανοί τουριστικοί πράκτορες σχετικά με τις προοπτικές για το 2016, παρά τις πολλές αβεβαιότητες και τη φετινή χρονιά ρεκόρ, σύμφωνα με την ετήσια επισκόπηση της γερμανικής αγοράς tour operators του fvw.

Οι 56 τουριστικοί πράκτορες, που συμμετείχαν στην έρευνα, εμφάνισαν αύξηση 4,2% στα έσοδά τους, που έφτασαν στα 21,2 δισ. ευρώ στο οικονομικό έτος που έληξε τον Οκτώβριο, ενώ ο όγκος της πελατείας τους αυξήθηκε κατά 2,2%, σε 32.700.000. Οι εν λόγω εταιρίες εκτιμάται ότι καλύπτουν περίπου το 80% της συνολικής αγοράς.
Η συνολική αγορά οργανωμένων ταξιδιών στη Γερμανία εκτιμάται ότι αυξήθηκε κατά 3,8% σε € 27,2 δισ., σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ένωσης Γερμανών Τουριστικών Πρακτόρων (DRV). Αντίστοιχα, ο συνολικός αριθμός πελατών υπολογίζεται σε 44,9 εκατ., ελαφρά πάνω από τα 44,2 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Μοχλοί ανάπτυξης φέτος ήταν για άλλη μια φορά οι διακοπές σε μακρινούς προορισμούς, τομέας ο οποίος κατέγραψε αύξηση 6,9% και οι πωλήσεις κρουαζιέρας, με αύξηση 10,2% στα έσοδα.

Οι πωλήσεις των πακέτων διακοπών σε προορισμούς μικρών και μεσαίων αποστάσεων, που συνιστά τον πυρήνα των εργασιών των τουριστικών πρακτόρων, αυξήθηκαν περίπου 4% το τρέχον έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της DRV. Ωστόσο, η κερδοφορία των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων μειώθηκε ελαφρώς το τρέχον έτος. Οι μισοί από τους 56 τουριστικούς πράκτορες εμφάνισαν βελτιωμένα κέρδη το 2015, το 1/3 σταθερά κέρδη και το υπόλοιπο 18% (συμπεριλαμβανομένων της TUI και Thomas Cook) είχαν χαμηλότερα κέρδη.

Το Top 7 των Γερμανών τουριστικών πρακτόρων

Η γενική κατάταξη με τους κορυφαίους επτά Γερμανούς tour operators δεν μεταβλήθηκε σημαντικά φέτος. H TUI διατηρεί την ηγετική της θέση, με αύξηση των εσόδων κατά 3,4%, τα οποία εκτιμώνται σε 4,5 δισ. ευρώ, ενώ ο αριθμός των πελατών της αυξήθηκε μόλις κατά 1% στα 6,3 εκατομμύρια. Ωστόσο, εάν συνυπολογιστούν τα έσοδα των αδελφών εταιριών TUI Cruises και Hapag-Lloyd Cruises τότε ο τζίρος του ομίλου ανέρχεται σε 5,4 δισ. ευρώ.
Στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο Thomas Cook, με έσοδα 3,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,4%. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στις πωλήσεις θέσεων Condor, οι οποίες αυξήθηκαν σε περίπου 630 εκατομμύρια ευρώ. Αναφορικά με τον αριθμό των πελατών του αυξήθηκε οριακά κατά 0,7% στα 6,1 εκατ.
Οριακή αύξηση 0,7% των εσόδων της, τα οποία διαμορφώθηκαν σε 3,2 δισ. ευρώ σημείωσε η DER Touristik, με τον αριθμό των πελατών της να παραμένει στάσιμος στα 6,4 εκατ.
Στην τέταρτη θέση ακολουθεί ο FTI, με 3,8 εκατομμύρια πελάτες και έσοδα στα 2,15 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,4% και στην πέμπτη ο Alltours με έσοδα 1,5 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 2,2% και 1,87 εκατ. πελάτες αντίστοιχα.
Τα έσοδα της Aida Cruises σημείωσαν περιορισμένη αύξηση και διαμορφώθηκαν σε 1,3 δισ. ευρώ, ενώ η Schauinsland-Reisen συνεχίζει με διψήφιους ρυθμούς αύξησης, τόσο σε επίπεδο εσόδων, όσο και πελατειακής βάσης. Έτσι, τα έσοδα του tour operator αυξήθηκαν κατά 13% σε 1,1 δισ. ευρώ, και ο αριθμός των πελατών ήταν υψηλότερες κατά σχεδόν 10% σε 1,4 εκατ..
Όσον αφορά τα μερίδια αγοράς, η TUI (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της) κατέχει μερίδιο 16,5% της συνολικής αγοράς των 27,2 δισ. ευρώ, ενώ η TUI Cruises/Hapag-Lloyd Cruises κατέχει ένα επιπλέον 3,3%. Ακολουθεί ο Thomas Cook με μερίδιο αγοράς 12,9% με αμέσως επόμενη τη DER Touristik με μερίδιο αγοράς 11,4%. Την επτάδα συμπληρώνουν οι FTI (7,9%), Alltours (5,5%), Aida Cruises (5%) και Schauinsland (4%).

Θετικές προοπτικές

Κοιτώντας προς το μέλλον, οι περισσότεροι τουριστικοί πράκτορες που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένουν αύξηση των εσόδων το 2016, κατά μέσο όρο έως και 5%. Ωστόσο, είναι πολύ πιο επιφυλακτικοί στις προβλέψεις τους για το επόμενο έτος μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και τη γενικά αβέβαιη πολιτική κατάσταση σε πολλά μέρη του κόσμου.
Όσον αφορά τις κρατήσεις μέχρι στιγμής για το 2015/16, η ζήτηση είναι πολύ ασθενέστερη για προορισμούς στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως η Τουρκία και η Ελλάδα από ό,τι για τη Δυτική Μεσόγειο (Ισπανία και Πορτογαλία). Οι κρατήσεις διακοπών σε μακρινούς προορισμούς και κρουαζιέρες συνεχίζουν στους αυξητικούς ρυθμούς των τελευταίων ετών.

Πηγή: ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή