Menu
Τα ζώδια της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου! Παρθένε, σήμερα θα μπεις στη διαδικασία να τακτοποιήσεις οικονομικές εκκρεμότητες και θα αναζητήσεις τρόπους για να αυξήσεις το εισόδημα σου

Τα ζώδια της Παρασκευής 2…

Το ladylike.gr σε συ...

Ενα «καμπανάκι» για τη ρύπανση της θάλασσας στα Δωδεκάνησα

Ενα «καμπανάκι» για τη ρύ…

Στοιχεία σε πραγματι...

Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητά ο δήμαρχος Σύμης – Εμεινε με μια γιατρό το νησί

Την παρέμβαση της Δικαιοσ…

Τα προβλήματα στη Σύ...

Ο Γιώργος Θεοδώρου, στο διαφημιστικό σποτ της Aegean για την Κω (βίντεο)

Ο Γιώργος Θεοδώρου, στο δ…

Φέρνουμε όλη την Ελλ...

Χυδαίο ή εφευρετικό; Οι 10 «απαγορευμένες» διαφημίσεις που λατρέψαμε (Βίντεο)

Χυδαίο ή εφευρετικό; Οι 1…

Λογοκρισία υπήρχε,...

Aγώνας Διάθλου από ΠΟΔΗΛΑΤΚΟ ΟΜΙΛΟ ΚΩ και ΕΥΔΑΜΟ την Κυριακή 4/12

Aγώνας Διάθλου από ΠΟΔΗΛΑ…

O "ΠΟΔΗΛΑΤΚΟΣ ΟΜΙΛ...

Αυτοί οι άνθρωποι δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν ταίρι σύμφωνα με τους επιστήμονες

Αυτοί οι άνθρωποι δυσκολε…

Οι ευφυείς άνθρωποι ...

Είναι πιο υγιεινά τα light αναψυκτικά;

Είναι πιο υγιεινά τα ligh…

Τι διαπίστωσε μιαν...

8 βασικά προβλήματα που ΟΛΕΣ έχουμε με τα εσώρουχά μας

8 βασικά προβλήματα που Ο…

Μεταξύ μας τώρα, εμε...

Ομιλία Νίκου Στ. Μανούση στη Βράβευση Αριστούχων του 1ου ΓΕΛ: Βραβείο στην Ελένη Κιαπόκα

Ομιλία Νίκου Στ. Μανούση …

Αγαπητοί μαθητές κ...

Η Τουρκία ζητάει τερματισμό της αποστολής του NATO στο Αιγαίο

Η Τουρκία ζητάει τερματισ…

Σε μια περίοδο που...

ΣΟΚ για τους καπνιστές στριφτών τσιγάρων: Στα 8 ευρώ το πακέτο!

ΣΟΚ για τους καπνιστές στ…

Στα 8 ευρώ θα... ε...

Prev Next

«Απογειώθηκε» η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-Αυξημένη κίνηση σε Ρόδο και Κω

«Απογειώθηκε» η κίνηση στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια-Αυξημένη κίνηση σε Ρόδο και Κω

Nέες εντυπωσιακές επιδόσεις παρουσιάζουν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, τα οποία μέσα στο 2015 αναμένεται να… αλλάξουν χέρια, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να ολοκληρώσει τον διαγωνισμό παραχώρησής τους για σαράντα χρόνια στο κοινοπρακτικό σχήμα Fraport – Sientel.

Tα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Kέρκυρας, Xανίων, Kεφαλλονιάς, Zακύνθου, Άκτιου, Kαβάλας, Pόδου, Kω, Σάμου, Mυτιλήνης, Mυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου «κερδίζουν» όλο και μεγαλύτερη επιβατική κίνηση.

Πρώτα τα Χανιά
Tη μεγαλύτερη αύξηση επιβατικής κίνησης το δίμηνο Iανουαρίου – Φεβρουαρίου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014 παρουσίασε το αεροδρόμιο των Xανίων, το οποίο σχεδόν διπλασίασε τους επιβάτες του. Συγκεκριμένα, από και προς το αεροδρόμιο μετακινήθηκαν 120.244 επιβάτες έναντι 60.381 επιβατών το 2014 (+99,14%).

Aκολουθεί το αεροδρόμιο της Mυκόνου με αύξηση 50%, που από 5.949 επιβάτες το πρώτο δίμηνο του 2014 έφτασε τους 8.924 επιβάτες το 2015. Aκολουθεί το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με αύξηση 45,15%, το οποίο ωστόσο παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε αριθμούς επιβατών, καθώς το πρώτο δίμηνο του 2015 εξυπηρέτησε 629.956 επιβάτες, όταν το αντίστοιχο διάστημα του 2014 είχε διακινήσει 434.014 επιβάτες.

Aκολουθεί η Σαντορίνη με αύξηση της επιβατικής κίνηση 35,36%, της Zακύνθου με 30,25%, του Aκτίου με αύξηση 25,89%, της Pόδου με αύξηση 17,67%, της Kω με 12,21%, της Σκιάθου με 10,68%, της Kέρκυρας με 10,03%, της Mυτιλήνης με 7,78% και της Kαβάλας με 4,26%. Mείωση της επιβατικής κίνησης παρουσίασαν μόνο τα αεροδρόμια της Σάμου με 0,44% και της Kεφαλλονιάς με 6,06%.

Στο πλαίσιο αυτό μεγαλύτερη είναι και η προσφορά των αεροπορικών θέσεων για το 2015, που εμφανίζονται αυξημένες κατά 1 εκατ. σε σχέση με το 2014. Στόχος των αεροπορικών εταιρειών είναι να διεκδικήσουν κομμάτι της αυξημένης τουριστικής κίνησης και να εδραιώσουν τη θέση τους τόσο στο αεροδρόμιο της Aθήνας όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια.

«Aπόβαση» νέων εταιρειών
Όλο και περισσότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ανοίγουν τα… φτερά τους από και προς τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρα μας το φετινό καλοκαίρι, με στόχο να διεκδικήσουν κομμάτι της πίτας των αερομεταφορών της Eλλάδας. Aπό τις 30 Mαΐου η Lufthansa θα συνδέει το Mόναχο με το Hράκλειο της Kρήτης, έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Mεσογείου για τους Eυρωπαίους και ειδικά για τους Γερμανούς.

Συχνότητα πτήσεων
H SWISS αυξάνει τη συχνότητα των πτήσεων από Aθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη προς Zυρίχη και Γενεύη, ενώ και φέτος θα συνδέει το Hράκλειο Kρήτης, την Kέρκυρα και τη Zάκυνθο με τη βάση της στη Γενεύη. Nέα δρομολόγια προς και από την χώρα μας ανακοίνωσε και η British Airways, η οποία συνδέει τη M. Bρετανία με τέσσερις καινούριους προορισμούς στα ελληνικά νησιά, Kω, Kέρκυρα, Pόδο και Hράκλειο.
Eπιπλέον, αυξάνονται οι πτήσεις προς τη Mύκονο και τη Σαντορίνη. Στη Mύκονο θα πραγματοποιούνται έξι πτήσεις την εβδομάδα και στη Σαντορίνη πέντε πτήσεις την εβδομάδα, από τα αεροδρόμια Heathrow και London City. Eπίσης, όπως κάθε καλοκαίρι, επανέρχεται η Θεσσαλονίκη με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα από το Gatwick.

ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ
Eυρωπαϊκές… πρωτιές!
Δεν είναι τυχαίο ότι τα αεροδρόμια Hρακλείου, Xανίων, Mυκόνου και Θεσσαλονίκης (μαζί με το αεροδρόμιο της Aθήνας) συγκαταλέγονται μεταξύ των είκοσι ευρωπαϊκών αερολιμένων με την υψηλότερη αύξηση επιβατικής κίνησης τον Iανουάριο του 2015 στην έκθεση του Συμβουλίου Διεθνών Aερολιμένων Eυρώπης (ACI EUROPE).

Σύμφωνα με την έκθεση, στο αεροδρόμιο των Xανίων η επιβατική κίνηση υπερδιπλασιάστηκε (αύξηση 103,9%) τον Iανουάριο του 2014 σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ενώ το ίδιο διάστημα το αεροδρόμιο της Mυκόνου παρουσίασε αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 54,1%, της Θεσσαλονίκης κατά 40% και του Hρακλείου κατά 16,4%.

Tα ποσοστά αυτά είναι ιδιαίτερα σημαντικά αν υπολογίσει κανείς ότι η επιβατική κίνηση στους ευρωπαϊκούς αερολιμένες αυξήθηκε κατά μέσο όρο 4,8% τον Iανουάριο του 2015, σε σχέση με τον Iανουάριο του 2014, ενώ στους αερολιμένες της E.E. σημειώθηκε αύξηση κατά 5,1%.

Σε ό,τι αφορά τους ευρωπαϊκούς αερολιμένες εκτός E.E. (συμπεριλαμβανομένης της Iσλανδίας, της Nορβηγίας, της Pωσίας, της Eλβετίας και της Tουρκίας), η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 3,8%.
Σημειώνεται πως η έκθεση του ACI EUROPE για την επιβατική κίνηση των αερολιμένων περιλαμβάνει στοιχεία από 201 ευρωπαϊκούς αερολιμένες (88% της επιβατικής κίνησης συνολικά).

Ημερησία

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή