Menu
Συνέντευξη τύπου Γ.Κυρίτση και Β. Πη την Δευτέρα 24/10

Συνέντευξη τύπου Γ.Κυρίτσ…

O Δήμαρχος Κω κ. Γ...

Στους δρόμους οι μαθητές του ΕΠΑΛ-συνεχίζονται δυναμικά οι κινητοποιήσεις με την συμπαράσταση των λυκείων, γονέων και της ΕΛΜΕ-ΒΙΝΤΕΟ

Στους δρόμους οι μαθητές …

Σε πορεία διαμαρτυ...

1ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Παιδείας στη Ρόδο

1ο Συνέδριο Αρχιτεκτονική…

Την αλληλεπίδραση Αρ...

"Χρυσά" τα ελληνόπουλα στο F1 Schools (βίντεο)

"Χρυσά" τα ελλη…

Ονειρεύτηκαν, φαντ...

Η φωτογραφία της καλόγριας που έγινε viral!

Η φωτογραφία της καλόγρια…

Τον γύρο τον social ...

Τσίπρας στο France 24: Το Grexit ήταν σχέδιο του Σόιμπλε - ΒΙΝΤΕΟ

Τσίπρας στο France 24: Το…

«Το σχέδιο για την ε...

Ευχαριστήρια επστολή προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Ευχαριστήρια επστολή προς…

Κύριε Αντιπεριφερε...

«Υπογλυκαιμία» είχε ο διαρρήκτης του Ζαχαροπλαστείου «ΜΙΧΑΛΑΡΑ» στην Κάλυμνο που αφαίρεσε 2 ταψιά γλυκά

«Υπογλυκαιμία» είχε ο δια…

Από «υπογλυκαιμία»...

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής - Ενίσχυση εξωτερικών συνόρων - Ενότητα απέναντι στη Ρωσία

Οι αποφάσεις της Συνόδου …

Η ενίσχυση των εξω...

Αρχίζει η λειτουργία μόνιμης βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, στη Σύρο

Αρχίζει η λειτουργία μόνι…

Η οργάνωση και λειτο...

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδαπού στην Κω για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Σύλληψη διωκόμενου αλλοδα…

Σύλληψη διωκόμενου α...

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (24-10): Δείτε σε ποιες περιοχές

ΔΕΔΔΗΕ: Προγραμματισμένες…

Ο ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε./Περιοχ...

Prev Next

Ο Ν. Μυλωνάς για τη συκοφάντηση του Μητροπολίτη

Ο Ν. Μυλωνάς για τη συκοφάντηση του Μητροπολίτη

Ο Μητροπολίτης μας επιτελεί τμήμα του αγώνα ανανέωσης και ο εκσυγχρονισμού της τοπικής δημόσιας ζωής. Γι αυτό οι διαβολές και οι συκοφαντίες σε βάρος του ήταν αναμενόμενες.

---Ο Μητροπολίτης Κω-Νισύρου με το έργο του έχει διαμορφώσει σχέσεις πλατιάς κοινωνικής αποδοχής και αγάπης στο πρόσωπο του και στην Μητρο-πολιτεία του. Είναι περιττά πράγματα η υπεράσπιση του. Ας ρίξουμε λίγο φως σε πλευρές που αναδεικνύει το διάβασμα της ‘’ανωνύμου διαβολής κατά του Μητροπολίτη Ναθαναήλ’’ από την ‘’ομάδα ευσεβών-μη αφελών πολιτών’’.

---Ο Κω-Νισύρου, στο διάστημα της ποιμαντορίας του, έχει επιτελέσει ένα πλούσιο κοινωνικό έργο. Ένα έργο που για πολλά χρόνια στερήθηκε ο τόπος μας. Μια σειρά ιεράρχες από την απελευθέρωση και μετά, εξαιρώντας το μικρό διάλλειμα της παρουσίας του Ναθαναήλ Α!, δημιούργησαν μια αρνητική εκκλησιαστική κατάσταση. Αν και με υψηλό επίπεδο γνώσεων, ουσιαστικά ήταν απόντες από τα τοπικά κοινωνικά προβλήματα και την ζωή του νησιού μας. Η κοινωνία μας στερήθηκε τις υπηρεσίες ενός καλού ποιμενάρχη. Αυτό είχε σαν συνέπεια την απομάκρυνση του κόσμου από την εκκλησία, την άφεση και την εγκατάλειψη των θρησκευτικών μνημείων του τόπου, την εμπορευματοποίηση του θεσμού, την αποτελμάτωση και κατά συνέπεια εκφυλιστικά συμπτώματα στο Ιερατείο και σε ‘’κατ’ επάγγελμα’’ θρησκευόμενους.

---Ο κ.κ. Ναθαναήλ κατάφερε να ζωντανέψει το ενδιαφέρον του Κωακού Λαού για την τοπική Εκκλησία που με σταθερά βήματα ύψωσε το ανάστημα της ως κοινωνικός θεσμός. Μια νέα σχέση ανάμεσα στον Πολίτη-Δημότη-Χριστιανό και την Μητρόπολη και τον Δεσπότη οικοδομήθηκε αυτά τα χρόνια! Δεν είναι τυχαίο που ου συμπατριώτες μας που έρχονται από την Αυστραλία, την Αμερική, τον Καναδά, την Αφρική νιώθουν την ανάγκη να συναντήσουν τον Δεσπότη για να του καταθέσουν την αγάπη του και τον οβολό του για το φιλανθρωπικό, θρησκευτικό και κοινωνικό του έργο.

Η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Μητροπολίτη είναι τμήμα της συνείδησης των πολιτών! Αυτό η συνειδησιακή εξέλιξη είχε και έχει τα αποτελέσματα της. Έγιναν ήδη σημαντικές δωρεές περιουσιακών στοιχείων στην Μητρόπολη. Συνδημότες μας προσβλέπουν στην Μητρόπολη ως αξιόπιστη ‘’Μητέρα και Κιβωτό’’ κοινωνικής προσφοράς, υλικής αξιοποίησης των οικονομιών της ζωής τους, των χρημάτων και των περιουσιών τους. Και όσο το κοινωνικό έργο της Μητρόπολης θα μεγαλώνει και θα επεκτείνεται σε νέους τομείς, τόσο θα αυξάνει η σχέση εμπιστοσύνης απέναντι της και τόσο θα αυξάνουν οι δωρεές και τα κληροδοτήματα! Αυτό το ιστορικό γεγονός το συναντάμε σε όλες τις ιστορικές Μητροπόλεις και στους Δήμους των αστικών κέντρων της Ελλάδας.

Μητρόπολη και Δήμος έχουν, ενισχύονται και συντηρούν κληροδοτήματα! Εδώ υπήρξαν παραδείγματα αρνητικών χειρισμών υποδοχής και αξιοποίησης κληροδοτημάτων. Ο Δήμος, η Μητρόπολη, η Κως ως νησί και εδώ υστερούν για πολιτικούς λόγους που έχουν σχέση με την ιστορία της τοπικής κοινωνικής ανάπτυξης. Όμως εδώ ο Μητροπολίτης μας, χωρίς να το επιδιώκει, έκανε την καινοτομία και γι αυτό η πρώτη …λευκή αντίδραση!

--- Η υγιής και δυναμικά εξελισσόμενη σχέση Κοινωνίας-Μητροπόλεως Κω κτυπιέται από τον ανώνυμο διαβολέα! Ο συκοφάντης είναι γνωστός και το δηλώνει: είναι ο θρησκευόμενος …κληρονόμος που νιώθει να απειλείται! Είναι σύμφωνα με τα λόγια του ο κληρονόμος της ‘’αφελούς και εύπορης γυναικός’’ που …πέφτει θύμα της γοητείας και του καλού ονόματος του Δεσπότη μας! Είναι ο πονηρός κληρονόμος που φοβάται τον ‘’ραδιούργο Ποιμενάρχη’’ ότι θα καταφέρει να αποσπάσει χρήματα και διαθήκες …που του ανήκουν! Γι αυτό ακριβώς ο ‘’Χριστιανός Κληρονόμος Α.Ε.’’ απειλεί ότι αρχίζει τον ανελέητο αγώνα του για την αποκαθήλωση του Κω-Νισύρου με την βοήθεια μάλιστα ‘’ιδιωτικών ντετέκτιβ των Αθηνών’’!

---Αχ αυτή η κληρονομιά! η περιουσία! η αχαλίνωτη αγάπη στο χρήμα! Αυτός ο Δαίμονας που μπαίνει στην ψυχή των ανθρώπων και τυφλώνει. ‘’Δαιμόνιον έχει και μαίνεται’’ Ιω. 10.20, ‘’Ιδού άνθρωπος φάγος και οινοπότης τελωνών φίλος και αμαρτωλών’’ Ματθ. 11.19, ‘’Πάτερ άφες αυτοίς ου γαρ οίδασι τι ποιούσι’’

--- Όσο δεσπόζων νόμος της κοινωνικής ζωής είναι το κέρδος τόσο θα δεσπόζει η συμπεριφορά της ανηθικότητας και της αχαριστίας. Οι παροικούντες στην τοπική κοινωνία και εκκλησία γνωρίζουν ότι η τεράστια εθνική-θρησκευτική-πατριωτική προσφορά του Αρχιμανδρίτη Φιλήμονα δεν τον προστάτεψε από το να πεθάνει …στην πίκρα της φτώχειας, της εγκατάλειψης και της αδιαφορίας των γηγενών.

Ο Μητροπολίτης μας με την δράση του έχει αποδείξει ότι αποτελεί τμήμα του τιτάνιου αγώνα ανανέωσης και ο εκσυγχρονισμού της τοπικής δημόσιας ζωής. Εκτός των άλλων βαθύτατα πολιτικοί λόγοι επιβάλλουν να συνεχίσει το έργο του ανοίγοντας την εκκλησία στην κοινωνία με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες.
Σημ. Η εικόνα ιερέων παρά την Χρυσή Αυγή και η υστέρηση της τοπικής εκκλησίας στο μεταναστευτικό πλήγωσαν αλλά και εδώ έγιναν βήματα αλλαγής και εκσυγχρονισμού.
Ν. Μυλωνάς

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός