Menu
Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει με μία νέα ταινία μετά από 4 χρόνια απουσίας (Trailer)

Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει μ…

Πάνε 10 χρόνια από...

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων: ο σεμνός, ο αξιοπρεπής και ακάματος εργάτης

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος …

Στο σημερινό άρθρο...

Εσύ τα έμαθες για τις "Super" προσφορές του Fitness Village;

Εσύ τα έμαθες για τις …

Το Fitness Village, ...

Πακέτο ειδικών προσφορών ΜΟΝΟ στο Body n' Soul Gym & Spa

Πακέτο ειδικών προσφορών …

Φθινοπωρινή προσφο...

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινά την διαδικασία πιστοποίησης του μελιού Καλύμνου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαί…

Ικανοποίηση και ευ...

To "Επείγον by Χαμάμ" στις 27/10 σας προσκαλεί στα γενέθλια του!

To "Επείγον by Χαμάμ…

Πριν 3 χρόνια γεννήθ...

Προκηρύχθηκε έναντι 800.000 ευρώ η άγονη αεροπορική γραμμή Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Λέρος-Αστυπάλαια

Προκηρύχθηκε έναντι 800.0…

Σε πρόσκληση εκδήλωσ...

Ν. Γεωργαντής: Ενημέρωση για θέματα που αναφέρθηκαν σε συνέντευξη του Δημάρχου Κω και αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω

Ν. Γεωργαντής: Ενημέρωση …

Στον πυρήνα των αρ...

ΦΩΤΙΑ στoν Προφήτη Ηλία, στο Λινοπότι

ΦΩΤΙΑ στoν Προφήτη Ηλία, …

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγ...

Χρυσό βραβείο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Διεύθυνση Τουρισμού για την Ψηφιακή πλατφόρμα και καμπάνια Aegean Islands-Like No Other

Χρυσό βραβείο στην Περιφέ…

Χρυσό βραβείο, απονε...

Σύλληψη διωκόμενης 74χρονης στην Κω για υπόθεση ναρκωτικών

Σύλληψη διωκόμενης 74χρον…

Σύλληψη διωκόμενης α...

Χίος: Βγήκαν για ψάρεμα και κατέληξαν κρατούμενοι στην Τουρκία - Παρέμβαση του υπουργείου εξωτερικών!

Χίος: Βγήκαν για ψάρεμα κ…

Για το συμβάν έχει...

Prev Next

Ν. Μυλωνάς: ΝΑΙ, ο καθένας μας έχει την ευθύνη του ...

Ν. Μυλωνάς: ΝΑΙ, ο καθένας μας έχει την ευθύνη του ...

Στην προσπάθεια ανάκαμψης ο καθένας μας έχει την ευθύνη του και πιο πολύ οι έχοντες την τήβεννο του λαϊκού αντιπροσώπου!

Γιατί δεν δουλεύουν τα ελαιοτριβεία του νησιού;
Γιατί δεν δουλεύουν τα δημοτικά σφαγεία;
Πως ξεπερνάτε το γεγονός ότι πάνω από ένα χρόνοτώρα δεν έχει αλλάξει τίποτα στο θέμα της ΒΙΜΕΛ;
Επιτρέπεται να μιλάτε για παραγωγική ανασυγκρότηση για ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και άλλα τέτοια ωραία και να αναγκαζόμαστε να πετάξουμε τις ελιές που μαζέψαμε αφού κανείς δεν φρόντισε να μας ειδοποιήσει ότι φέτος τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς; Να πηγαίνουμε στην Κάλυμνο για να σφάξουμε; Και αυτά που λεγάτε και γράφατε για την λαϊκή αγορά; Για την περιποίηση του χώρου και την στήριξη των λίγωνπαραγωγών;

Ποιες είναι οι ευθύνες σας; Τι κάνετε; Γιατί δεν μιλάτε;
--- Κατ αρχήνφαίνεταιαμέσως ότι έχουνδίκαιο οι διαμαρτυρόμενοι. Έχουνδίκαιο που απευθύνονται στα πολιτικάπρόσωπα και αναζητούνευθύνες. Και έχουνδίκαιο όταν τους λέμε ‘’δεν γνωρίζουμε’’ να μας …σβήνουν από τον χάρτη.
α. τα ελαιοτριβεία δεν δουλεύουνγιατίτώραξεκίνησαν οι ψεκασμοί του Δάκου και έκλεισαν με εντολή των υπηρεσιών της περιφέρειας. Οι ευθύνες είναι προφανείς και η αιτιολογία ότι είμαστε σε μνημόνιο, δεν τρέχουν οι πληρωμές, όλα είχανσταματήσειμέχρι να υποχωρήσει η κυβέρνηση στους δανειστές δεν ισχύουν. Είναι προφάσεις εν αμαρτία. Ναι υπήρξαν τέτοια προβλήματα, άλλα όπου γίνονταν προσπάθεια και υπήρχαν πιέσεις υπήρξαν και πληρωμές και λύσεις.Οι πολιτικέςευθύνες είναι προφανείς και δεν αγγίζουνμόνο την σημερινήπεριφερειακή αρχήάλλακαι την χθεσινή.

β. τα σφαγεία δεν δουλεύουν γιατί η συνεργατική των σφαγέων παρέδωσε τα λοίσθια υπό το βάρος της κακής συγκρότησης, της κακής λειτουργίας, των κακών συμβάσεων άλλα και της αδιαφορίας για το κοινωνικό σύνολο και την απουσία πολιτικών προτεραιοτήτων που δεν έθεταν πάνω απ όλα την συνέχιση της λειτουργίας και κατά το διάστημα της μετάβασης από ένα μοντέλο διαχείρισης σε ένα άλλο. Και εδώ οι πολιτικέςευθύνες είναι προφανείς και δεν αγγίζουνμόνο την σημερινήδημοτικήαρχή και την χθεσινή.

γ. για την ΒΙΛΜΕΛ το πρόβλημαέχειλυθεί στην πράξη. Οι παραγωγοί συνεχίζουν την μάχη επιβίωσης μόνοι τους και υπάρχουν πολλές αμφιβολίες αν μετά από τόσο διάστημα απραξίας και απαξίωσης μπορεί να σταθεί στα πόδια της σαν μηχανισμός στήριξης μιας σημαντικότατης παραγωγικής δραστηριότητας στο νησί μας.Και εδώ οι πολιτικέςευθύνες είναι προφανείς και δεν αγγίζουνμόνο την σημερινήδημοτικήαρχή και την χθεσινή.

--- Η κατάσταση ολιγωρίας και καθυστερημένων αντιδράσεων είναι γενικευμένη. Ας αναφερθούμε στις αυτοτελείς και αυτόνομες δημόσιες υπηρεσίες μέσα από τοπαράδειγματηςαρχαιολογικήςυπηρεσίας. Τώρακαθάρισε από τα χόρτα τους αρχαιολογικούς της χώρους! Χρόνια τώρα γίνεται αυτό το πράγμα! Το καλοκαίρι στα χόρτα και μετά τον Ιούλη Αύγουστο ξεκινούν οι εργασίες.Άλλα και σε ατομικό επίπεδο: σας παρακαλώ πάμε να κάνουμε αυτοψία σήμερα να αποφύγω το κλείσιμο της μικροεπιχείρησης μου! Δεν μπορούμε! Θα περιμένουμε να έρθουν τα χαρτιά από την Ρόδο, να συγκροτηθεί η επιτροπή…κλπ. Γιατί αυτή η ολιγωρία; Γιατί αυτή η αδιαφορία στις ανάγκες και η αναντιστοιχία στις δυνατότητες και τις προτεραιότητεςστην καθημερινή μας ζωή με υστέρηση της κακής συνηθείας και το βόλεμα;

--- Οι εποχέςέχουν αλλάξει. Είναι δύσκολεςεποχές και στα δύσκολααπαιτείταιεγρήγορση και συνεργασία. Απαιτείται η λαϊκήκινητοποίηση και συμμετοχή. Το να σιωπούμε και να προσπαθούμε να δικαιολογήσουμε τις καταστάσεις δεν ωφελεί.Ότανοι άνθρωποι και τα κοινά μας πράγματαυποφέρουν είναι παράλογο και αυτοκαταστροφικό να επιμένουμε στις χθεσινές πρακτικές. Όμως εξ άσουπαράλογο είναι και το να κάνουμεμικροπολιτικές διυλίζοντας τον κώνωπα και καταπίνοντας την κάλαμο. Στην προσπάθεια ανάκαμψης ο καθένας μας έχει την ευθύνη του και πιο πολύ οι έχοντες την τήβεννο του λαϊκού αντιπροσώπου στα …κέντρα λήψης αποφάσεων! Ναι! Έχουμε ευθύνες!

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός