Menu
«Έφυγε» από τη ζωή ο συμπατριώτης μας Σταμάτης Τσουκαλάς

«Έφυγε» από τη ζωή ο συμπ…

Θλίψη στην τοπική μα...

Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει με μία νέα ταινία μετά από 4 χρόνια απουσίας (Trailer)

Ο Έντι Μέρφι επιστρέφει μ…

Πάνε 10 χρόνια από...

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων: ο σεμνός, ο αξιοπρεπής και ακάματος εργάτης

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος …

Στο σημερινό άρθρο...

Εσύ τα έμαθες για τις "Super" προσφορές του Fitness Village;

Εσύ τα έμαθες για τις …

Το Fitness Village, ...

Πακέτο ειδικών προσφορών ΜΟΝΟ στο Body n' Soul Gym & Spa

Πακέτο ειδικών προσφορών …

Φθινοπωρινή προσφο...

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκινά την διαδικασία πιστοποίησης του μελιού Καλύμνου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαί…

Ικανοποίηση και ευ...

To "Επείγον by Χαμάμ" στις 27/10 σας προσκαλεί στα γενέθλια του!

To "Επείγον by Χαμάμ…

Πριν 3 χρόνια γεννήθ...

Προκηρύχθηκε έναντι 800.000 ευρώ η άγονη αεροπορική γραμμή Ρόδος-Κως-Κάλυμνος-Λέρος-Αστυπάλαια

Προκηρύχθηκε έναντι 800.0…

Σε πρόσκληση εκδήλωσ...

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κω με 16 θέματα ημερησίας διάταξης (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ τη συνεδρία…

Παρακολουθήστε τη συ...

Ν. Γεωργαντής: Ενημέρωση για θέματα που αναφέρθηκαν σε συνέντευξη του Δημάρχου Κω και αφορούν στο Γενικό Νοσοκομείο Κω

Ν. Γεωργαντής: Ενημέρωση …

Στον πυρήνα των αρ...

ΦΩΤΙΑ στoν Προφήτη Ηλία, στο Λινοπότι

ΦΩΤΙΑ στoν Προφήτη Ηλία, …

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγ...

Χρυσό βραβείο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Διεύθυνση Τουρισμού για την Ψηφιακή πλατφόρμα και καμπάνια Aegean Islands-Like No Other

Χρυσό βραβείο στην Περιφέ…

Χρυσό βραβείο, απονε...

Prev Next

Κ. Χαματζόγλου: Η ΚΤΕΛ Α.Ε. οφείλει μια απάντηση στην κ. Πή για την θριαμβολογία της

  • 1 σχόλιο
  • Διαβάστηκε 386 φορές
Κ. Χαματζόγλου: Η ΚΤΕΛ Α.Ε. οφείλει μια απάντηση στην κ. Πή για την θριαμβολογία της

Η ΚΤΕΛ Α.Ε. οφείλει μια απάντηση στην κ. Πή με αφορμή την θριαμβολογία της για την απόρριψη της ενστάσεως της εταιρείας μας στην απόφαση του Δήμου Κω να χαρακτηριστεί ολόκληρο το νησί αστική περιοχή.

Κατ’ αρχήν, ουδέποτε η ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ εξήγησε στους δημότες σε τι ωφελεί μια τέτοια απόφαση και πώς αυτή διευκολύνει το συγκοινωνιακό έργο ή λύνει συγκοινωνιακά προβλήματα των πολιτών. Φυσικά παραβλέπουμε το γεγονός ότι πριν από κάθε μεγαλόστομη εξαγγελία θα ήταν φρόνιμο να γίνεται αναφορά σε μελέτες οικονομικής επιβάρυνσης των πολιτών, έτσι ώστε ο δημότης να έχει συγκρίσιμα τα μεγέθη, παροχής και κόστους.

Πράγματι λοιπόν η προσφυγή της εταιρείας μας κατά την απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου απορρίφθηκε ως απαράδεκτη από την αποκεντρωμένη διοίκηση, για λόγους τυπικούς και όχι για λόγους ουσίας. Προσφύγαμε κατ’ αυτής διότι είναι παράνομη, αφού ο νόμος αναφέρει ρητά ότι για έναν τέτοιο χαρακτηρισμό, πρέπει μεταξύ άλλων, οι μετακινήσεις του πληθυσμού μέσα στην περιοχή, να είναι τόσο πολλές, ώστε να δικαιολογούν την ανάγκη εγκατάστασης αστικής επιβατικής συγκοινωνίας, διότι άλλως καταστρατηγούνται οι διατάξεις περί υπεραστικής συγκοινωνίας που έχει ανατεθεί στα ΚΤΕΛ. Με δεδομένο λοιπόν ότι οι περιοχές των πρώην δήμων Δικαίου και Ηρακλειδών έχουν χαρακτηριστεί ως τέτοιες και άρα επιτρέπεται οι μεταξύ των διαμερισμάτων αστική σύνδεση, η προσβαλλομένη απόφαση, δεν καλύπτει καμιά απολύτως ανάγκη των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση η άνω διοίκηση αποφάνθηκε ότι δεν προσβάλλονται τέτοιες αποφάσεις διότι με αυτές το Δ.Σ. γνωμοδοτεί και δεν αποφασίζει. Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, ανήκει στην Περιφέρεια και όχι στον Δήμο. Συνεπώς, παρά το γεγονός ότι εμείς έχουμε αντίθετη γνώμη, ότι δηλαδή και αυτές οι αποφάσεις προσβάλλονται λόγω έλλειψης αιτιολογίας, εντούτοις η απόρριψη της προσφυγής δεν σημαίνει ότι χαρακτηρίστηκε όλο το νησί ως αστική περιοχή, ούτε φυσικά ότι η απόρριψη της προσφυγής μας, αποτελεί πρόκριμα για την απόφαση της Περιφέρειας.

Μην παραπλανείτε λοιπόν τους δημότες με κενές θριαμβολογίες. Είναι πιό φρόνιμο να περιμένετε την ουσιαστική κρίση επί του θέματος και να μην βιάζεστε. Αν κάπου πρέπει να βιαστείτε είναι στην αλλαγή του στόλου των λεωφορείων, ώστε να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις που δώσατε στον Κωακό λαό. Θα έπρεπε ήδη να σας είχε προβληματίσει, η παλαιότητα των οχημάτων και η κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Από την πλευρά μας ως ΚΤΕΛ ΚΩ θα περιμέναμε αντί της στείρας αντιπαράθεσης, την οποία εμείς οι 26 εργαζόμενοι και οι 19 μέτοχοι, δεν κατανοούμε, να μας καλούσατε σε συνεργασία, όπου νομίζετε ότι το συγκοινωνιακό έργο είναι ελλιπές ή χρειάζεται πύκνωση. Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχετε απευθύνει σε μας, κανένα σχετικό αίτημα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στην κάλυψη του υπεραστικού και αστικού δικτύου του νησιού από την εταιρεία μας. Διαφορετικά σας βαρύνει παράλειψη που δεν τα έχετε αναδείξει.

Η αιτίαση λοιπόν και οι μομφές εναντίον συγκεκριμένου μετόχου μας, πρώην αντιδημάρχου, είναι προδήλως χωρίς ουσία, αφού γνωρίζετε τα οικονομικά αποτελέσματα της προεδρίας του, τα οποία περιμένουν υπομονετικά την σύγκριση με την δική σας θητεία. Μέχρι τότε, μην εμποτίζετε τους πολίτες με την εμπάθεια που τρέφετε στο πρόσωπό του.

Εμείς ως μέτοχοι και εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ, σας δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, όπου θεωρούμε ότι αυτά θίγονται από την συμπεριφορά σας. Είναι δικαίωμά μας συνταγματικά κατοχυρωμένο που απαιτούμε να σεβαστείτε, ή τουλάχιστον να μας αναγνωρίσετε το δικαίωμα στο οικονομικό επιχειρείν, όπως πράττετε με την λειτουργία του ανταγωνιστή σας στα τουριστικά τρένα.

Αφήστε λοιπόν τα ηχηρά λόγια που αποπροσανατολίζουν τους δημότες και γίνετε πιο ουσιαστικοί. Η αντίθεση την οποία διακαώς επιδιώκετε, για λόγους εντυπωσιασμού, δεν οδηγεί σε λύσεις.

Επιλέξτε την συναίνεση ή τουλάχιστον δοκιμάστε την. Θα διαπιστώσετε ότι έχετε πολλά να κερδίσετε από αυτήν.

 

Κως 21/8/2015

Για την ΚΤΕΛ ΚΩ

Κώστας Χαματζόγλου

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

1 σχόλιο

  • ΚΑΤΙΝΑ
    ΚΑΤΙΝΑ Σάββατο, 22 Αύγουστος 2015 17:06 Απάντησε

    ΠΟΣΑ ΨΕΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΥΡΑ ΒΑΣΩ..........

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός