Menu
Υπόθεση Παντελίδη: Ακόμα περιμένουν να μεταφραστεί το πόρισμα...

Υπόθεση Παντελίδη: Ακόμα …

Ποιοι έδειραν τον αυ...

Παγκόσμια δικαίωση της Ελλάδας για την ΑΟΖ

Παγκόσμια δικαίωση της Ελ…

Οι χάρτες που δημοσί...

Πράσινο φως από ΣτΕ στη Fraport για τα περιφερειακά αεροδρόμια-Απορρίφθηκαν έξι αιτήσεις ακύρωσης της παραχώρησης

Πράσινο φως από ΣτΕ στη F…

Σε απόρριψη έξι αι...

Μείωση θητείας στο στρατό; Τι είπε ο υπουργός

Μείωση θητείας στο στρατό…

Αν και η στρατιωτική...

Απίστευτο: Είναι μόλις 4 ετών και μιλάει άπταιστα 7 γλώσσες (Βίντεο)

Απίστευτο: Είναι μόλις 4 …

Η μικρούλα, είναι ...

Νίκος Μουτσινάς: «Η Κατερίνα Καινούργιου είναι σαν την πρώην γυναίκα» (Βίντεο)

Νίκος Μουτσινάς: «Η Κατερ…

«Έχει τελειώσει ο ...

Ο τουρισμός “φούσκωσε” τις καταθέσεις

Ο τουρισμός “φούσκωσε” τι…

"Γέμισαν" τα ταμεί...

Ρόδος: Ομολόγησε ότι βίασε την κόρη του - Σάλος από τις αποκαλύψεις για τον πατέρα!

Ρόδος: Ομολόγησε ότι βίασ…

Το κουβάρι της υπό...

Πρόστιμα 60.000 ευρώ για περιβαλλοντικές παραβάσεις σε επιχειρήσεις σε Ρόδο, Κω και Λέρο

Πρόστιμα 60.000 ευρώ για …

Πρόστιμα που πλησι...

Αναταράξεις στην Αυγή – Πληροφορίες για παραίτηση της Διοίκησης – Η αινιγματική διάψευση

Αναταράξεις στην Αυγή – Π…

H εφημερίδα Αυγή μ...

ΟΡΑΜΑ:"7ο Δημοτικό Σχολείο. Ένα έργο που ποτέ δεν πίστεψε ο κ. Κυρίτσης, ποτέ δεν ψήφισε και τώρα με πρωτοφανές θράσος  προσπαθεί να καπηλευθεί. Ματαιοπονεί".

ΟΡΑΜΑ:"7ο Δημοτικό Σ…

Μόνο ένας άνθρωπος...

ΕΛΠΙΔΑ για τη ΛΕΡΟ:" ..ο κύριος Κόλιας, παραμένει ο ουραγός δήμαρχος, με το μοναδικό μεγάλο έργο- έκτρωμα, που έχει υλοποιήσει για τη Λέρο, να είναι το κολαστήριο του Hotspot!!!!"

ΕΛΠΙΔΑ για τη ΛΕΡΟ:"…

Δυστυχώς ο κύριος ...

Prev Next

ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ στα Δημοτικά σχολεία του νησιού

ΑΛΛΑΓΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ στα Δημοτικά σχολεία του νησιού

Πρωτόγνωρη η σημερινή διαδικασία εκλογών στα σχολεία όλης της χώρας (την τελευταία διδακτική ώρα) για την ανάδειξη νέων Διευθυντών από τους συλλόγους Διδασκόντων.

Πέρα από τα τυπικά προσόντα κάθε υποψήφιου (με την αντίστοιχη μοριοδότηση), υπάρχει και αναλογική μοριοδότηση ανάλογα με τον αριθμό των ψήφων που έλαβε κατά τη μυστική ψηφοφορία από τους συναδέλφους του.

Με βάση την παραπάνω διαδικασίες οι αλλαγές που έχουμε στις Διευθύνσεις των 12 δημοτικών σχολείων της Κω είναι οι εξής:

Στο 1ο Δημοτικό ήταν δύο οι υποψήφιες: η μέχρι σήμερα Δντρια Κοντούλα Χατζηνικολάου και η συνάδελφος της Μαρία Ψύρη, τελικά από την ψηφοφορία αναδείχθηκε νέα Διευθύντρια η Μ. Ψύρη.

Στο 2ο Δημοτικό παραμένει Δντής ο Χρήστος Γαμβρέλλης (μοναδικός υποψήφιος)

Στο 3ο Δημοτικό ο Αλκιβιάδης Χατζηνικολάου (μοναδικός υποψήφιος)

Στο 4ο Δημοτικό έχουμε επίσης αλλαγή: μετά την απόσυρση υποψηφιότητας του νυν Δντή Κυριάκου Προύζου, νέος Διευθυντής αναδείχθηκε ο Κώστας Πολίτης (Πρόεδρος του Συλλ. Εκπ. Πρωτοβάθμιας)

Στο 5ο Δημοτικό υποψήφιοι ήταν ο νυν Δντής Δημήτρης Χασαπλαδάκης και ο συνάδελφος του Γιάννης Διακομανώλης και από την ψηφοφορία αναδείχθηκε εκ νέου Διευθυντής ο Δημήτρης Χασαπλαδάκης.

Στο 6ο Δημοτικό παραμένει Διευθυντής ο Αριστείδης Φουντωτός (μοναδικός υποψήφιος)

Όπως και στο 7ο Δημοτικό η Ειρήνη Κουτσούτη (μοναδική υποψήφια)

Το ίδιο και στο Δημοτικό Ζηπαρίου παραμένει η Φρατζέσκα Ρέβελα (μοναδική υποψήφια)

Στο Δημοτικό Πυλίου έχουμε επίσης αλλαγή, καθώς αποσύρθηκε ο νυν Διευθυντής Κώστας Ανεθρεπτάκης και εξελέγη νέος Δντής ο Βησσαρίων Ζωίδης (με ερωτηματικό αν θα παραμείνει αναπληρωτής Διευθυντής στο ΚΕΔΔΥ).

Στο Δημοτικό Αντιμάχειας όπου συνταξιοδοτείται ο νυν Δντής Νίκος Γιακαλλής, νέα Διευθύντρια εξελέγη η Κατερίνα Καματερού.

Στο Δημοτικό Καρδάμαινας παραμένει ο Νίκος Ιερομνήμων (μοναδικός υποψήφιος)

& τέλος στο Δημοτικό Κεφάλου όπου αρχικά κατατέθηκαν τρεις υποψηφιότητες: η μέχρι σήμερα Δντρια Ευανθία Μπινιά, Σίσσυ Τσαντσαράκη και Θεόφιλος Κιρμανίδης, μετά την απόσυρση του τελευταίου εξελέγη νέα Διευθύντρια η Σ. Τσαντσαράκη.

Απομένει εντός των ημερών η τυπική επικύρωση από το ΠΥΣΔΕ ώστε στις 24 Ιουνίου να αναλάβουν επισήμως καθήκοντα οι νέοι Δντές. Ενώ την επόμενη Παρασκευή θα γίνει αντίστοιχη ψηφοφορία και για τις θέσεις των Υποδιευθυντών.

*(Ως κριτήρια επιλογής αναφέρονται: Η επιστημονική - παιδαγωγική συγκρότηση και κατάρτιση, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου του υποψηφίου και τα συνυποβαλλόμενα αποδεικτικά στοιχεία Η υπηρεσιακή κατάσταση, καθοδηγητική και διοικητική εμπειρία, όπως προκύπτει από στοιχεία του φακέλου του υποψηφίου Η συμβολή του υποψηφίου στο εκπαιδευτικό έργο, όπως προκύπτει από τις θέσεις στις οποίες έχει υπηρετήσει, καθώς και η προσωπικότητα και η γενική συγκρότηση του υποψηφίου. Μέσω της μυστικής ψηφοφορίας εκτιμώνται στοιχεία της προσωπικότητας όπως το ήθος, η εντιμότητα, το αίσθημα δικαιοσύνης, η δημοκρατική συμπεριφορά καθώς και οι ικανότητες του υποψηφίου. Στις ικανότητες του υποψηφίου περιλαμβάνονται ενδεικτικώς: η ικανότητα επικοινωνίας και συνεργασίας, η ικανότητα ανάπτυξης πρωτοβουλιών και επίλυσης προβλημάτων ιδίως διδακτικών, διοικητικών, οργανωτικών και λειτουργικών, καθώς και η ικανότητα δημιουργίας κατάλληλου παιδαγωγικού περιβάλλοντος έμπνευσης των εκπαιδευτικών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ο αριθμός των μορίων που ο υποψήφιος λαμβάνει κατά τη μυστική ψηφοφορία υπολογίζεται ως ακολούθως: το ποσοστό των ψήφων που έλαβε επί του συνόλου των έγκυρων ψήφων ανάγεται σε ποσοστό επί των 12 μορίων που μπορεί να λάβει κατά ανώτατο όριο ο υποψήφιος. Υποψήφιο στέλεχος το οποίο δεν συγκεντρώνει κατά τη μυστική ψηφοφορία τουλάχιστον το 20% των έγκυρων ψήφων, δεν συμμετέχει στην περαιτέρω διαδικασία επιλογής)

aegeanews.gr

eshopkos-small
pizzacon-small
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

H Kostoday.com δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο, καθώς θεωρούμε ότι ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του, χωρίς να σημαίνει ότι αυτές εκφράζουν την ηλεκτρονική μας εφημερίδα. Σχόλια υβριστικά ή συκοφαντικά θα διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση. Παρακαλούμε πολύ προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια. Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

επιστροφή στην κορυφή

Επαγγελματικός Οδηγός