Πέντε τρόποι για να παρακάμψεις τα capital controls στον διαδικτυακό κόσμο

Ιούλιος 09, 2015
jumbo-banner

Μικρές συμβουλές για να παρακάμψεις τα capital controls στον διαδικτυακό κόσμο

Ενα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τις τελευταίες ημέρες όσοι ασχολούνται με τον χώρο του ίντερνετ είναι η αδυναμία πληρωμών στο εξωτερικό. Ως γνωστόν, λόγω των capital controls δεν επιτρέπονται οι αγορές από το εξωτερικό, με αποτέλεσμα πολλές εταιρείες να μην μπορούν να πληρώσουν τις web hosting υπηρεσίες τους (servers κλπ.), αλλά και οι ιδιώτες να μην έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν εφαρμογές από το App Store, μουσική από το iTunes και ούτω καθεξής.

Λύσεις στο παραπάνω πρόβλημα υπάρχουν, αν και οι περισσότερες από αυτές δεν είναι εύκολες στην υλοποίησή τους. Παρόλα αυτά, αξίζει μία καταγραφή τους για όσους θέλουν να συνδεθούν και πάλι με τις διαδικτυακές αγορές, είτε για δουλειά είτε για διασκέδαση. Και πάντα φυσικά με την ευχή τα προβλήματα αυτά να είναι προσωρινά. Αναλυτικότερα:

1) Πιστωτικό υπόλοιπο στο Paypal. Αν είχες προλάβει να «φορτώσεις» χρήματα πριν τα capital controls στον λογαριασμό σου, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις κανονικά για αγορές στο εξωτερικό. Επιπλέον, υπάρχει κόσμος στο ίντερνετ που ανταλλάσσει το υπόλοιπό του στο Paypal για ρευστό, ενώ δίνεται πάντα η δυνατότητα να σου μεταφέρουν χρήματα φίλοι από το εξωτερικό και να τους τα δώσεις με την πρώτη ευκαιρία. Φυσικά δεν λείπει και η επιλογή των πωλήσεων στο εξωτερικό (πχ. από το eBay), με πληρωμή πάντα μέσω Paypal.

2) Προπληρωμένες gift cards. Από τη στιγμή που υπάρχουν αναφορές για μη λειτουργία των paysafecards, θα πρέπει να αναζητήσεις προπληρωμένες gift cards σε μεγάλα καταστήματα. Πολλές από αυτές εξάλλου εξειδικεύονται για αγορές μέσω iTunes κλπ. Προσοχή όμως: ήδη έχουν αναφερθεί κρούσματα μαύρης αγοράς. Συγκεκριμένα μάθαμε για κάρτα αξίας των 20 ευρώ που πωλείται πλέον για 29 ευρώ…

3) Ξένη πιστωτική κάρτα. Αυτή είναι μία ακόμα πιο δύσκολη περίπτωση, αφού είτε θα πρέπει να την έχεις ήδη είτε να βρεις κάποιον να σου δανείσει τη δική του και να του δώσεις τα χρήματα. Και πάλι η πιο ευνοϊκή περίπτωση είναι να έχεις φίλους στο εξωτερικό που σε εμπιστεύονται.

4) Εάν έχεις startup, μια ιδιαίτερα αξιόλογη προσπάθεια είναι αυτή που κάνουν οι ιδρυτές του Zerofund.org. Συγκεκριμένα προσφέρονται να πληρώσουν για λογαριασμό σου τα κόστη βασικών λειτουργιών της επιχείρησής σου όπως servers, domains κλπ. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις μία φόρμα και να επιστρέψεις τα χρήματα όταν επανέλθει η αγορά σε φυσιολογικούς ρυθμούς. Εξηγούν βέβαια πως ενδέχεται να μην έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν τους πάντες, αλλά σε κάθε περίπτωση θα προσπαθήσουν να δώσουν προτεραιότητα στα πιο σημαντικά αιτήματα.

5) Οσον αφορά το hosting, υπάρχει τέλος και η λύση της επιλογής ενός εγχώριου παρόχου. Ενδεικτικά αναφέρεται το web hosting της Forthnet, με διαθέσιμο χώρο 1GB και απεριόριστη μεταφορά δεδομένων, το οποίο κοστίζει 116,60 ευρώ τον χρόνο.

protothema.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot