Μισείς το αφεντικό σου; 5 λόγοι για να αναθεωρήσεις και να το εκτιμήσεις!

Σεπτέμβριος 17, 2015
jumbo-banner

Θυμάσαι εκείνη την ημέρα που το αφεντικό σου ζήτησε να κάτσεις παραπάνω στη δουλειά, γιατί προέκυψαν κάτι περαιτέρω θέματα, όλως τυχαίως τελευταία στιγμή, και εσύ δέχτηκες; Δεν είχες και άλλη επιλογή, εδώ που τα λέμε!

Και υπάρχουν δυο λόγοι που το δικαιολογούν αυτό:
α)δεν ήθελες να σε παρεξηγήσει και
β) ήθελες να δείξεις πόσο σε ενδιαφέρει η δουλειά σου!

Όμως εσύ εκείνη τη μέρα ακύρωσες ότι είχες να κάνεις, έκανες υπερωρία και δεν πληρώθηκες extra. Και τι κέρδισες στην τελική;

Είναι αυτή η ερώτηση παγίδα που δεν ξέρεις πως να απαντήσεις γιατί έχει πολλές εκδοχές και δεν έχει guarantee απάντηση.

Οκ, το έχεις διαπιστώσει ~> το αφεντικό σου είναι απαιτητικό, αυταρχικό, έχει εξουσία και σε εκμεταλλεύεται. Τι κάνεις; Το παίρνεις κατάκαρδα και σου χαλάει η διάθεση ή το σκέφτεσαι λίγο αλλιώς, αναθεωρείς και παίρνεις τα θετικά από μια τέτοια κατάσταση;

Το followme.gr αρχίζει από τα βασικά ~> Έχεις σκεφτεί όμως ότι ίσως και εσύ είσαι υπεύθυνη για το πως σου φέρεται το αφεντικό σου; Kαι οι λόγοι είναι προφανείς:
-Αν προσφέρεσαι να δουλέψεις παραπάνω ώρες από μόνη σου χωρίς ανταμοιβή

- Αν απαντάς σε κάθε email που σου στέλνει οποιαδήποτε ώρα και στιγμή ~> δείχνεις ότι είσαι απίκο 24/7 και έτσι του δίνεις το δικαίωμα να σε "ενοχλεί" ότι ώρα θέλει.

- Κάνεις δρομολόγια για θέματα που αφορούν τη δουλειά σου με δικά σου έξοδα και δεν προσφέρεται κανείς να σου καλύψει τα έξοδα.

Μάθημα 1ο
Όταν κάποια στιγμή αλλάξεις δουλειά, που είναι μια φυσική διαδικασία εξέλιξης θα έχεις άλλη στάση. Αφού θα την έχεις πάθει, θα έχεις μάθει! Στη νέα σου δουλειά,λοιπόν θα θέσεις τα δικά σου όρια και δεν θα δουλεύεις extra χωρίς κάποια περαιτέρω ανταμοιβή.

- Το αφεντικό σου φωνάζει, βρίζει, ωρύεται όποτε γίνεται κάτι, από το πιο σημαντικό μέχρι το πιο ασήμαντο. Γκρινιάζει non stop και πιέζει πολύ τους εργαζόμενους.

Μάθημα 2ο
Σε περίπτωση που κάποια στιγμή στη ζωή σου γίνεις αφεντικό, θα ξέρεις πως να φερθείς. Θα ξέρεις πως αυτός ο τρόπος δεν είναι ο σωστός γιατί έχεις βιώσει τι αντίκτυπο έχει η γκρίνια και ο θυμός σε έναν εργαζόμενο. Θα έχεις άλλη συμπεριφορά και θα πετύχεις!

- Στη δουλειά σου, μπορεί να μην το έχεις καταλάβει αλλά παίρνεις μαθήματα ζωής καθημερινά! Μόνο και μόνο που έρχεσαι σε επαφή με διαφορετικούς χαρακτήρες, συμπεριφορές μαθαίνεις με τον καιρό πως πρέπει να φέρεσαι σε κάθε περίπτωση. Σκληραγωγείσαι και φτιάχνεις χαρακτήρα, αν αντιμετωπίζεις δύσκολες καταστάσεις, προσβολές και εντάσεις.

Μάθημα 3ο
Πηγαίνοντας σε μια άλλη δουλειά είσαι προετοιμασμένη για τα πάντα και αυτό κάνει έναν εργαζόμενο καλύτερο!

- Το αφεντικό σου κάνει παρατηρήσεις non stop για τη δουλειά σου. Μπορεί να σου κάνει ολόκληρο θέμα ακόμα και για μια ασήμαντη λεπτομέρεια!

Μάθημα 4ο
Ενώ αρχικά πιστεύεις πως αυτή η συμπεριφορά είναι παράλογη, έπειτα (και αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα) σε κάνει να βλέπεις στα αλήθεια αν έχεις κάνει λάθος κάπου και εν τέλει παρατηρώντας και τις λεπτομέρειες γίνεσαι τελειομανής. Μπαίνεις σε μια διαδικασία, χωρίς να το καταλάβεις όπου συνεχώς βελτιώνεσαι!

- Όταν πας σε μια νέα δουλειά είσαι προκατειλημμένη ότι θα αντιμετωπίσεις την ίδια κατάσταση. Δηλαδή ότι θα είσαι όλη την ώρα με το άγχος μήπως και γίνει κάτι και ότι πρέπει non stop να αποδεικνύεις πόσο καλή είσαι στη δουλειά σου.

Μάθημα 5ο
Όσο περίεργο και αν είναι ισχύει το παρακάτω ~> ένα "κακό" αφεντικό θα σε κάνει να εκτιμήσεις ένα "καλό" αφεντικό και θα σε κάνει να θέλεις να είσαι σωστή απέναντι του.
Παραλλήλισε τη δουλειά με μια σχέση. Ποτέ δεν συγκρίνεις το επόμενο αγόρι με το προηγούμενο. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot