Menu

Υπήρξε φίλος σου προτού γίνετε ζευγάρι; 8 οφέλη της φιλίας σας που απολαμβάνεις στη σχέση σας!

Υπήρξε φίλος σου προτού γίνετε ζευγάρι; 8 οφέλη της φιλίας σας που απολαμβάνεις στη σχέση σας!
jumbo-banner

Οι σχέσεις δεν φαίνεται να διαρκούν για όσο διάστημα θα θέλαμε και σ΄ αυτό θα μπορούσε να φταίει το γεγονός πως πιέζουμε καταστάσεις και βιαζόμαστε να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλον καλύτερα.

Θέλει αρκετή και μερικές φορές σκληρή δουλειά για να γνωριστούν οι σύντροφοι σε μία σχέση. Απαιτεί υπομονή και χρόνο σύμφωνα με το neopolis.gr. Στην περίπτωση όμως που υπήρξατε φίλοι για αρκετό καιρό και στην πορεία καταλάβατε πως σας ενώνει κάτι περισσότερο από τη φιλία σας, τα πράγματα είναι διαφορετικά και σίγουρα πολύ πιο εύκολα. Έχεις ήδη γνωρίσει τον σύντροφο σου, ξέρεις αρκετά πράγματα γι' αυτόν, όπως κι εκείνος για εσένα, τον έχεις ζήσει σε διάφορες στιγμές της ζωής του και ξέρεις περίπου τι να περιμένεις από τη σχέση σας, από το ξεκίνημα της μάλιστα. Κάποια λοιπόν από τα «οφέλη» της φιλίας σας που απολαμβάνεις στη σχέση σας είναι τα παρακάτω:

1. Θυμάται αρκετές ιστορίες από την προηγούμενη ή τις προηγούμενες σχέσεις σου, αλλά και περιστατικά που σε ενόχλησαν και δεν πρόκειται να κάνει τα ίδια. Κατά πάσα πιθανότητα, έχει γνωρίσει και τον πρώην σου ή κάποια φλερτ σου προσωπικά. Το σίγουρο όμως είναι πως γνωρίζει τα προβλήματα που έχεις αντιμετωπίσει σε σχέσεις σου στο παρελθόν, μιας και τα συζητούσατε, ώστε να ακούσεις την άποψη του και τις συμβουλές που είχε να σου δώσει. Ξέρει ποια πράγματα σε ενοχλούν σε μία σχέση, ξέρει δύσκολες καταστάσεις που έχεις περάσει και δεν θα ήθελες να ξαναζήσεις, έχει καταλάβει ποια είναι τα όρια σου, ενώ δεν έχεις παραλείψει να του σχολιάσεις κάποιες συνήθειες και συμπεριφορές αντρών που σε ξενερώνουν, όταν σε φλερτάρουν.

Ναι, τα θυμάται όλα αυτά και τρομάζει στην ιδέα και μόνο να τα κάνει από την στιγμή που θέλει να είναι μαζί σου. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να συμβεί είναι να σε ξενερώσει ή να σε εκνευρίσει στην προσπάθεια του να σε κερδίσει. Εξάλλου, αν ήξερε από την αρχή πως δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτά που ζητάς σε μία σχέση, δεν θα προσπαθούσε να σε φλερτάρει με το ρίσκο να σε χάσει κι από φίλη.

2. Από την άλλη κι εσύ ξέρεις τα θέματα που είχε αντιμετωπίσει στο παρελθόν με την πρώην του ή με όσες έβγαινε κι επομένως δεν αναρωτιέσαι τι μπορεί να τον ενοχλεί και τι όχι. Όσο καιρό κάνατε παρέα, εκτός από τα δικά σου προβλήματα, συζητούσατε και για τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με την τότε σχέση του (αν είχε), για πράγματα που τον ενοχλούσαν, αλλά και για πράγματα που απολάμβανε. Όπως κι εκείνος ξέρει τι σε ξενερώνει σε μία σχέση, έτσι κι εσύ ξέρεις τι τον χαλάει ή τον εκνευρίζει. Για παράδειγμα, εάν η προηγούμενη κοπέλα του τον έπαιρνε 10 φορές τηλέφωνο την ημέρα και του έστελνε 50 μηνύματα, εσύ θα τον παίρνεις 3 φορές και θα του στέλνεις 20. Καλό;

3. Τον εμπιστεύεσαι ήδη σαν άτομο, πράγμα που σε κάνει 80% λιγότερο νευρική για το οτιδήποτε.Ένα από τα δυσκολότερα σημεία μίας σχέσης που πολλά ζευγάρια μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα και τελικά να μην το ξεπεράσουν, είναι αυτό που σχετίζεται με την εμπιστοσύνη. Η εμπιστοσύνη σε μια σχέση μερικές φορές δεν έρχεται εύκολα, ενώ αν χαθεί δύσκολα μπορεί να αποκατασταθεί. Έτσι λοιπόν είναι λογικό τον πρώτο καιρό να είσαι νευρική κι ανήσυχη με τον νέο σου σύντροφο κι αρκετές φορές δύσπιστη, όταν δεν είστε μαζί ή δεν ξέρεις τι κάνει. Σε αυτή τη σχέση όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού το συγκεκριμένο εμπόδιο έχει ξεπεραστεί κιόλας από την αρχή. Τουλάχιστον έναν χρόνο τώρα, περνούσατε αρκετές ώρες μαζί σαν φιλαράκια, επομένως έχεις σχηματίσει μια αρκετά καλή και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος είναι και πως φέρεται, κάτι που μειώνει δραστικά τον φόβο και την ανησυχία.

4. Γνωρίζει ήδη κάποια από τα ελαττώματα σου και τα σκαλώματα που τρως κάποιες φορές και δεν έχει πρόβλημα με αυτά. Σαν φίλος, σε έχει ζήσει και στις καλές σου, αλλά και στις κακές σου στιγμές. Ξέρει πως αντιδράς όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα σχεδίαζες, ξέρει πόσο υπερβολική μπορείς να γίνεις, ξέρει ότι μπορεί να υπεραναλύσεις μέχρι αηδίας τα πράγματα στο μυαλό σου και πως μερικές φορές γκρινιάζεις τόσο που εσύ η ίδια απορείς πως σε αντέχουν οι υπόλοιποι. Για παράδειγμα, ξέρει πως αν αργήσει να σου απαντήσει παραπάνω από 4-5 ώρες, έχεις ήδη αρχίσει να τον φαντάζεσαι νεκρό στην άκρη της ασφάλτου, επομένως θα βάλει τα δυνατά του να σου στείλει όσο πιο σύντομα γίνεται για να μη σε κάνει να πιστεύεις πως έπαθε κάτι σοβαρό.

5. Ξέρετε πως να κάνετε ο ένας τον άλλον να γελάει, επομένως λέγοντας του ένα αστείο δεν φοβάσαι πως θα παγώσει ο τόπος. Όταν βγαίνεις με κάποιον που δεν γνωρίζεις πολύ καλά, ειδικά τους πρώτους μήνες, είναι αρκετά δύσκολο να ξέρεις τι αίσθηση του χιούμορ έχει ή τι θεωρεί εκείνος αστείο. Έτσι, συχνά νιώθεις παράξενα κι αμήχανα όταν κάνεις μία πλάκα ή λες κάτι που εσένα σου φαίνεται αστείο και τελικά είτε δεν το πιάνει είτε δεν του αρέσει. Σε φάση να θες η γη να σε καταπιεί και να μην ξαναμιλήσεις για την υπόλοιπη ημέρα.

Η διαφορά λοιπόν με το να κάνεις σχέση με κάποιον που ήσασταν πριν φίλοι, είναι ότι βρίσκεστε ήδη στην ίδια σελίδα στον τομέα του χιούμορ, ξέρετε μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα πειράγματα μεταξύ σας, τι αστεία σας παίρνει να κάνετε ο ένας στον άλλον, μοιράζεστε αστείες ιστορίες από το παρελθόν, αλλά και inside jokes (σημαντικό!) και σχεδόν τα πάντα καταλήγουν σε γέλιο. Εκτός κι αν αρχίσεις να λες τη μία κακή ατάκα μετά την άλλη, που ξέρεις κι από μόνη σου ότι αυτά που λες δεν είναι και τόσο αστεία, αλλά ....θέλεις να τα πεις. Αφού ούτε τότε θα σε παρεξηγήσει!

6. Γνωρίζεις τα βασικά για την οικογένεια του, καθώς και ιστορίες από την παιδικά του χρόνια κι οτιδήποτε παράξενο μπορεί να συνέβη τότε. Μπορεί να μην έχεις γνωρίσει από κοντά την οικογένεια του ή έστω τους γονείς του, ωστόσο ξέρεις βασικές πληροφορίες, όπως πόσα αδέρφια έχει, πόσο χρονών είναι, πράγματα για τα οποία τσακώνονται, τι δουλειά κάνουν οι γονείς του, διάφορες συνήθειες των γονιών του που τον εκνευρίζουν, πληροφορίες που σε κάνουν να νιώθεις μεγαλύτερη οικειότητα στην αρχή της σχέσης σας και στη συνέχεια, όταν γνωριστείς με τους δικούς του. Επιπλέον, έχεις ακούσει τόσες και τόσες ιστορίες από τα παιδικά του κι εφηβικά χρόνια, που σου επιτρέπουν να τον καταλάβεις πολύ περισσότερο από κάποιον που γνωριστήκατε εδώ και μερικές μέρες κι αρχίσατε να βγαίνετε.

7. Δεν θα βγείτε ποτέ σε κάποιο μαγαζί που μπορεί να μη σου αρέσει, ειδικά στο πρώτο ραντεβού σας σαν ζευγάρι. Όπως εσύ ξέρεις τις προτιμήσεις του, έτσι κι εκείνος έχει μάθει τις δικές σου. Όσο καιρό απολαμβάνατε ο ένας τη φιλία του άλλου, βγαίνατε στα ίδια μέρη, από τα οποία άλλα σου άρεσαν κι άλλα όχι, του έχεις δώσει να καταλάβει ποια ή ποιες κουζίνες προτιμάς, αν αγαπάς τους μικρούς χουχουλιάρικους χώρους ή τα μεγάλα σύγχρονα μαγαζιά και κατά πάσα πιθανότητα του έχεις εκφράσει την επιθυμία σου να επισκεφτείς κάποια σημεία της πόλης που δεν έχεις ξαναπάει. Πράγμα που σε κάνει να μην έχεις καμία ανησυχία για το που μπορεί να βγείτε, αφού ξέρεις ότι η επιλογή που θα κάνει δεν θα σε απογοητεύσει. Είσαι σε καλά χέρια!

8. Από την πρώτη κιόλας μέρα της σχέσης σας είναι σαν να είστε ήδη 4-5 μήνες μαζί. Μπορεί η δική σας σχέση να βρίσκεται τώρα στο ξεκίνημα, όμως αν προσπαθούσαμε να την αντιστοιχίσουμε σε κάποια φάση μίας σχέσης με ένα νέο άτομο που δεν γνωρίζεις, θα ήταν εκείνη η περίοδος που ενώ οι πρώτοι μήνες έχουν περάσει κι ενώ δεν αισθάνεσαι 100% σίγουρη για το κοινό σας μέλλον, είσαι απόλυτα βέβαιη για τα συναισθήματα που τρέφετε ο ένας για τον άλλον. Έτσι, η σχέση σας ξεκινάει με τις καλύτερες συνθήκες και την ίδια στιγμή υπάρχουν ακόμα άλλα τόσα πράγματα να ανακαλύψεις για εκείνον και τόσες περιπέτειες να ζήσετε που δεν βλέπεις την ώρα. Και πραγματικά, δεν μπορείς να σκεφτείς κάποιον καλύτερο για να μοιραστείς όλες αυτές τις εμπειρίες.

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή