Menu

Ωδή στην... κλαρινογκόμενα !

Ωδή στην... κλαρινογκόμενα !
jumbo-banner

Σίγουρα τις έχετε δει αλλά δεν ξέρατε ότι πλέον αποτελούν μια τεράστια κοινότητα η οποία σατυρίζεται έντονα στα social media...

«Κλαρινογκόμενες»: Ο παρδαλός αυτός γυναικείος πληθυσμός που άγεται και φέρεται από τα @@ δια των αντρών, έχει καρφωμένο στον εγκέφαλό του ένα πέος που αποδυναμώνει οποιαδήποτε άλλη λειτουργία, μασκαρεύεται όλο το χρόνο με φτηνιάρικο ρουχισμό, πασαλείβεται με φτηνιάρικα καλλυντικά , ενώ επιδίδεται και σε φτηνιάρικες συμπεριφορές.

Αρέσκεται δε στο να λαμβάνει εξίσου φτηνιάρικα κοπλιμέντα από αγράμματους σαλιάρηδες και ερεθίζεται με την αύξηση των Like στο προφίλ στο Facebook. Κατά τις βραδυνές της εξόδους, η κλαρινογκόμενα, επιδίδεται σε τσιφτετελοκουνήματα, πίνει ότι την κεράσουν για να προκαλέσει τους λίγουρες του μαγαζιού και να λάβει ψευτοεπιβεβαίωση, μόνο και μόνο για να νομίζει ότι εκδικήθηκε τον πρώην της που την έχει χεσμένη και γλύφεται σε μια άλλη του είδους της.

Συχνά δε, τσουρομαδιέται με τις πρώην και τις επόμενες του κελέπουρα της, ενώ μαλλιοτραβιέται και ξεκατινιάζεται για το μόνο λόγο που μπορεί να διανοηθεί ο ημιτελής εγκέφαλός της : Για γκόμενους. Ζεί , αναπνέει, βάζει τρέσες και ψεύτικα νύχια μόνο για πάρτη τους. Το λεξιλόγιο της είναι ιδιαιτέρως περιορισμένο και οι δυνατότητές της συνήθως περιορίζονται στο πήδημα, το μαγείρεμα και κάποιες κινήσεις υπακοής στο αντρικό πρόσταγμα (περίπου όπως αντιδρά κι ένας σκύλος). Μεγάλο της ατού : Η Σούζα όταν το διατάξει ο άντρας!

Ο Σ. εμπνευστής και δημιουργός της σελίδας της κλαρινογκόμενας στο Facebook, αναλύει διεξοδικά το κοινωνικό φαινόμενο μάστιγα στην Έλενα Φάκου… Απολαύστε υπεύθυνα!

-Ποιός είναι ο ορισμός της κλαρινογκόμενας ; Πρόκειται για ένα είδος γυναίκας που ξεκινάει ώς εκκολαπτόμενο και μετά ανάλογα με τις συνθήκες στις οποίες μεγαλώνει αποκτά διάφορες μορφές αλλά έχει κοινούς παρονομαστές ή υπάρχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά που προσδίδουν την κλαρινοπροέλευση;

«Ένα site που μελέτησα, λίγο πριν τα εγκαίνια της δικής μας σελίδας, όριζε την κλαρινογκόμενα ως μία κοπέλα η οποία κάνει τα πάντα για να ρίξει έναν άντρα, και να τον πάει στον γάμο. Ντύνεται αρωματίζεται στολίζεται, για να φτάσει να σε γνωρίσει στους γονείς της, να σε παντρευτεί, και να φύγει από την θαλπωρή του σπιτιού, στη θαλπωρή που θα της προσφέρεις εσύ. Η κλαρινογκόμενα, κατ’ αυτό το άρθρο δηλαδή, είναι η κοπέλα που θέλει να είναι βολεμένη και θα χρησιμοποιήσει ό,τι έχει στη διάθεση της για να φτάσει το στόχο της. Βέβαια το άρθρο αυτό χρονολογείτα πίσω στο 2004. Η τεχνολογία άνθισε, το club ‘photography’ επίσης, και έχουμε πλήρη πρόσβαση σε μια γυναίκα, η οποία μπορεί να έχει ένα κοινό ενδυματολογικό (και γενικά εμφανισιακό) πλαίσιο, αλλά οι σκοποί διαφέρουν. Είμαστε στο σήμερα, η γυναίκα στην κοινωνία είναι πιο ανεξάρτητη και δε σκέφτεται το γάμο. Αλλά ο άντρας είναι αυτό που υποκινεί τη δράση της.

Η κλαρινογκόμενα, είναι για μένα η πρώην καγκουρογκόμενα. Αυτή η κοπέλα που στο σχολείο φόραγε φόρμα με την ενδειξη ‘SEXY’ τυπωμένη στην πατούρα της, και κλαιγόταν στον γυμναστή ότι έχει περίοδο 365 μέρες το χρόνο για να πάει στις τουαλέτες και να κάνει τσιγάρο πάνω στα πόδια του Σάκη-Μάκη-Τάκη, ο οποίος μετά το σχολείο θα έβγαζε πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας τις πρωινές του κατουρόκαβλες. Είναι η κοπέλα που μέσα στην τσάντα είχε μόνο μολύβι για τα μάτια και λίγο κονσίλερ, γιατί δεν κοιμήθηκε καλά το προηγούμενο βράδυ στέλνοντας μηνύματα με τον 28χρονο γκόμενο της.

Σήμερα έχει εξελιχθεί, ντύνεται πιο μουράτα, βάζει εξτέ, ποζάρει όσο μπορεί, βάφεται όσο μπορεί, και γενικά χρησιμοποιεί την εμφάνιση για να περάσει μηνύματα. Ο σκοπός σίγουρα δεν είναι ο γάμος όπως προαναφέρθηκα. Ίσως φταίνε και τα social media, αλλά πιστεύω πως όλο αυτό γίνεται για να τραφεί ο ναρκισσισμός της με likes και σχόλια. Αν έπρεπε να επιλέξω ένα κοινό ανάμεσα τους, πιστεύω πως θα ταν αυτό».

-Ποιά η σχέση της κλαρινογκόμενας με τους άντρες; Είναι εύκολη, χαζή, ευκολόπιστη; Τί ψάχνει, τί προσφέρει και τελικά τι παίρνει στο τέλος;

«Κι εδώ μπαίνω να αναλύσω καλύτερα τους σκοπούς της. Όπως σου είπα, επειδή έτσι έμαθε από το γυμνάσιο/λύκειο, την κατευθύνει ο άντρας. Αλλά ο τελικός σκοπός είναι πάντα άλλος. Είτε γίνεται κλαρίνο γιατί ψάχνει άντρα. Είτε γίνεται κλαρίνο γιατί χώρισε με μεγάλο έρωτα και ψάχνει επιβεβαίωση από άλλα αρσενικά. Είτε απλά πάει DC με τις κολλητές της για να μη μιλήσει σε κανένα και να μας δείξει πόσο ντίβα είναι. Όπως και να χει, το like στο facebook θα το τσιμπήσει».

-Oι κλαρινογκόμενες που ανεβάζεις στη σελίδα, έχουν χιούμορ και αυτοσαρκασμό ή είναι κομπλεξικές και λαμβάνεις υβριστικά και απειλητικά μηνύματα να κατεβάσεις τις φωτογραφίες τους;

«Το μεγάλο μου παράπονο! Καμία δυστυχώς δεν έχει δει τον εαυτό της και μας έχει πάρει στην πλάκα. Όλες απειλούν, μιλούν για δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, λένε πόσο πατσαβούρα και κομπλεξική είμαι (plot twist: είμαι αγόρι) και άλλα πολλά. Στον κλαρινογαμπρό δεν κάνουν τέτοια τσιρκολίκια ευτυχώς!».

-Πού συχνάζουν οι κλαρινογκόμενες ; Ποιές περιοχες του λεκανοπεδίου βγάζουν τα καλύτερα κλαρίνα, ποιές της επαρχίας και ποιά είναι η κλαρινομάνα της Ελλάδος τελικά;

«Πολύ από το υλικό που ανεβάζω είναι φωτογραφίες που στέλνει ο κόσμος που μας αγαπά. Αν και δε δίνω ποτέ βάση στην προέλευση, έχω δει πολύ υλικό από μέρη όπως το DC (<3), το Yaya και ένα άλλο τι Live, κάτι Αίγλες από δω κι από κει και άλλα μαγαζιά παρόμοιου μήκους κύματος. Τώρα όσον αφορά την προέλευση, δυστυχώς εκεί δεν έχω κανένα βάσιμο στοιχείο για να δώσω όνομα περιοχής. Χωρίς να είμαι κλειστόμυαλος όμως, νομίζω πως τα δυτικά προάστια έχουν το πιο καλό πράμα. Τώρα αν κάποια επίδοξη νεαρά πρέπει να πάρει τα σκήπτρα, θα παλέψει γενναία για την πρώτη θέση η Τζούλια Αλεξανδράτου με την Ελίνα Μπεκάκου. Θέλουν να προκαλούν τους άντρες, έχουν το τρίπτυχο makeup-μαλλί-βυζιά, προκαλούν, ντύνονται λίγο και κάνουν εμφανίσεις σε μουράτα κλαμπ. Και φοράνε και λεοπάρ συνεχεια!».

-Θα ήθελα να μου απονείμεις τους ακόλουθους τίτλους κλαρινογκομενας (και με αιτιολόγηση) : α) απόλυτη κλαρινογκόμενα ηθοποιός β) απόλυτη κλαρινογκόμενα τραγουδίστρια γ) απόλυτη κλαρινογκόμενα πολιτικός δ) απόλυτη κλαρινογκόμενα αθλήτρια ε) απόλυτη κλαρινογκόμενα ελληνίδα celebrity και στ) απόλυτη διεθνής κλαρινογκόμενα celebrity

«α) Δήμητρα Ματσούκα, για πολύ λίγο, τότε που έκανε το ‘Αχ Θανάση!’ στο κάτι τρέχει με τους δίπλα.
β) Έφη Σαρρή, γιατί έχει αυτήν την κλίση προς τα αγόρια. Και λόγω ντυσίματος η Έλενα Βέντη.
γ) Στην πολιτική δύσκολο αυτό το φαινόμενο (αν και η Εφη από πάνω έκανε την προσπάθειά της… )
δ) Seriously? ( Λογοκρίθηκε)
ε) Τζούλια, με τα μπούνια.
στ) Το Παμελάκι.

Σε ξεχωριστή κατηγορία κατεβαίνει μόνη της η Δήμητρα Αλεξανδράκη από το NTM1, για ευνόητους λόγους».

-Πές μου ποιό είναι το σήμα κατατεθέν του ντυσίματος της κλαρινογκόμενας
Το σήμα κατατεθέν του μακιγιάζ της κλαρινογκόμενας
To σήμα κατατεθέν του χτενίσματος της κλαρινογκόμενας
Το σήμα κατατεθέν της πόζας της κλαρινογκόμενας

«Ντύσιμο: σίγουρα το λεοπάρ. Και ό,τι έχει ντεκολτέ. Και πολύ ψηλά παπούτσια. Α, και ό,τι κάνει τον κώλο της να φαίνεται λιγότερο πεσμένος.

Μακιγιάζ: κόκκινα σουφρωμένα χείλη, πολλές φορές και το χλωμό της Τζούλιας. Μake up ματιών που το κάνει πολύ πιο πρόστυχο και φυσικά όλα αυτά που καλύπτουν ατέλειες.

Χτένισμα: Πολλές το ρίχνουν στο εξτέ και το κακο μάλιστα. Όταν πάνε DC βλέπεις κάτι μοικάνες, κάτι ξυρισμένα στα πλάγια.

Πόζα: Στήσιμο τέτοιο ώστε να φαίνεται το δυνατότερο σημείο».

-Oι άντρες τελικά γουστάρουν κλαρινογκόμενες κι αν ναι ποιοί από αυτούς και γιατί; αν όχι ποιοί από αυτούς και γιατί;

«Μα φυσικά! Γι αυτούς γίνεται όλη η δουλειά, και όλοι μας είμαστε αρκετά λιγούρια ώστε οι πιο αδύναμοι να λυγίσουν. Βλέπεις ότι όσο πιο πολύ στήνεται ο κώλος, τόσο πιο πολύ ανεβαίνουν τα likes. Βλέπεις επίσης και τι είδους άντρες πέφτουν στην παγίδα τους στα comments των φωτό στο facebook. Τα κλασσικά τύπου ‘ti moraki isesi’ ή το λατρεμένο ‘fotia eise manarim ou’ είναι χρόνιες περιπτώσεις αντρών που τους δίνουν τόσο πολλή αυτοπεποίθηση, που οδηγεί στο να έχουμε εμείς υλικό».

-Ποιά η πορεία της κλαρινογκόμενας μέσα στο χρόνο; Σε ποιά δεκαετία εμφανίστηκε, σε ποιά βασίλεψε, ποιά τα χαρακτηριστικά της σε κάθε περίοδο και πώς έχουμε καταλήξει να την "υμνούμε" σήμερα;

«Δυστυχώς όπως προαναφέρθηκα, η κλαρινογκόμενα είναι ένα εξελισσόμενο είδος, που χαρακτηρίζεται διαφορετικά από εποχή σε εποχή. Κάποτε ήταν η Καρλότα. Κάποτε (και λίγο τώρα) η Βάνα Μπάρμπα. Κάποτε άνθισε η Σάσα Μπάστα και η Φαρμάκη. Όλες με σεξ απίλ, λίγη υπερβολή και ένα τελέντο να τρελαίνουν τα πλήθη».

-Η σελίδα σου στο Facebook απαριθμεί δεκατρεις χιλιάδες ακολούθους . Ποιά είναι η επιδίωξή σας για το φαινόμενο που σατιρίζετε και ποιά τα μηνύματα του κόσμου;

«Σκοπός μας είναι να αποσαφηνίζουμε τον ορισμό του μυστήριου αυτού πλάσματος. Να σου πω την αλήθεια, ακόμα κι εγώ το μαγειρεύω ακόμα. Ο κόσμος μας βοηθά συνεχώς, με τα σχόλια του και κυρίως με ένα inbox που ασφυκτιά καθημερινά. Όταν φυσικά δε μας απειλούν διάφορα κλαρίνα με τη δίωξη ηλ. Εγκλήματος».

sportdog.gr

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή