Menu

Ο Πάνος Μπλέτζας στην kostoday.com

Ο Πάνος Μπλέτζας στην kostoday.com
jumbo-banner

Στα είκοσι του μόλις και έχει καταφέρει να συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες αλλά να κάνει και μεγάλη επιτυχία κυρίως με τραγούδι «Χάνεις χρόνο». Ευγενικός, χαμηλών τόνων και με όλα τα εφόδια για να κάνει καριέρα στο τραγούδι. Ο λόγος για τον Πάνο Μπλέτζα.

Λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση του στο «Ανάκτορο» μας μίλησε στην kostoday.com για την πορεία του μέχρι τώρα στον καλλιτεχνικό χώρο, για την γνωριμία του με τον Γιάννη Φρασέρη, συνθέτη των επιτυχιών του «Χάνεις χρόνο» και «Είπες πολλά» ενώ μας αποκάλυψε πως αυτήν την εποχή ηχογραφεί το νέο του τραγούδι με τίτλο «Πολύ μπροστά».

Είσαι μόλις 20 ετών, έχεις συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και εδώ και λίγο καιρό το «χάνεις χρόνο» και το «είπες πολλά» παίζει δυνατά στους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Πόσο εύκολο είναι για έναν νεαρό που ζει αυτήν την επιτυχία να παραμείνει προσγειωμένος;

Αρχικά ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε σένα Γιώργο αλλά και στην εφημερίδα giafkasports και στην kostoday γι' αυτό που κάνουμε μαζί σήμερα. Θεωρώ πως το να είναι ένας άνθρωπος "προσγειωμένος" όπως προανέφερες και να παραμένει ο εαυτός του, έχει να κάνει περισσότερο με τις αρετές και τις βάσεις που παίρνει στα πρώτα χρόνια της ζωής του από την οικογένειά του. Χαίρομαι για όλο αυτό, αλλά πάντα σαν άνθρωπος ήμουν ορθολογιστής και προπάντων έκανα αυτό που αγαπούσα και με ευχαριστούσε. Ποτέ δεν είδα τη μουσική σαν επάγγελμα (και ελπίζω να παραμείνει έτσι), δε θεώρησα το τραγούδι ως μέσω ανάδειξης και αναγνώρισης.

Μίλησε μας για την γνωριμία σου με τον Γιάννη Φρασέρη

Το να βρίσκεται κανείς στο ξεκίνημά του δίπλα σε έναν τόσο καταξιωμένο συνθέτη έμοιαζε μακρινό και άπιαστο μέχρι τώρα. Ο Γιάννης, εκτός από ένας σοβαρός και ταλαντούχος δημιουργός, είναι ένα καλό παιδί και μία ευγενική ψυχή. Αυτό συντελεί όχι μόνο στη γέννηση ωραίων τραγουδιών, που είναι σημαντικό στοιχείο στο ξεκίνημα ενός νέου καλλιτέχνη, αλλά και στην ύπαρξη μιας φιλίας. Η μουσική είναι συναισθήματα, δεν είναι στυγνό εμπόριο, επομένως οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα ακόμη "κλειδί" για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. 

Αρκετοί συνάδελφοι «πατάνε» πάνω σε μια επιτυχία τους και κλείνουν δουλειές στις μεγάλες πίστες. Από σένα βλέπουμε ότι προσπαθείς να κάνεις μικρά βήματα και παρόλο την επιτυχία συνεχίζεις να τραγουδάς και σε «μικρά» μαγαζιά. Προτιμάς τα «μικρά» βήματα;

Προτιμώ τα σταθερά βήματα. Μ' αρέσει να πατάω γερά και όχι στα σύννεφα. Πιστεύω πως σε αυτή τη φάση της ζωής μου η αμεσότητα στην επαφή με τον κόσμο, η χαρά δηλαδή να είσαι δίπλα στους ανθρώπους που σε στηρίζουν και του συναισθήματος της αγάπης που σου δίνουν, είναι περισσότερο ανθρώπινο και πιο κοντά σε μένα, συγκριτικά με τις ξύλινες πίστες των μεγάλων μαγαζιών. Σαν άνθρωπος μ' αρέσει η επικοινωνία και προσπαθώ, σε όλες τις εμφανίσεις, να είμαι κοντά και μέσα στον κόσμο. Είναι κάτι που μου δίνει χαρά και δύναμη.

Εθνικό Ωδείο Αθηνών, τραγουδάς, γράφεις μουσική και στίχους. Και μόνο απ’ αυτό καταλαβαίνουμε ότι η ζωή σου είναι η μουσική. Αν θα τα έβαζες σε μια σειρά ποια θα ήταν;

Το Εθνικό Ωδείο είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στο μουσικό μου ταξίδι. Οι γνώσεις που παίρνω είναι εφόδια και ουσιαστική δύναμη πάνω σ' αυτόν τον άγνωστο κόσμο που λέγεται μουσική. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που επιλέχθηκα να φοιτήσω σε αυτό με υποτροφία και θέλω να πάρω από εκεί όσα περισσότερα γίνεται για την προσωπική μου πνευματική και ψυχική καλλιέργεια. Τώρα, όσον αφορά το τί θα έβαζα πρώτο και τι δεύτερο, δε νομίζω ότι τα συναισθήματα μπορούν να μπουν σε αύξουσα σειρά. Σίγουρα το τραγούδι για μένα είναι κάτι πολύτιμο.

Πρόσφατα σε μια εμφάνιση σου στο «Ανάκτορο» , παρατήρησα όσα τραγουδούσες την οικογένεια σου που κυριολεκτικά σε κοιτούσαν μέσα στα μάτια με θαυμασμό όση ώρα βρισκόσουν στην πίστα. Πόσο σημαντικό είναι να νιώθεις αυτήν την στήριξη των δικών σου ανθρώπων;

Από μικρός είχα της στήριξη της οικογένειάς μου σε όλες μου τις επιλογές. Οι δικοί μου άνθρωποι δεν είναι μόνο οι συγγενείς και οι φίλοι. Δικοί μου άνθρωποι είναι και όλοι εκείνοι που έρχονται να με ακούσουν και να με τιμήσουν, όλοι εκείνοι που μου δίνουν το χέρι, ακόμη κι εκείνοι που καλοπροαίρετα προσπαθούν να με διορθώσουν σε κάτι που, κατά τη γνώμη τους, είναι λάθος. Δε νομίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο από την αγάπη μεταξύ των ανθρώπων, άλλωστε αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της εκάστοτε τέχνης.

Ποια είναι τα σχέδια του Πάνου Μπλέτζα για το άμεσο μέλλον;

Αυτή τη στιγμή είμαστε εν τω μέσω προβών για μία μουσικοθεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί η γνωστή ηθοποιός και τραγουδίστρια Έφη Οικονομάκη με τίτλο "Μια γυναίκα φεύγει". Ένα μεγάλο αφιέρωμα στα τραγούδια χωρισμού που θα ανέβει τα τέσσερα Σάββατα του Ιουνίου στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ στην Ιερά Οδό. Με μεγάλη μας χαρά και τιμή κοντά μας με φιλική συμμετοχή θα είναι ο μεγάλος συνθέτης Τάκης Σούκας. Επιπλέον, έχω κάποιες σκέψεις, κυρίως για συναυλίες το καλοκαίρι, κάτι που ελπίζω να πραγματοποιήσω, φυσικά και εδώ στην πατρίδα μου.

Μουσικά τι να περιμένουμε;

Αυτή το χρονικό διάστημα είμαστε στο στούντιο ηχογραφώντας το καινούργιο μου τραγούδι με τίτλο "πολύ μπροστά", πάλι σε μουσική Γιάννη Φρασέρη και στίχους Φαίης Κωνσταντινίδου, που θα κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό από την cobalt. Ένα καλοκαιρινό κομμάτι, ανεβαστικό και πάντα σε λαϊκούς δρόμους.
Τέλος, να σε ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά, Γιώργο και να ευχηθώ υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο.

Λίγα λόγια για τον Πάνο Μπλέτζα

Ο Πάνος Μπλέτζας γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται απο την όμορφη Βίνιανη Ευρυτανίας και μεγάλωσε στο νησί της Κώ. Η ενασχόληση του με τις τέχνες ξεκίνησε στην ηλικία των 11 ετών καθώς τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά στο νησί , συμμετείχε σε διάφορες θεατρικές και μουσικές παραστάσεις καθώς και σε διάφορα πολιτιστικά δρώμενα. Η γνωριμία του με την μεγάλη του παραδοσιακού μας τραγουδιού Άννα Σαρρή Καραμπεσίνη τον οδήγησε κυρίως στο να κατασταλάξει στη μουσική. Γράφει και ο ίδιος κομμάτια με μουσική και στίχους δικούς του και αγαπά τους ανατολίτικους και παραδοσιακούς δρόμους καθώς μεγάλωσε με τα δικά τους ακούσματα.Το 2013 μπαίνει ενεργά στο χώρο της δισκογραφίας με τα δύο πρώτα του τραγούδια σε μουσική του γνωστού συνθέτη Γιάννη Φρασέρη που υπογράφει πλήθος επιτυχιών στα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής (Γιάννη Πλούταρχο , Νίκο Οικονομόπουλο , Χρύσπα κ.α) και στίχους Φαίης Κωνσταντινίδου. Έχει συνεργαστεί με τον Πέτρο 'Ιμβριο και το 2013 πραγματοποίησε ένα αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την Κέλλυ Κελεκίδου κ.α. Ζεί στην Αθήνα όπου φοιτεί με υποτροφία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών ως καθηγητής Μουσικής και σύγχρονου τραγουδιού.

Πολυμέσα

kos patisserie

1 σχόλιο

  • anonymos Τρίτη, 22 Απρίλιος 2014 18:52 Απάντησε

    mprabo sto paidi kali epitixia

επιστροφή στην κορυφή