Menu

5 λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα το παίζει δύσκολη

5 λόγοι για τους οποίους μια γυναίκα το παίζει δύσκολη
jumbo-banner

Το να το παίζει δύσκολη και ντροπαλή είναι όλα μέσα στον χορό του παιχνιδιού, αλλά πως θα καταλάβεις αν ενδιαφέρεται ή όχι; Υπάρχει μια μέθοδος πίσω από αυτή την τρέλα:

Το παίζει δύσκολη – ή αλλιώς hard to get – για να κερδίσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον σου και να δει το επίπεδο στο οποίο μπορείς να φτάσεις για να την κατακτήσεις, αποκαλύπτει μια νέα μελέτη στο περιοδικό European Journal of Personality και το homeboy.gr. Οι γυναίκες οι οποίες ενεργούν τόσο σεμνά το κάνουν συνήθως για να εξαλείψουν τους άντρες οι οποίοι αναζητούν one-night-stands και όχι κάτι σοβαρό, ή αλλιώς πραγματικές σχέσεις, λέει ο συντάκτης της μελέτης, Peter K. Jonason.

Το πραγματικό ερώτημα όμως είναι το πως θα καταλάβεις εάν όντως ενδιαφέρεται για εσένα ή τζάμπα κουράζεις το παιχνίδι που παίζεται. Καταρχάς θα δεν πρέπει να αισθάνεσαι άσχημα αν δεν είσαι σίγουρος για το αν ενδιαφέρεται για εσένα ή όχι, αυτό θα το μάθεις αφού διαβάσεις το παρόν άρθρο. Σου έχουμε πέντε τρόπους για να καταλάβεις εάν ενδιαφέρεται ή όχι. Απλά έχε στο νου σου πως όλοι οι άντρες πάσχουμε από τη σεξουαλική-υπερβολική-αντίληψη-προκατάληψη (ότι κι αν σημαίνει αυτό), εξηγεί η Vinita Mehta. Οπότε όταν κοιτάς μια γυναίκα, κοίτα την στα μάτια.. τα πάνω.

1. Καθυστερεί να απαντήσει στα μηνύματα σου
Το τηλέφωνο είναι κολλημένο στο χέρι της, την βλέπεις να ενημερώνει το Twitter της αυτή τη στιγμή, άρα γιατί δεν απαντάει στο μήνυμα σου; “Όταν κρύβεστε πίσω από την οθόνη του κινητού σας, αυτή δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να απαντήσει σε κάποιο μήνυμα σου διότι προσπαθεί να καταλάβει σε ποια θέση βρίσκεται,” λέει η Mehta. Παραδέξου το, ο λόγος που της έστειλες μήνυμα και δεν πήγες στα ίσα να της πεις αυτά που ήθελες, είναι γεγονός ότι αυτός είναι ένας τρόπος χαμηλού κινδύνου για να φας άκυρο. Άλλο να το φας στα ίσα και άλλο μέσω μηνυμάτων.

Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται εάν: Αρχίζει και απαντάει πιο έμμεσα, κυρίως όταν μιλάτε μέσω τηλεφώνου και όχι μηνυμάτων. “Θέλει να ξέρει ότι νομίζεις πως είναι η ιδανική και ότι εκτιμάς το χρόνο της,” εξηγεί η Mehta. Ενώ τα μηνύματα μπορούν να γραφτούν και να σταλθούν μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, το τηλέφωνο είναι πιο πολύ one-on-one. Θα το εκτίμηση περισσότερο αν της τηλεφωνήσεις και λιγότερο αν της στείλεις.

2. Είναι πάντα απασχολημένη
Σου ακυρώνει όλες τις προσκλήσεις για καφέ ή ραντεβού, σού λέει δικαιολογίες του τύπου «σήμερα είναι τα γενέθλια του φίλου μου» ή «με προσκάλεσαν σε ένα γάμο» και φαίνεται τελείως αδιάφορη. Σε μια τέτοια περίπτωση υπάρχουν τρις λόγοι για τους οποίους σου απορρίπτει τα πάντα: Ο πρώτος λόγος είναι διότι είναι πάρα πολύ απασχολημένη, ο δεύτερος λόγος είναι για να σου δείξει ότι δεν κάθεται όλη μέρα σπίτι και περιμένει πότε θα της τηλεφωνήσεις και ο τρίτος λόγος είναι για να μην κάνει μια χαλαρή σχέση.

Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται εάν: Λέει «ναι» στις προσκλήσεις σου οι οποίες δεν είναι τελευταίας στιγμής. “Δεν θέλει να νομίζεις πως είναι ελεύθερη όλη την ώρα, ή ότι είναι πρόθυμη να εγκαταλείψει τα πάντα για να είναι μαζί σου,” λέει η Mehta. Αλλά εάν σε έχει απορρίψει πάνω από μια-δυο φορές, ενώ της έχεις δώσει μπόλικο χρόνο και έχεις δείξει ότι ενδιαφέρεσαι, τότε πολύ πιθανόν δεν ενδιαφέρεται.

3. Μιλάει για άλλους άντρες
Για τον πρώην της. Για τον κολλητό της. Για τα παιδιά στη σχολή της. Για τον τυπά που της την έπεσε εχθές το βράδυ στο μπαρ. Αν μιλάει συνεχώς για άλλους άντρες στη ζωή της, τότε προσπαθεί να επισημάνει πως είναι μια «καυτή» γυναίκα που δεν μπορείς να έχεις εύκολα στη ζωή σου. Θέλει να γνωρίζεις πως δεν είναι απλός απασχολημένη, είναι απασχολημένη κάνοντας παρέα με άλλους άντρες.

Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται εάν: Σου μιλάει αυστηρά και μη-ρομαντικά. Για παράδειγμα, θα σου πει για τον τύπο που της την έπεσε εχθές το βράδυ στο μπαρ και θα σου αναφέρει το πόσο παράξενο ήταν αυτό το σκηνικό. “Είναι ο τρόπος της για να σου δείξει πως υπάρχει ανταγωνισμός,” λέει ο Xu Yue. “Αλλά θέλει να ξέρεις πως είσαι ο πρώτος στη γραμμή,” συμπληρώνει.

4. Σε κάνει να χάσεις τη μπάλα
Την έβγαλες έξω και περάσατε υπέροχα – αλλά τώρα άρχισε να φέρεται περίεργα στα ξαφνικά. Η μάλλον της είπες να βγείτε ραντεβού και αύριο, αλλά ξαφνικά σε παίρνει τηλέφωνο και σου λέει πως δεν θα καταφέρει να βγει διότι έχει κάτι έκτακτο (ας πούμε κάτι στην δουλειά). Ακούγεται περίεργο και προβληματικό, έτσι δεν είναι; Το κάνει αυτό για να σκεφτεί τα πάντα από την αρχή. “Προστατεύει τον εαυτό της,” λέει ο Xu. “Συνέχισε να της φέρεσαι ρομαντικά και να της μιλάς με καλοσύνη, επίσης θα πρέπει να της λες πως «καταλαβαίνεις» όταν σου ακυρώνει κάτι,” συμπληρώνει ο Xu.

Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται εάν: “Σου δίνει σημάδια πως η πόρτα της για το μέλλον είναι ανοιχτή. Ο χρόνος είναι ένα πονηρό παιχνίδι του πάρε και δώσε, αν αρχίζει στα ξαφνικά και το παίζει δύσκολη, το γνωρίζει και η ίδια και πολύ πιθανόν να μην σου δίνει κάτι για να κρατηθείς, για να πιστέψεις ότι όντως κάτι πρόκειται να γίνει. Επίσης, αν σου ακυρώσει ένα ραντεβού το τελευταίο λεπτό και περάσουν μερικές ημέρες χωρίς να σε έχει πάρει τηλέφωνο, εάν ενδιαφέρεται τότε θα επικοινωνήσει μαζί σου ενημερώνοντας σου ότι είναι διαθέσιμη. Αν δεν σε πάρε τηλέφωνο, τότε της αρέσει το κυνηγητό,” λέει η Mehta.

5. Είναι μυστηριώδης
Είναι το άκρος αντίθετο ενός ανθρώπου που μιλάει και μοιράζεται πράγματα: Είναι απασχολημένη, μερικές φορές προβληματική και πάντα ασαφείς σε όσον αφορά τις λεπτομέρειες. Όταν την ρωτάς για την ημέρα της, σου μιλάει κατευθείαν για ένα συναρπαστικό γεγονός που έγινε σήμερα στη δουλειά της, αλλά αποτυγχάνει να ακολουθήσει σωστά την ιστορία. Σου λέει ότι θα λείπει το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν αναφέρει που και γιατί. “Πιστεύει ότι θα την βρεις ενδιαφέρον εάν κρατάει τον εαυτό της μυστηριώδη,” λέει ο Xu. “Δεν αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες και πιστεύει πως όταν το κάνει αυτό σε τρελαίνει για να μάθεις περισσότερα γι “αυτήν, ακόμα και αν οι λεπτομέρειες που δεν σου είπε είναι τελείως ασήμαντες.”

Εξακολουθεί να ενδιαφέρεται εάν: “Εάν επικεντρώνεται περισσότερο στο να σου κρύβει λεπτομέρειες για τη δουλειά της, ή που πηγαίνει στις 7 το πρωί,” λέει ο Xu. Αλλά δεν θέλει να αμφισβητήσεις τα μεγάλα θέματα, όπως η σχέση σας. Μπορεί να μην σου λέει που θα πάει και τι θα κάνει το Σαββατοκύριακο, αλλά θα αρχίσει να μιλάει αν την ρωτήσεις για τους άντρες που είχε στη ζωή της.

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή