Ως το «καλύτερο νερό της Ευρώπης» βραβεύτηκε το νερό του Ψηλορείτη

Απρίλιος 13, 2016
jumbo-banner
Ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο απέσπασε για την ποιότητα του, το Εμφιαλωμένο Μεταλλικό νερό ZARO’S, που προέρχεται από πηγές που βρίσκονται στους πρόποδες του Ψηλορείτη της Κρήτης.

Σύμφωνα με το iefimerida.gr πρόκειται για τη διάκριση “Βραβείο Ανώτερης Γεύσης iTQi” που απονέμεται από το Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας iTQi των Βρυξελλών, τον πρωτοπόρο οργανισμό δοκιμής και αξιολόγησης καταναλωτικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών.

Πιο συγκεκριμένα, το ZARO’S αξιολογήθηκε από 30 κριτές, ανάμεσα στους οποίους διεθνούς φήμης γευσιγνώστες αλλά και βραβευμένοι με αστέρι Michelin σεφ, αποσπώντας 2 αστέρια για τη ποιότητα και τη γεύση του νερού του. Κατά την διάρκεια των δοκιμών, κάθε προϊόν υπόκειται σε γευσιγνωσία στα «τυφλά» σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες οργανοληπτικής ανάλυσης. Από τους δοκιμαστές ζητείται να αξιολογήσουν τα προϊόντα σαν να τα είχαν οι ίδιοι στο δικό τους σπίτι και όχι σύμφωνα με τα στάνταρ των εστιατορίων τους. Κάθε αξιολογούμενο προϊόν ελέγχεται μέσα στο πλαίσιο μιας αισθητηριακής ανάλυσης, όπου κάθε μέλος της Επιτροπής λαμβάνει υπόψη του κριτήρια, όπως η οσμή, όψη, γεύση, επίγευση, υφή κλπ. Οι κριτές επίσης καταγράφουν τα σχόλιά τους και -αν χρειαστεί- κάνουν προτάσεις για βελτιώσεις. Επισημαίνεται ότι κάθε χρόνο, προϊόντα όλων των κατηγοριών διατροφής από περισσότερες από 130 χώρες παγκοσμίως, συμμετέχουν σε ένα διαγωνισμό στον οποίο δοκιμάζονται με “τυφλές δοκιμές” από 120 φημισμένους σεφ και γευσιγνώστες με εξειδικευμένη εμπειρία στη γεύση. 
14604945671676240028
Οι κριτές της επιτροπής του iTQi, προερχόμενοι από 17 διαφορετικές χώρες, είναι μέλη μεγάλου κύρους οργανισμών εστίασης στην Ευρώπη, όπως Maîtres Cuisiniers of France, Académie Culinaire de France, Hellenic Chef’s Association, Academy of Culinary Arts, Euro-Toques, Federazione Italiana Cuochi, Nordic Chefs Association, Associaciones des Cocineros de España, World Master Chefs Society, Verband der Köche Deutschlands και της Association de la Sommellerie Internationale (ASI) για τα ποτά.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot