Menu

Φιλί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και περίεργες αλήθειες!

Φιλί: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και περίεργες αλήθειες!
jumbo-banner

Το φιλί είναι ένα από το πιο σημαντικά κομμάτια σε μια σχέση αφού όλα εξαρτιούνται από αυτό.

Αν είναι καλό το πρώτο φιλί μετά όλα τα άλλα παίρνουν το δρόμο τους. Πόσα ξέρεις όμως γι'αυτό; Μέσα από το followme ανακαλύψαμε τις πιο περίεργες αλήθειες.

● Δύο στους τρεις γέρνουν το κεφάλι προς τα δεξιά όταν φιλιούνται. #romanitc

● Το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο φιλί ανήκει σε ένα ζευγάρι στην Ταΐλάνδη. Τα χείλη τους ήταν ενωμένα για 58 ώρες, 35 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. (Φαντάσου τι φιλί ήταν)

● Φιλώντας μόνο για ένα λεπτό καις 6,4 θερμίδες. #time_to_lose_weight

● Επίσης χρησιμοποιείς 34 μύες του προσώπου κατά τη διάρκεια του φιλιού. (Θα το έχεις νιώσει μόνο όταν ένιωσες να πιάνετε το σαγόνι σου)

● Στο Κολοράντο απαγορεύεται να φιλάς μια γυναίκα που κοιμάται. Ποια θα ήταν η αιτία άραγε; #who_knows

● Στον μεσαίωνα υπέγραφαν τα γράμμα με ένα 'Χ' το οποίο το φίλαγαν μετά. Γι' αυτό και τώρα το συγκεκριμένο γράμμα χρησιμοποιείται ως φιλάκια. Εξίσου και τα αγγλικά xoxo!

● Οι πεταλούδες που νιώθεις στην πραγματικότητα είναι οι ενδορφίνες. Την συζήτηση αυτή την έχω κάνει άπειρες φορές, βέβαια δεν τις νοιώθουν όλοι όπως η Άλεξ αλλά τουλάχιστον η φίλη μου την Ειρήνη και εγώ αν δεν νιώσουμε πεταλούδες στο στομάχι δεν....

Οι ενδορφίνες θεωρούνται το καλύτερο φάρμακο κατά της κακής διάθεσης και αποτελούν ισχυρότατο παυσίπονο - εκατό φορές πιο ισχυρό από τη μορφίνη.
Η δράση τους είναι ιδιαιτέρως ευεργετική, καθώς μας ηρεμούν, γεννούν αίσθημα ευδαιμονίας, βελτιώνουν τη διάθεση εξουδετερώνοντας τα υψηλά επίπεδα της αδρεναλίνης, που προκαλεί το στρες , ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό σύστημα και καθυστερούν την εξέλιξη της γήρανσης.
Όταν οι ενδορφίνες παράγονται σε μεγάλες ποσότητες, συμβάλλουν στην υγεία των οργάνων του σώματος.

Τα επίπεδα των ενδορφινών αυξάνονται όταν εκτελούμε κάποιες λειτουργίες. Η γυμναστική, το σεξ, το γέλιο και η κατανάλωση σοκολάτας είναι κάποιες από αυτές.

Γυμναστική
Όταν γυμναζόμαστε αυξάνονται τα επίπεδα των ενδορφινών. Η γυμναστική αποτελεί έτσι κι αλλιώς το φάρμακο για διάφορες ασθένειες, όπως οι καρδιολογικές παθήσεις και η οστεοπόρωση, ταυτόχρονα όμως είναι και φυσικό αντικαταθλιπτικό, μια αποτελεσματική θεραπεία για τη θλίψη, το άγχος και τη μελαγχολία. Η έκκριση σεροτονίνης και ενδορφινών την ώρα της άσκησης, συμβάλλουν στην καλή διάθεση, δρουν κατευναστικά σε περιπτώσεις άγχους ή έντονου θυμού και βοηθούν το μυαλό να ξεχαστεί. Επιλέξτε το είδος γυμναστικής που σας ταιριάζει και θα αισθανθείτε ευτυχισμένοι.

Γέλιο
Τη στιγμή που γελάμε πραγματοποιείται ένας καταιγισμός βιοχημικών αλλαγών. Στον εγκέφαλο απελευθερώνονται πλήθος νευροδιαβιβαστών (π.χ. ενδορφίνες, εγκεφαλίνες, σεροτονίνη), που μας προκαλούν χαλάρωση και ευεξία. Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα, το γέλιο μπορεί να μειώσει έως και 20% τη χρήση παυσίπονων, ακριβώς επειδή ενεργοποιεί τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού μας.

Σεξ
Όταν κάνουμε σεξ αισθανόμαστε ικανοποίηση, ο οργανισμός εκκρίνει όμως παράλληλα τις χημικές ουσίες της ευεξίας, δηλαδή τις ενδορφίνες, οι οποίες ελαττώνουν το στρες και ωφελούν τον τρόπο λειτουργίας του σώματος.

Σοκολάτα
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η σοκολάτα διεγείρει τα μονοπάτια ευχαρίστησης του εγκεφάλου και μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών. Εικάζεται ότι το συστατικό φαινυλαιθυλαμίνη που περιέχει, αυξάνει τα επίπεδα των ενδορφινών.
Συνοπτικά, μπορούμε να πούμε ότι οι ενδορφίνες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού και τη ψυχολογική του κατάσταση.

 

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή