Του έχεις πει πως δεν ενδιαφέρεσαι και εξακολουθεί να επιμένει! -6 τρόποι για να το εμπεδώση!

Σεπτέμβριος 01, 2015
jumbo-banner

Στην εποχή μας, τα social media έχουν δώσει στον αντρικό πληθυσμό τη δυνατότητα να προσεγγίζει όποια γυναίκα επιθυμεί παίρνοντας το μικρότερο ρίσκο, κάτι το οποίο δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο οι περισσότεροι άντρες. Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που έχεις βρεθεί αντιμέτωπη με κάποιον που σου δίνει πολλή, μα πάρα πολλή σημασία.

Στην αρχή, μπορεί να ένιωθες ενθουσιασμό που ένα άτομο του αντίθετου φύλου έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό σου και να εκτιμούσες το γεγονός πως είσαι επιθυμητή από κάποιον. Έπειτα όμως, συνειδητοποίησες πως δε θέλεις πραγματικά τέτοιου είδους προσοχή, είτε επειδή δεν ενδιαφέρεσαι για το συγκεκριμένο άτομο είτε επειδή αποζητάς την προσοχή κάποιου άλλου (συγκεκριμένου), είτε επειδή αυτός ο κάποιος προσπαθεί να σε προσεγγίσει με καταπιεστικό κι ενοχλητικό τρόπο. Ανεξάρτητα λοιπόν από τον λόγο που δεν χρειάζεσαι την προσοχή του εν λόγω ατόμου, πρέπει να βρεις έναν τρόπο, ώστε να τον απογοητεύσεις και να σταματήσει να προσπαθεί.

Το πρόβλημα σε όλη αυτήν την κατάσταση βρίσκεται στο γνωστό σε όλους «Ο επιμένων νικά!».Σύμφωνα με το neopolis.gr είναι κάτι που προκαλεί μία ευρύτερη σύγχυση στους άντρες, καθώς ενώ εσύ προσπαθείς να τους αποφύγεις, αρκετοί από αυτούς πιστεύουν πως το παίζεις δύσκολη κι επιμένουν. Ναι, μπορεί να είσαι γενικά επιφυλακτική με το αντίθετο φύλο και να θέλεις να σου αποδείξει κάποιος πως αξίζει τον χρόνο σου, όταν όμως δεν ενδιαφέρεσαι προτιμάς να το δείξεις, παρά να παίζεις παιχνιδάκια.

Βέβαια, υπάρχουν κι αυτοί που αδυνατούν να το καταλάβουν και είναι τόσο επίμονοι σε σημείο να γίνονται ανυπόφοροι και που δεν υπάρχει περίπτωση να τα παρατήσουν μέχρι να πετύχουν τον στόχο τους. Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να απαλλαγείς από την παρουσία τους, όμως όσο υπάρχει φαντασία, υπάρχουν και τρόποι να τα καταφέρεις (εάν δεν τους έχεις ήδη δοκιμάσει όλους):

Ο φανταστικός φίλος
Αυτός ίσως είναι ο πιο κλασικός και παλιός τρόπος για να καταφέρεις να ξεφορτωθείς κάποιον που σου κολλάει συνέχεια. Τις περισσότερες φορές ένας «φανταστικός φίλος» αποδεικνύεται αποτελεσματικός, αφού θα τον αναγκάσει να κάνει πίσω όταν μάθει πως έχεις σχέση ή πως βγαίνεις ήδη με κάποιον άλλον.

Βέβαια, τον τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί πως ακόμα και στο άκουσμα κάποιου αγοριού, υπάρχουν κι αυτοί που συνεχίζουν ακάθεκτοι να σου στέλνουν. Εκεί ίσως πρέπει να κάνεις λίγο περισσότερη δουλειά. Εάν ανήκετε σε κοινούς κοινωνικούς κύκλους και θέλεις να γίνεις περισσότερο πειστική, μπορείς να συνεννοηθείς με κάποιον κοντινό σου φίλο να παριστάνει το αγόρι σου ή να φλερτάρεις με κάποιον άλλον για να δηλώσεις την αδιαφορία σου. Ή επίσης να ποστάρεις στα social media 2-3 φωτογραφίες με κάποιον φίλο σου που αφήνουν να εννοηθεί πως είστε ζευγάρι. Στην περίπτωση, που όντως είσαι δεσμευμένη δεν τους λες κάτι άλλο πέρα από την αλήθεια.

Παράδειγμα: «Χαχαχα, τι ωραία που τα λες! Πραγματικά, το αγόρι μου θα εκτιμούσε ιδιαίτερα το χιούμορ σου!» / «Δεν προλαβαίνω να σου μιλήσω τώρα. Πρέπει να βγω με τον φίλο μου και δε θέλω να τον στήσω!»

Η ξενέρωτη
Για να επιμένει και να προσπαθεί να σου μιλήσει σε κάθε ευκαιρία, μπορεί να πιστεύει πως είσαι η ιδανική για να γίνεις το κορίτσι του (τέτοια επιμονή, δεν εξηγείται αλλιώς). Το μόνο που έχεις να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση είναι να του αποδείξεις πως κάνει λάθος. Κάνε μία μικρή έρευνα στα προφίλ του στα social media για να μάθεις τι είδος μουσικής του αρέσει, ποια είναι τα αγαπημένα του συγκροτήματα, σε ποια μέρη συχνάζει, κλπ. Έπειτα, σχολίασε (αρνητικά) ...ελεύθερα!

Θα διαγραφείς από τη μνήμη του σε χρόνο μηδέν!

Παράδειγμα: «Έλεος πια με αυτό το τραγούδι *συμπλήρωσε τον τίτλο αυτού που ανέβασε πιο πρόσφατα*. Δεν αντέχω να το ακούω άλλο. Απορώ πως αρέσει σε μερικούς!»

Το κορίτσι του μπαμπά
Σίγουρα έχεις ζητήσει πολλές φορές από τους δικούς σου να μην ανακατεύονται στα προσωπικά σου. Άλλωστε, ποια θα ήθελε να εντάξει τον μπαμπά της στην ερωτική της ζωή και να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι γίνεται με τον κάθε άντρα που γνωρίζει; Καμία, φαντάζομαι. Έλα όμως που ο καλός σου ο μπαμπάς μπορεί να σε βοηθήσει και σε κάτι ακόμα, εκτός από όλα τα άλλα που κάνει για εσένα: στο να τρομάξεις κάποιον που σε ενοχλεί!

Κάνοντας μία μικρή αναφορά στον πατέρα σου από την αρχή της συνομιλίας σας θα του κόψει μεμιάς τα φτερά. Εκτός του ότι μπορεί να καταλάβει πως θα έχει μπλεξίματα αν συνεχίσει, πηγαίνοντας την κουβέντα στον πατέρα σου, αυτόματα κάνεις τα πράγματα πολύ σοβαρά. Και πραγματικά αμφιβάλλω πως υπάρχει κάποιος που σου την πέφτει μέσω facebook και θα ήθελε να σου φορέσει δαχτυλίδι.

Παράδειγμα: «Μίλησα στον πατέρα μου για εσένα κι ενθουσιάστηκε πάρα πολύ. Θα ήθελε να σε γνωρίσει από κοντά προτού βγούμε μόνοι μας!»

Η βασίλισσα του δράματος
Η πλειονότητα των αντρών δεν γουστάρει τα πολλά δράματα και τις ιστορίες. Εδώ λίγο να αρχίσεις να γκρινιάζεις και ψάχνουν τρόπο διαφυγής, πόσο μάλλον όταν η καθημερινότητα σου μοιάζει βγαλμένη από σενάριο μεξικάνικης σαπουνόπερας... Κατά πάσα πιθανότητα, όταν το ανακαλύψει, θα εξαφανιστεί σε χρόνο dt. Όσο χαλαρή κι αν είσαι σαν άτομο, κάνε τον να πιστεύει το αντίθετο. Εάν λοιπόν δεν πρόκειται για κάποιον που του αρέσει να κάνει τον ψυχολόγο, δεν θα ήθελε να μπλέξει με μία κοπέλα που βρίσκεται σε πλήρη απελπισία και σύγχυση στην παρούσα φάση.

Παράδειγμα: «Συγγνώμη που καθυστέρησα να απαντήσω. Είχα θέματα με τον πρώην μου. Δεν θέλει να καταλάβει ότι έχουμε χωρίσει και με παρακολουθεί όπου κι αν πηγαίνω και μου κάνει σκηνές. Δεν φτάνει που έχω άλλα τόσα στο μυαλό μου, έχω κι αυτόν. Χρωστάω και μαθήματα στη σχολή και δεν ξέρω τι να κάνω, έχω τσακωθεί και με τους γονείς μου και δεν μιλιόμαστε, η καλύτερη μου φίλη λείπει στο εξωτερικό και πριν από λίγο κλειδώθηκα έξω από το σπίτι και περίμενα να μου ανοίξουν. Δεν αντέχω άλλο. Θα βρω παρηγοριά στο αλκοόλ! Εσύ τι κάνεις;»

Η ντόμπρα
Δεν έχει σημασία πόσες φορές έχεις προσπαθήσει ευγενικά κι όμορφα να τον αποθαρρύνεις, εκείνος αρνείται να διαβάσει ανάμεσα στις γραμμές και να κατανοήσει πως δεν ενδιαφέρεσαι. Έχεις σκεφτεί μέχρι και να του το μεταφράσεις σε κάποια ξένη γλώσσα γιατί απ' ότι φαίνεται με τα Ελληνικά, δυσκολεύεται. Είναι από τις στιγμές που η σκληρή γυναίκα που κρύβεις μέσα σου δεν μπορεί να κρατηθεί άλλο και θέλει να εκδηλωθεί.

Εάν λοιπόν το συγκεκριμένο άτομο δεν σε αφήνει σε ησυχία και συνεχίζει να σε ενοχλεί, μην φοβηθείς να γίνεις αυστηρή και κατηγορηματική μαζί του. Δωσ' του να καταλάβει πως αλήθεια δεν ενδιαφέρεσαι, πως σε φέρνει σε δύσκολη θέση και σε ενοχλεί. Έπειτα από μία τέτοια αντίδραση, δεν μπορεί παρά να υπαναχωρήσει.

Παράδειγμα: «Θα ήθελα να σταματήσεις να μου στέλνεις. Η αλήθεια είναι πως δεν ενδιαφέρομαι και δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει. Μπορείς να ξοδέψεις τον χρόνο σου ενοχλώντας κάποιον άλλον, όχι εμένα. Ευχαριστώ!»

Κούκλα κάνε μου αδδ, είμαι μπλοκ
Τι τον έχεις πάρει με τον καλό, τι με τον άγριο τρόπο, εκείνος συνεχίζει να μην καταλαβαίνει. Η επιλογή σου δεν είναι άλλη από το να τον αγνοήσεις. Βέβαια, ακόμα και σ' αυτήν την περίπτωση μπορεί να του πάρει κάποιο χρόνο για να τα παρατήσει, αφού θα σου στέλνει μηνύματα τύπου: «Δε σου έρχονται τα μηνύματα μου;», «Καλημέρα! / Καλησπέρα!» και τα γνωστά ερωτηματικά «;;;». Όμως κάποια στιγμή θα κουραστεί και θα σταματήσει!

Εάν αυτό δεν φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, η διαγραφή του από όλα τα social media είναι αμέσως επόμενο βήμα. Εάν ακόμα προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σου στέλνοντας ξανά μηνύματα και κάνοντας σου πάλι friend request, τότε είναι η ώρα να του κάνεις block και να ησυχάσεις. Μπορεί να σου φαίνεται υπερβολικό, όμως όταν κάποιος σε ενοχλεί ΟΛΗ την ώρα κι αδυνατεί να το καταλάβει, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Του ξεκαθάρισες πως δεν ενδιαφέρεσαι, επομένως θα έπρεπε να σε αφήσει ήσυχη. Αφού δεν μπορεί να το κάνει από μόνος του, θα του το κάνεις εσύ πιο εύκολο! Παρεμπιπτόντως, κι ένα report για παρενόχληση, δεν είναι και τόσο κακή ιδέα!

Προσωπικά, πιστεύω πως εάν δεν ενδιαφέρεσαι ο καλύτερος τρόπος είναι να είσαι ειλικρινής και να το ξεκαθαρίσεις από την αρχή. Κι έπειτα, αν συνεχίσει να επιμένει να τον αγνοήσεις ή να τον διαγράψεις, χωρίς να σκέφτεσαι το πώς θα το πάρει. Βλέπεις, η ειλικρίνεια από κάποιους θεωρείται αγένεια. Σ' ένα πρόσφατο περιστατικό που μου συνέβη τις προάλλες, ενώ ξεκαθάρισα πως δεν ενδιαφέρομαι καθώς έχω σχέση, το «πατσαβούρα» και το «καρι*λα» ήταν το λιγότερο που έλαβα σαν απάντηση.

Υπάρχουν όμως και φορές που δεν θέλεις να φανείς απότομη και προσπαθείς να απομακρύνεις κάποιον εμμέσως. Εκεί χρησιμεύουν όλοι οι υπόλοιποι τρόποι. Όσο αστείοι κι αν φαίνονται, εμένα πάντως μια φορά με έσωσαν!

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot