Menu

Τι σημαίνουν τα μηνύματα που σου στέλνει

Τι σημαίνουν τα μηνύματα που σου στέλνει
jumbo-banner

Σε γλιτώνουμε από τα τρίωρα της ανάλυσης και κάνουμε τη δουλειά της αποκωδικοποίησης πριν από σένα, για σένα.

Το βάζεις στο αθόρυβο, αλλά το κοιτάζεις ανά δέκα λεπτά, περιμένοντας να εμφανιστεί κάτι στην οθόνη.

Το μήνυμά του καταφθάνει και ταράζει μαζί με το κινητό σου και όλη σου την ύπαρξη.

Σύμφωνα με το cosmopolitan.gr ανοίγεις, διαβάζεις, ενθουσιάζεσαι προς στιγμή και ύστερα αρχίζουν να τρέμουν τα χέρια σου. Ποιο είναι το μήνυμα που σέρνεται αθόρυβα πίσω από τις λέξεις που έφτασαν στην οθόνη σου και, κυρίως, υπάρχει "σωστός" τρόπος να απαντήσεις;

Σου στέλνει:
Κάτι λακωνικό και ελαφρώς τυπικό, στο οποίο δεν επικοινωνεί απολύτως τίποτα, του τύπου

«Γεια σου» / «Τι κάνεις;» / «Πώς (τα) περνάς;».

◗ Τι σημαίνει: Ότι δεν έχει ιδιαίτερη φαντασία και σίγουρα δυσκολεύεται στο small talk. Παρ’ όλα αυτά κάνει τη δική του προσπάθεια να σου δείξει ότι σε σκέφτεται, ενώ παράλληλα περιμένει να επιβεβαιώσεις ότι κι εσύ τον έχεις στο μυαλό σου.


◗ Η απάντησή σου: Επειδή από αυτοπεποίθηση δεν φαίνεται να τα πηγαίνει πολύ καλά, θα μπορούσες να τον ανεβάσεις λίγο στέλνοντας κάτι όπως «Τι κάνεις εσύ; Τώρα σε σκεφτόμουν». Έτσι απαντάς στο ίδιο πνεύμα με το δικό του, ενώ ανοίγεις το δρόμο για να σου γράψει κάτι παραπάνω.


Σου στέλνει:
Μπαράζ ερωτήσεων,

βλ. «Θα βγεις απόψε;»,

«Τελικά κανόνισες να φύγεις για το Σαββατοκύριακο;».


◗ Τι σημαίνει: Ότι θέλει να βγείτε, αλλά απλώνει πρώτα το πόδι του και ελέγχει το έδαφος πριν κάνει ευθέως την πρότασή του. Δεν του αρέσει να ρισκάρει, οπότε μην περιμένεις από εκείνον να πάρει πολλές πρωτοβουλίες μέχρι να αισθανθεί ασφαλής μαζί σου.

◗ Η απάντησή σου: Το μυστήριο είναι πάντα ένα δυνατό όπλο – ειδικά στην αρχή μιας σχέσης. Μη βιαστείς να γράψεις έκθεση με τα σχέδιά σου και προτίμησε να ρίξεις το μπαλάκι σε εκείνον, ρωτώντας τον αν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του. Θα αναγκαστεί να μιλήσει.

Σου στέλνει:
Ακατανόητα μηνύματα, τα οποία σε κάνουν έξαλλη, γιατί πρέπει να κάνεις προσπάθεια για να τα διαβάσεις και να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής, όπως «ti knc? 8elis na er8is 2nite @my place? cu» ή ένα απλό «:$».

◗ Τι σημαίνει: Ότι το επόμενο πρωί είχε Μαθηματικά κατεύθυνσης και ότι σου είπε ψέματα ότι έχει τελειώσει το σχολείο. Αν είσαι σίγουρη ότι έχει αποφοιτήσει, τότε ο συγκεκριμένος τύπος πιστεύει ότι η σχέση σας έχει μεταφυσικές προεκτάσεις και ότι μπορείτε να διαβάσετε ο ένας το μυαλό του άλλου, κι έτσι δεν χρειάζεται να κάνει μεγάλη προσπάθεια ώστε να συντάξει ένα σωστό και ξεκάθαρο μήνυμα.

◗ Η απάντησή σου: Για να του δείξεις ότι σε ενδιαφέρει, αλλά παράλληλα να του εξηγήσεις ότι σε κουράζει η διάλεκτός του, στείλε του ένα χαριτωμένο μήνυμα λέγοντας: «Πάλι στέλνεις μηνύματα μεθυσμένος; Πάρε με τηλέφωνο, φιλιά».

Σου στέλνει:
Στίχους από τραγούδια.

◗ Τι σημαίνει: Ότι κατά βάθος είναι καταραμένος ποιητής. Ότι πίνει. Ότι δεν έχει λόγια (δικά του). Μπορεί απλώς να είναι αθεράπευτα ρομαντικός. Σε κάθε περίπτωση είναι ο τρόπος του για να φλερτάρει, αλλά και να σου δείξει ότι είναι ευαίσθητος /ψαγμένος/καμένος.

◗ Η απάντησή σου: Τα μηνύματα με στίχους τραγουδιών είναι παράλληλα ένας τρόπος για να τεστάρει και τα δικά σου ενδιαφέροντα και τις μουσικές σου γνώσεις. Ευτυχώς, αν πρόκειται για αγγλόφωνα τραγούδια, έχεις το jango.com στο πλευρό σου για να καταλάβεις τι του αρέσει, αλλά και για να ακούσεις τραγουδιστές και συγκροτήματα στο αντίστοιχο στιλ μουσικής. Ύστερα θα διαλέξεις κι εσύ μερικούς στίχους από κει για να του απαντήσεις. (Αντέχεις;)

Σου στέλνει:

Ένα inside joke από την τελευταία σας συνάντηση.

◗ Τι σημαίνει: Ότι πέρασε καλά μαζί σου, ότι σε σκέφτεται και ότι θέλει να κρατήσει ανοιχτή την επικοινωνία μεταξύ σας. Μπορεί όμως να αργήσει να σου ζητήσει να βρεθείτε ή ακόμα και να περιμένει να του κάνεις εσύ κάποια σαφή πρόταση.

◗ Η απάντησή σου: Γράψ’ του κάτι σχετικό με το αστείο σας – συνήθως η συνειρμική απάντηση που σου κατεβαίνει στο κεφάλι και σε κάνει να γελάς είναι η καλύτερη. Ύστερα μπορείς να χτίσεις πάνω σε αυτό, ώστε να βρεθεί μια αφορμή για να συναντηθείτε, π.χ. αν ανταλλάζετε ατάκες από το How I met your mother, πρότεινέ του να δείτε μαζί κάποια επεισόδια.

Σου στέλνει:
Δευτέρα βράδυ, ένα μήνυμα στο οποίο σου λέει τι έκανε το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν σου προτείνει να βρεθείτε.

◗ Τι σημαίνει: Ότι θέλει να κρατήσει ανοιχτό το πεδίο μαζί σου, αλλά δεν είναι σίγουρος αν του αρέσεις αρκετά ώστε να κινήσει διαδικασίες για να συναντηθείτε. Μπορεί ακόμα και να ποντάρει σε κάποια τυχαία συνάντηση, για να δει τι συμβαίνει μεταξύ σας.

◗ Η απάντησή σου: Του λες μόνο πώς πέρασες κι εσύ το Σαββατοκύριακο. Μην μπεις στον πειρασμό να του κάνεις κάποια ερώτηση μέσα στο μήνυμα για να ανοίξεις συζήτηση μαζί του. Θέλεις αυτός ο τύπος να σε κυνηγήσει και δεν χρειάζεται να τον διευκολύνεις: Όταν και αν είναι σίγουρος, θα το κάνει.

Σου στέλνει:
«Καληνύχτα» και «καλημέρα».

◗ Τι σημαίνει: Ότι θέλει να, εχμ, τα φτιάξετε. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.

◗ Η απάντησή σου: «Καληνύχτα» και «καλημέρα» αν θέλεις κι εσύ να, εχμ, τα φτιάξετε. Ή τουλάχιστον έτσι νομίζεις.

Σου στέλνει:
Τίποτα.

◗ Τι σημαίνει: He’s just not that into you.

◗ Η κίνησή σου: Κόβεις το χέρι σου από τη ρίζα και δεν στέλνεις τίποτα, όσο κι αν προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι ίσως δεν του έδειξες αρκετά ότι τον θέλεις. Πίστεψέ μας, το ξέρει. Καλύτερα να περιμένεις να σε εκπλήξει η ζωή και να σε πάρει μετά από πέντε μήνες, που δεν θα θυμάσαι ούτε το όνομά του.

Δεν απαντάς ποτέ όταν:

■ Σου στέλνει μεθυσμένα, ανορθόγραφα μηνύματα τις πρώτες πρωινές ώρες.

■ Βρίσκεσαι κι εσύ ήδη στο τρίτο τζιν.

■ Σου στέλνει «καληνύχτα» σε απάντηση της δικής σου καληνύχτας (φτάνει).

■ Στις 12 το βράδυ σού στέλνει «τι θα κάνεις;» – εκτός κι αν έχεις όρεξη για meaningless σεξ.

■ Σου στέλνει μήνυμα όπου σε αποκαλεί Μαρία, ενώ σε λένε Κατερίνα.

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή