Ριγέ, το νέο trend στη μόδα της διακόσμησης (Photo)

Μάιος 10, 2014
jumbo-banner

Ώρα να ασχοληθούμε με το νέο φετίχ της διακόσμησης για φέτος την άνοιξη, τις ρίγες. Οι ρίγες για φέτος, εκτός από την πασαρέλα -όπου κι εκεί κυριαρχούν- «τρυπώνουν» στο σπίτι μας, με τους διακοσμητές παγκοσμίως να τις χρησιμοποιούν σχεδόν παντού, από το σαλόνι και τις κουρτίνες μέχρι τα έπιπλα του κήπου και τα αντικείμενα διακόσμησης, εκπλήσσοντάς μας ευχάριστα, αφού μας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξουμε με στιλ το χώρο μας.

Τι είδους ρίγες;
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία ριγών μεταξύ των οποίων μπορείτε να διαλέξετε. Βάσει προσανατολισμού χωρίζονται σε οριζόντιες και κάθετες, εκτός αν θέλετε να πρωτοτυπήσετε ακόμη περισσότερο, οπότε μπορείτε να επιλέξετε κεκλιμένες ρίγες! Το επόμενο κριτήριο επιλογής μπορεί να είναι το μέγεθος - κοινώς στενές ή φαρδιές ρίγες. Λάβετε υπόψιν σας ότι στα μικρά δωμάτια οι φαρδιές ρίγες δείχνουν καλύτερα, καθώς προσθέτουν όγκο στο χώρο. Από την άλλη οι κάθετες ρίγες επιμηκύνουν -»ψηλώνουν»-  το χώρο. Και να θυμάστε ότι οι περισσότεροι διακοσμητές προτείνουν φαρδιές ρίγες, για πιο όμορφο αποτέλεσμα. Όσον αφορά τα χρώματα η αντίθεση τραβάει πάντα το μάτι, αλλά αν χρησιμοποιείτε ρίγες για πρώτη φορά, τότε επιλέξτε καλύτερα κάποιο παλ χρώμα που να δένει με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου, ώστε να μη σας φαίνονται έντονες.

Ρίγες: γιατί και πού;
Τα περίτεχνα και πλουμιστά σχέδια πάντα κερδίζουν την προσοχή, αλλά δεν αρέσουν σε όλους, καθώς ορισμένοι τα θεωρούν υπερβολικά και σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολοσυνδύαστα. Έτσι μια εναλλακτική κι ενδιαφέρουσα πρόταση για να δώσετε χρώμα και στιλ στο χώρο σας, χωρίς να «βαρύνει» η διακόσμηση, είναι οι ρίγες. Οι ρίγες στη διακόσμηση του σπιτιού αποτελούν μια στιλάτη επιλογή από μόνες τους, αλλά να θυμάστε ότι οι πολλές ρίγες οδηγούν σε κιτς παρά σε κομψό αποτέλεσμα, γι' αυτό χρησιμοποιήστε τες με μέτρο. Το σαλόνι περιλαμβάνει πολλά σημεία όπου θα μπορούσατε να προσθέσετε ρίγες. Θα μπορούσατε να προσθέσετε ρίγες ως ταπετσαρία στους τοίχους ή κουρτίνες με ρίγες. Μια εναλλακτική επιλογή θα μπορούσε να είναι ένα πολύχρωμο ριγέ χαλί με εναλλασσόμενο πάχος γραμμών και ποικιλία χρωμάτων ή ένα δίχρωμο ριγέ ριχτάρι στον καναπέ σας ή ένα μαξιλάρι.

Σταδιακές αλλαγές
Αν χρησιμοποιείται ρίγες για πρώτη φορά, τότε καλό είναι να μη γεμίσετε το χώρο σας με ρίγες από την αρχή, γιατί το αποτέλεσμα μπορεί να σας απογοητεύσει. Προσθέστε για αρχή μία ριγέ ταπετσαρία ή μια  ριγέ κουρτίνα. Αν σας  αρέσει το αποτέλεσμα, τότε μπορείτε σιγά σιγά να αρχίσετε να προσθέτετε και άλλα ριγέ κομμάτια για να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες, αλλά καλό είναι να μην το παρακάνετε.   

Πολλές οι επιλογές
Ως πρωτάρηδες στη διακόσμηση μπορείτε να ξεκινήσετε με μια κουρτίνα σε μικρή επιφάνεια ή ένα ριχτάρι ριγέ, καθώς αυτές οι επιλογές είναι σχετικά ανώδυνες σε περίπτωση που θέλετε να πειραματιστείτε με το νέο trend της φετινής σεζόν. Βεβαίως, αν τελικά γίνεται fan του ριγέ, τότε μπορείτε να το τολμήσετε και σε σεντόνια ή πιάτα ή ακόμα και να τολμήσετε να αγοράσετε ριγέ καναπέ αλλά σε παλ χρώματα. Τα καταστήματα με είδη διακόσμησης είναι γεμάτα από επιλογές, αλλιώς εναλλακτικά μπορείτε να παραγγείλετε και μέσω internet.

Οι... σωστοί συνδυασμοί
Αν θέλετε να επιλέξετε ρίγες που να κάνουν αντίθεση, τότε επιλέξτε κάτι σε λευκό και μπλε, που είναι και ιδιαίτερα διαδεδομένο, ή ρίγες στα χρώματα της ζέβρας (λευκό με μαύρο), που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και που αποπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς στο χώρο. Αν πάλι επιθυμείτε ρίγες που να συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους, ψάξτε για ένα συνδυασμό χρωμάτων που ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως π.χ. καφέ με πορτοκαλί ή κίτρινο. Επίσης εντυπωσιακός συνδυασμός είναι το καφέ με το βεραμάν (απόχρωση του πράσινου).

Πηγή: myself.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot