Menu

Πώς να τα βγάλεις πέρα στα οικογενειακά τραπέζια

Πώς να τα βγάλεις πέρα στα οικογενειακά τραπέζια
jumbo-banner

Φόρα το καλύτερό σου χαμόγελο και προετοιμάσου για άβολες ερωτήσεις.

Το followme.gr αναφέρει πως τις γιορτινές ημέρες οι προσκλήσεις για τα οικογενειακά τραπέζια αυξάνονται. Κάποιες θα τις αρνηθείς ευγενικά λόγω φόρτου εργασίας, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι από κάποιες άλλες δεν μπορείς να ξεφύγεις. Και κάπως έτσι θα βρεθείς ανάμεσα σε φίλους και συγγενείς να απαντάς σε δεκάδες ερωτήσεις ταυτόχρονα, να σου γεμίζουν το πιάτο με λουκάνικα (που δεν τρως) και να σου τσιμπάνε το μάγουλο όπως τότε που ήσουν παιδί. Γλυκάκι κανείς;

Ας συμφωνήσουμε στο γεγονός ότι τα οικογενειακά τραπέζια έχουν την πλάκα τους, όπως επίσης και άφθονο φαγητό και ποτό. Αρκεί όμως να φορέσεις το καλύτερό σου χαμόγελο και να είσαι προετοιμασμένη να βρεθείς αρκετές φορές σε δύσκολη θέση. Τι εννοούμε με αυτό;

«Σαν να πάχυνες λιγάκι!» Πάντα υπάρχει μία θεία που σε ‘κόβει’ με το μάτι, διαβάζει τη σκέψη σου και ξέρει ότι τρως τυρόπιτες στο γραφείο αντί για μήλο. Οι εκδοχές είναι δύο: Είτε θα έρθει να σου το πει κομψά την ώρα την ώρα που πας να βάλεις ένα δεύτερο κομμάτι πίτα, είτε θα το μοιραστεί με όλους. Ας ελπίσουμε στη διακριτικότητά της.

«Είσαι σίγουρη ότι έχεις ντυθεί όπως αρμόζει στην περίσταση;» Καλύτερα να πιεις άλλη μία γουλιά κρασί από το να μπεις στη διαδικασία να υπερασπιστείς τις στιλιστικές σου επιλογές. Urban Outfitters what?

«Τι είπαμε ότι κάνεις ξανά;» Αν δεν είσαι δασκάλα, γιατρός, δικηγόρος, τα υπόλοιπα επαγγέλματα απλά δεν είναι κατανοητά. Τι σημαίνει κειμενογράφος; Δεν συζητώ καν για δουλειές που σχετίζονται με νέες τεχνολογίες.

«Τι εννοείς δεν τρως κρέας;» Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που δηλώνεις χορτοφάγος, αλλά η μνήμη είναι επιλεκτική. «Είσαι σίγουρη ότι δεν θες να δοκιμάσεις ρολό; Κανένα παϊδάκι; Θα σου αρέσει» και άλλα τέτοια θα σε συνοδεύουν μέχρι το τέλος της βραδιάς. Μην κάνεις το λάθος και μιλήσεις για γλουτένη και γαλακτοκομικά.

«Να σου βάλω ένα μικρό κομματάκι να δοκιμάσεις;» Είσαι γελασμένη αν νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες τόσο εύκολα με ένα «είμαι χορτοφάγος». Μετά από καμία ώρα τα ξαναλέμε.

«Πώς είσαι στο facebook να γίνουμε φίλοι;» Αυτή η τραγική στιγμή που οι εξηντάρηδες θείοι σου σε ενημερώνουν ότι έχουν προφίλ στο facebook. Το ίδιο ισχύει και για το δωδεκάχρονο ξαδερφάκι σου.

«Δεν υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στη ζωή σου;» Η στιγμή που όλοι περίμεναν: Τα προσωπικά σου. Η ιστορία είναι πάνω κάτω γνωστή. Θα μάθεις για κάθε παντρολόγημα ξαδέρφης στο σόι (που τυγχάνει να είναι μικρότερη σε ηλικία από σένα) και θα ακούσεις τα κλασικά και αγαπημένα «περνάει ο καιρός», «θέλεις να μείνεις μόνη σου».

«Έχω ένα πολύ καλό παιδί να σου γνωρίσω» Αυτή είναι η αμέσως επόμενη προσφορά που θα σου γίνει αν δηλώσεις single. Πιο εύκολα ζητάς αύξηση από το αφεντικό σου παρά τα βγάζεις πέρα με αυτό.

Και για όλα αυτά που τσατίζεσαι, για όλα αυτά τους αγαπάς όλους (ακόμα και τη θεία που ΚΑΘΕ πέντε λεπτά σου εύχεται "και του χρόνου διπλή")...

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή