Menu

Πες μου τι χρώμα κινητό έχεις να σου πω τι άνθρωπος είσαι!

Πες μου τι χρώμα κινητό έχεις να σου πω τι άνθρωπος είσαι!
jumbo-banner

Πες μου τι χρώμα είναι το κινητό σου να σου πω ποιός είσαι 

ΛΕΥΚΟ
«Οι άνθρωποι που επιλέγουν το λευκό ως το χρώμα τους αναζητούν συνήθως την κοινωνική καταξίωση. Αντιπροσωπεύει τη σοφία, την ειλικρίνεια και την αγνότητα, αλλά επίσης και τη θρασύτητα, τον ανοιχτό χαρακτήρα και την υπερβολική αυτοπεποίθηση. Μετά από το κίτρινο, το λευκό θεωρείται για το μάτι ως το δεύτερο 'μεγαλύτερο' χρώμα».

ΜΑΥΡΟ
«Το μαύρο χρώμα δεν είναι τεχνικά ένα χρώμα, αλλά μια αναπαράσταση της «απουσίας του φωτός». Επειδή στο μαύρο μπορούμε να αισθανθούμε «ανυπαρξία», αυτό το χρώμα γίνεται σύμβολο του απόκρυφου, του συγκαλυμμένου, του αβέβαιου ή του άγνωστου. Το μαύρο αντιπροσωπεύει τόσο το τέλος όσο και την έναρξη των πραγμάτων (ο κόσμος εικάζεται ότι έχει δημιουργηθεί μέσα από το χάος, έτσι όλα τα χρώματα εικάζεται ότι προέρχονται από το μαύρο). Το γεγονός αυτό καθιστά το μαύρο, όπως το λευκό, ένα χρώμα με διπλή έννοια. Τόσο ιστορικά και πολιτισμικά, το μαύρο σχετίζεται με την επιθετικότητα, και ήταν πάντα το χρώμα της επιλογής του μοναχικού, του επαναστάτη ή του "περιθωριακού". Έχει συνδεθεί με τις θρησκευτικές οργανώσεις, με επαγγέλματα όπως οι δικηγόροι, οι μελετητές και οι έμποροι, με το πένθος, με τη νύχτα και το υπερφυσικό, με το υψηλό δράμα και το ρομαντισμό, όπως και με την απόρριψη της συνήθειας. Και έτσι το άτομο που επιλέγει το μαύρο προσπαθεί να αναγνωριστεί για την ανεξαρτησία και την ικανότητά του να παραμείνει σε απόσταση από το πλήθος, για να ρισκάρει με ασφάλεια, και να είναι ηγέτης».

ΧΡΥΣΟ
«Οι άνθρωποι που επιλέγουν ως χρώμα το χρυσό αναζητούν την ευημερία και την οικονομική επιτυχία. Τείνουν να αγαπούν την πολυτέλεια και να απολαμβάνουν τα καλύτερα πράγματα της ζωής, υποκύπτοντας σε αυτά όποτε μπορούν (μερικές φορές ακόμη και όταν δεν μπορούν!). Είναι εξωστρεφής, ζεστοί και να απολαμβάνουν τη συντροφιά των άλλων. Τείνουν επίσης να έχουν ισχυρή διαίσθηση. Οι προκλήσεις και η "νίκη" είναι σημαντικές γι' αυτούς, αλλά είναι γενναιόδωροι με τους φίλους και την οικογένειά τους. Το χρυσό είναι το «θερμό» άκρο του χρωματικού φάσματος, και είναι μια θερμότερη έκδοση του κίτρινου - και γι 'αυτό υιοθετεί επίσης τα χαρακτηριστικά του κίτρινου σχετικά με τον ιδεαλισμό και την αισιοδοξία. Το χρυσό είναι ένα χρώμα ζεστό, το οποίο λάμπει και εκπέμπει ζεστασιά παρόμοια με το φως του ήλιου, και λάμψη παρόμοια με αυτή που έχουν τα ψήγματα χρυσού. Το φως του ήλιου είναι απαραίτητο για την φυσική επιβίωση, και το χρυσό μέταλλο είναι σημαντικό για την οικονομική επιτυχία. Για το λόγο αυτό είναι ενστικτώδης η αναζήτηση του ανθρώπου για το χρυσό. Από όλα τα χρώματα, το κίτρινο (και κατ 'επέκταση το χρυσό), προσελκύουν το μάτι όπως κανένα άλλο χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε πλήρη φωτεινότητα, το κίτρινο, είναι στο σημείο της μέγιστης προβολής στο φάσμα χρωμάτων».

ΠΡΑΣΙΝΟ
«Οι άνθρωποι που προτιμούν το πράσινο τείνουν να είναι ισορροπημένοι, πιστοί, εργατικοί, τίμιοι, αγαθοί και ενδιαφέρονται για τους άλλους. Τείνουν να είναι (ή φιλοδοξούν να είναι) καλοί πολίτες με μια ιδιαίτερα ανεπτυγμένη αίσθηση ηθικής και μια επιθυμία για απλότητα. Το πράσινο αποτελεί, επίσης, καινούργια ζωή και εκκίνηση, και έτσι εμπνέει «ελπίδα», ζωτικότητα και ενέργεια στους ανθρώπους. Επίσης, αποτελεί ένδειξη φιλικότητας και σύνδεσης με τους άλλους, κυρίως επειδή είναι ένα δροσερό και ήρεμο χρώμα, με διακριτικό τρόπο, όπως το μπλε. Έχει συνδεθεί με το χρώμα των χαρτονομισμάτων, έτσι το πράσινο μπορεί να μεταφέρει ένα αίσθημα οικονομικής επιτυχίας. Το πράσινο μειώνει επίσης το αίσθημα της ανησυχίας - αυτός είναι ο λόγος που όταν οι άνθρωποι είναι αγχωμένοι, συχνά ποθούν ένα καταφύγιο στη φύση».

MΠΛΕ
«Οι άνθρωποι που επιλέγουν το μπλε χρώμα χαρακτηρίζονται από αυτοπεποίθηση, σχολαστικότητα, οξυδέρκεια, ευαισθησία, απαιτητικότητα, και έντονη διαίσθηση. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πραγματικά την ανάγκη να αγαπηθούν κυρίως για την προσωπική τους ασφάλεια. Η "φωτεινότητα" του χρώματος θα προσελκύσει τους ανθρώπους που είναι ήδη γεμάτοι αυτοπεποίθηση».

anynews.gr

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή