Menu

Ο Μαρίνος Κόνσολος αποχωρεί από το "Μπρούσκο"

Ο Μαρίνος Κόνσολος αποχωρεί από το "Μπρούσκο"
jumbo-banner
Η είδηση πως φεύγει από το Μπρούσκο έπεσε σαν βόμβα και αν και κανείς δεν μπορούσε να το πιστέψει, είναι αλήθεια. Ο Μαρίνος Κόνσολος μιλά για την απόφαση και τους λόγους της αποχώρησης του.

Ο «Αντώνης» λέει αντίο στο Μπρούσκο Τι σε έκανε να πάρεις αυτή τη μεγάλη απόφαση;
Ο «Αντώνης» τελικά λέει αντίο στο Μπρούσκο. Για μένα ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση να διακόψω αυτή τη συνεργασία, γιατί εκτός από τη δουλειά ήταν και η φιλία στη μέση. Τώρα το τι με έκανε τελικά να πάρω αυτή την απόφαση δεν ήταν ένας συγκεκριμένος λόγος αλλά μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, ιδεολογία, αντίληψη.
Τι εννοείς;
Ας πούμε λοιπόν ότι οι συνθήκες με ανάγκασαν να φύγω και ένιωσα ότι ήταν ένας κύκλος που έκλεισε.
Υπάρχουν κι αυτοί που θα πουν Γιατί αποχώρησε την ώρα που πήγαινε τόσο καλά;
Ευτυχώς η δυστυχώς έμαθα στη ζωή μου να μη βλέπω τα πράγματα επιφανειακά. Έμαθα να βλέπω την ουσία, την αξία και την αλήθεια. Να μπαίνω όσο πιο βαθιά γίνεται, στον πυρήνα και να αντλώ οτιδήποτε μπορεί να με βοηθήσει πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν καλλιτέχνη. Αν μια σειρά, ένα γεγονός, ένα θέαμα πάει καλά η γράφει νούμερα η είναι πρώτο θέμα δεν πρέπει να αναιρεί να ακυρώνει και να ξεχνάει τον παράγοντα, άνθρωπο. Και επειδή έμαθα να υπερισχύει πάντα ο άνθρωπος έπρεπε να δράσω άμεσα.
konsolos1
Τι συνέβη και ένιωσες πως έπρεπε να δράσεις άμεσα;
Ένιωσα ότι χάνω πολλά στοιχεία του εαυτού μου που για μένα ήταν ζωτικής σημασίας, στοιχεία τα οππο΄θα δεν πρόκειται ποτέ να θυσιάσω στον βωμό της επιτυχίας.
Τι μπορεί να αποτελέσει αιτία για να αποχωρήσεις από μια δουλειά;
Δεν έχω αποχωρήσει ποτέ από δουλειά, για μια επιπόλαια., ανώριμη και χωρίς σκέψη απόφαση Η απόφαση τώρα πάρθηκε μετά από πολύ αυτοκριτική και πολύ διεργασία με τον εαυτό μου. Όταν σπούδαζα την υποκριτική και δάσκαλοι μου υπήρξαν τα μεγαθήρια της τέχνης του ελληνικού θεάτρου, με είχαν διδάξει σωστά πως η τέχνη μας πρέπει να σε κάνει να νιώθεις όμορφα και να σου ξυπνά συναισθήματα αισιοδοξίας, ελπίδας, τόλμης, έρωτα, ηρωισμού, αγαλλίασης, κάθαρσης. Αν αυτά παύουν να υπάρχουν για τον οποιοδήποτε λόγο στη δουλειά σου, τότε αυτό είναι καμπανάκι ότι χάνεις το παιχνίδι και γίνεται η δουλειά σου ρουτίνα. Εκεί τότε πρέπει να φύγεις. Όποιο και αν είναι το τίμημα.
Νιώθεις πως αδικήθηκες στη σειρά;
Όχι, δεν νιώθω πως αδικήθηκα στην σειρά. Αδικήθηκε ένα κομμάτι του εαυτού μου. Αυτό ήταν και το πρόβλημα και σε αυτό έπρεπε να επικεντρωθώ και να δώσω σημασία. Είναι πολύ σημαντικό να κρατάς πρώτα τις ισορροπίες του εαυτού σου. Πέρασα πάρα πολύ όμορφα επειδή ήταν μια σειρά ,ε φίλους καλούς και μια συνεργασία που μετράει τρία χρόνια με δύο ανθρώπους που είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ζωή μου. Τον Αντρέα και τον Κούλλη που εκτός από φίλοι ήταν και αυτοί που με εμπιστεύτηκαν πρώτοι Με τον Αντρέα κλάψαμε και γελάσαμε μαζί και με τον Κούλλη μόνο γελάσαμε Η Βάνα που μου έγραφε τρία χρόνια και ο Στάμος που έβγαζε ό,τι πιο περίεργο του εαυτού του.
Τι απαντάς σε όσα λέγονται και γράφονται για την αποχώρηση σου που δεν ισχύουν;
Με ενόχλησε ναι πάρα πολύ. Γιατί πήγαν να γραφτούν κάποια πράγματα που κιτρίνιζαν λίγο το γεγονός. Πάντα πουλάνε πιο πολύ οι καβγάδες, οι λεκτικοί πυροβολισμοί και τα ξεκατινιάσματα Θέλω να κρατήσω την αλήθεια αυτής της διακοπής της συνεργασίας και αυτή η αλήθεια είναι πολύ αγνή και φιλική. Δεν τσακώθηκα με κανέναν, δεν λογομάχησα.
Λέχθηκε ότι σε ενόχλησε που με την έναρξη του νέου κύκλου της σειράς το όνομα σου δεν υπήρχε στους τίτλους έναρξης.
Ναι, το διάβασα, προφανώς δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορο το θέμα των τίτλων, δεν ήταν όμως και ο λόγος που με έκανε να πάρω αυτή την απόφαση. Αν το πάρεις από την ηθική του πλευρά ήταν ένας από τους λόγους, πολύ μικρός βέβαια, γιατί έμαθα και προτιμώ την αξία μου να τη δείχνω μέσα από τη δουλειά μου.


Φωτογραφίες Ειρήνη Θεοδώρου
ΠΗΓΗ: BEAUTIFUL PEOPLE

kos patisserie

1 σχόλιο

  • maria Δευτέρα, 13 Οκτώβριος 2014 15:06 Απάντησε

    megali vlakia auto den tha einai kai to idio xwris auton htan poli kalos!!!!

επιστροφή στην κορυφή