Menu

Οι 10 καλύτερες ράτσες σκύλου για μία γυναίκα

Οι 10 καλύτερες ράτσες σκύλου για μία γυναίκα
jumbo-banner

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος σύντροφος. Ποιες, όμως, ράτσες είναι ιδανικές για εμάς;

Είσαι φοιτήτρια; Μήπως εργαζόμενη; Παντρεμένη με ή χωρίς παιδιά; Ή μόλις βγήκες στη σύνταξη; Για κάθε απαίτηση, υπάρχει μια ή πολλές ράτσες σκύλου που θα ταιριάξουν στον δικό σου τρόπο ζωής.

1. Αγγλικό Bulldog
english bulldog

Για εσένα φίλη που μένεις σε διαμέρισμα, μια από τις ιδανικές επιλογές είναι ένα αγγλικό Bulldog. Μπορεί να είναι ήσυχα και τεμπέλικα όμως η φατσούλα τους είναι ικανή να τρομάξει έναν κλέφτη. Ωστόσο, είναι πολύ φιλικά και μπορείς άνετα να τα βγάλεις βόλτα ακόμα και αν υπάρχουν τριγύρω παιδιά. Και όσο για τις τρίχες, τα στεγνά πανάκια καθαρισμού Swiffer υπόσχονται ότι θα έχεις ένα πεντακάθαρο σπίτι μαγνητίζοντας και την παραμικρή τρίχα.

2. Λαγωνικό (Greyhound)
Greyhound

Πρόκειται για ένα καλό σκυλί συντροφιάς και αρέσκεται στο να κάνει παρέα με τους ανθρώπους. Όμως, θα πρέπει να είσαι προσεκτική μαζί του καθώς η εύθραυστη φύση του έχει ως αποτέλεσμα να τραυματίζεται εύκολα, άρα αν έχεις παιδιά καλό θα ήταν να το αποφύγεις. Είναι μια καλή επιλογή για ηλικιωμένους ή για άτεκνα ζευγάρια.

3. Boxer
Boxer

Τα Boxer είναι γνωστά για την αφοσίωσή τους και την αγάπη στην οικογένειά τους. Μπορεί να είναι ακίνδυνα για όσους γνωρίζουν ωστόσο ως προς τους ξένους είναι αρκετά δύσπιστα. Η νοημοσύνη του και η πειθαρχία του θα σε εκπλήξουν.

4. Chihuahua
Chihuahua

Τα Chihuahua ανήκουν στην κατηγορία των πιο μικρόσωμων σκυλιών του πλανήτη και επηρεάζεται πολύ από τον ιδιοκτήτη του. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να φτάσει στο σημείο να γίνει επιθετικό για αυτό και δε συστήνεται σε οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά. Επίσης, αρνούνται να συμβιώσουν με άλλες ράτσες σκυλιών παρά μόνο Chihuahua.

5. Labradoodle
Labradoodle

Τα Labradoodle ίσως να μην τα γνωρίζεις μια και στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένη ράτσα. Πρόκειται για μίξη Poodle με Labrador Retriever και μπορούν να είναι η ιδανική εναλλακτική επιλογή για παιδιά με αλλεργίες στα σκυλιά, αφού είναι υποαλλεργική ράτσα.

6. Pug
Pug

Το μουτράκι των Pug είναι χαρακτηριστικό και κάνουν πολλές από εμάς να τα ''λιώνουμε'' στα χάδια. Αν και δεν τους φαίνεται, έχουν έντονη προσωπικότητα και ισχυρή θέληση και δεν έχουν επιθετικές τάσεις. Είναι πολύ φιλικά και κατάλληλα για οικογένεια με παιδιά. Επίσης, χρειάζονται συχνά βόλτα καθώς επειδή κοιμούνται συχνά υπάρχει ο κίνδυνος παχυσαρκίας.

7. Schnauzer
Schnauzer

Το συγκεκριμένο είδος απευθύνεται σε ηλικιωμένα άτομα καθώς αποτελούν μια πολύ καλή συντροφιά. Είναι εξαιρετικοί φύλακες με έντονο ένστικτο και δεν χρειάζονται αρκετή περιποίηση. Ωστόσο και να χρειαζόταν τα στεγνά πανάκια καθαρισμού Swiffer μαζεύουν και την παραμικρή τρίχα. Επειδή τα Schnauzer έχουν αρκετή ενέργεια αν δεν την ξοδέψουν στη βόλτα θα βρουν διάφορους τρόπους για να τη διοχετεύσουν όπως σκίζοντας τους καναπέδες.

8. Κανίς
StandardPoodle

Υπάρχουν τρία μεγέθη κανίς: Μεγάλο, μεσαίο, μινιατούρα. Είναι ευγενικά, έξυπνα, χαρούμενα και πολύ παιχνιδιάρικα. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα καθιστούν ιδανικά για να συμβιώσουν με οικογένειες με παιδιά.

9. Μεγάλος Δανός (Great Dane)
GreatDane

Μπορεί ο Μεγάλος Δανός να είναι μεγάλος σκύλος, όμως, είναι από τις πιο καλοκάγαθες ράτσες σκύλων. Του αρέσει το παιχνίδι, είναι χαδιάρης και μπορεί να συνυπάρξει με άλλα κατοικίδια. Όμως έχει μικρό προσδόκιμο ζωής (περίπου 8 χρόνια) αφού είναι ευπαθής στο στομάχι του.

10. Border Collie
BorderCollie

Τα Border Collie έχουν κάποιες απαιτήσεις. Η βασικότερη είναι να υπάρχει καθημερινή σωματική άσκηση και πνευματική διέγερση. Διαφορετικά, θα αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα ιδίως αν ζει σε διαμέρισμα. Για αυτό εάν μένεις σε πολυκατοικία καλό είναι να το αποφύγεις, ενώ αν κατοικείς σε μονοκατοικία με κήπο θα είναι ο παράδεισός του.

ladylike.gr

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή