Menu

Να γιατί ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!

Να γιατί ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!
jumbo-banner

Ακόμη κι αν αρνείστε πεισματικά να αποκτήσετε έναν τετράποδο φίλο, το σημερινό μου post πιστεύω ότι θα σας μεταπείσει... Εσείς γνωρίζετε γιατί όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να έχουν σκυλάκι; Μάθετε τα οφέλη της σχέσης με τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου. Για να είμαι ειλικρινής, ούτε εγώ δεν τα γνώριζα!

1. Συναισθάνονται τον ανθρώπινο πόνο
a5100b3d753cbc5caccc00ca4a2df7fa L
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα σκυλιά προσεγγίζουν κάποιον που κλαίει ή που βρίσκεται σε κίνδυνο. Με λίγα λόγια τα σκυλιά έχουν κατανόηση και είναι πρόθυμα να βοηθήσουν τους ανθρώπους που πονούν, που κλαίνε ή υποφέρουν. Τα σκυλιά συμπονούν και συμπαραστέκονται αθόρυβα, αλλά πολύτιμα!

2. Ανιχνεύουν τον καρκίνο
07
Λόγω της απίστευτης όσφρησης που διαθέτουν, είναι αποδεδειγμένο ότι τα σκυλιά έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν με μεγάλο ποσοστό επιτυχίας (σύμφωνα με συγκεκριμένη μελέτη), τον καρκίνο του πνεύμονα σε έναν ασθενή που βρίσκεται κοντά τους.

3. Βοηθούν στη μείωση του στρες των ιδιοκτητών τους, που οφείλεται στην έντονη δουλειά ή στη σκληρή εργασία τους.
1013074 678410675507591 476069535 n
Το International Journal of Workplace Health Management ανακάλυψε ότι οι εργαζόμενοι που παίρνουν το σκύλο τους στο γραφείο τους, έχουν λιγότερο άγχος και είναι πιο ευτυχισμένοι με τη δουλειά τους, απλώς και μόνο επειδή ο καλύτερός τους φίλος βρίσκεται κοντά τους την ώρα της εργασίας τους.

4. Προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους για επιθέσεις πριν καν συμβούν
115801378guards
Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι κάποια εκπαιδευμένα σκυλιά έχουν την ικανότητα να προειδοποιούν τους ιδιοκτήτες τους ότι πρόκειται να βιώσουν μια επίθεση, μερικές φορές λίγες ώρες πριν αυτή συμβεί.

5. Τα μωρά που ζουν με σκυλιά είναι πιο υγιή
0907-10 036
Μια πρόσφατη μελέτη έχει δείξει ότι τα μωρά που ζουν με σκυλιά στην πραγματικότητα είναι πιο υγιή από εκείνα που δεν έχουν σκυλιά. Έχουν λιγότερο βήχα, ρινική καταρροή, και λοιμώξεις του αυτιού. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σκυλιά έχουν συχνή επαφή με το χώμα, τη λάσπη, και άλλα μικρόβια, με αποτέλεσμα να ενισχύουν άθελά τους το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού. Επίσης, μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά ηλικίας κάτω του ενός που ζουν με σκύλο είναι πολύ λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν χρόνια και ενοχλητικά εκζέματα.

6. Οι ιδιοκτήτες σκύλων γυμνάζονται περισσότερο και φροντίζουν το σώμα τους
running-dog-630x421
Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά με σκυλιά είναι πιο δραστήρια και γυμνάζονται πιο συχνά από ό, τι τα παιδιά χωρίς σκυλιά. Σκεφτείτε το κι εσείς! Δεν είναι πολύ πιο διασκεδαστικό και ενδιαφέρον να κάνετε τζόκινγκ με το σκύλο σας απ’ ό,τι μόνη σας;

7. Ανιχνεύουν το ζάχαρο στο αίμα των ιδιοκτητών τους
getty rf photo of dog and woman
Η αίσθηση της όσφρησης που έχουν τα σκυλιά είναι η λόγος που μπορούν να ανιχνεύσουν χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα των ιδιοκτητών τους. Γι’ αυτό άλλωστε κάποια εκπαιδευμένα σκυλιά υιοθετούνται από ιδιοκτήτες που πάσχουν από διαβήτη.

8. Προστατεύουν από αλλεργίες
man-dogs-best-friend
Τα σκυλιά μπορούν να εκπαιδευθούν για να εντοπίσουν ορισμένα αλλεργιογόνα συστατικά. Έτσι, για παράδειγμα εάν είστε αλλεργικοί στο φυστικοβούτυρο, ο σκύλος σας ειδοποιεί εάν εντοπίσει τροφή που εμπεριέχει υποψία φιστικιού σε ένα δωμάτιο ή σε ένα φαγητό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί με οποιοδήποτε άλλο συστατικό που μπορεί να σας βλάψει.

9. Σας βοηθούν να γίνετε πιο κοινωνικοί
M 07198 dog walk 2006-jpg
Το British Medical Journal έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι σκύλοι δρουν ως «κοινωνικοί καταλύτες», οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να προσεγγίζουν πιο εύκολα τους άλλους. Επίσης συντελούν στη συνολική μείωση της απομόνωσης. Αυτό είναι στην πραγματικότητα πιο σημαντικό από τη βασική συντροφικότητα που παρέχουν τα σκυλιά, καθώς η ανθρώπινη κοινωνική υποστήριξη είναι πιο ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου.

10. Φιλούν... θαυματουργά
1707 3 1656

Μελέτες έχουν δείξει ότι το σάλιο του σκύλου, μπορεί να ενισχύσει τη διέγερση των νεύρων και των μυών, βοηθώντας τις πληγές σας να επουλωθούν. Με λίγα λόγια, ο σκύλος γλείφει τις πληγές σας και τις επουλώνει κυριολεκτικά!

11. Οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες σκύλων επισκέπτονται σπανιότερα το γιατρό τους
scan0018
Λόγω των θετικών vibes και των όμορφων συναισθημάτων που προκαλούν τα σκυλιά, ακόμη και στις δυσκολότερες περιόδους των αφεντικών τους σε ό,τι αφορά τη συναισθηματική τους κατάσταση, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι που έχουν σκυλιά, πηγαίνουν κατά μέσο όρο τουλάχιστον ένα λιγότερο ραντεβού στον γιατρό ανά έτος σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν σκυλί.

12. Έχετε σκύλο; Έχετε λιγότερες πιθανότητες να νοσήσετε από καρδιακά προβλήματα
Cute-Dog
Οι προκαταρκτικές μελέτες του American Heart Association αποκαλύπτουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν από καρδιακά προβλήματα από εκείνους που δεν έχουν σκυλιά. Η καθημερινή τους άσκηση πηγαίνοντας βόλτα με τα σκυλιά τους, καθώς και η παρουσία του σκύλου βοηθά τον ιδιοκτήτη να διαχειριστεί καλύτερα το άγχος.

13. Βοηθούν στην κατάθλιψη
dog-owner-120607
Μία πρόσκαιρη κατάθλιψη ή ακόμα μία πιο σοβαρή χρόνια κατάθλιψη, είναι πιο εύκολο να αντιμετωπισθεί με την αγάπη ενός σκύλου. Οι πάσχοντες γνωρίζουν ότι ακόμα και στη χειρότερη συναισθηματική τους κατάσταση, κάποιος τους αγαπά άνευ όρων και είναι πρόθυμος να μας δει και πάλι ευτυχισμένους. Είναι ένα κίνητρο για να σηκωθούν και να συνεχίσουν.

14. Βοηθούν τα αυτιστικά παιδιά
DOG-AUTISTIC-JPG
Ο σκύλος μπορεί να ανεχτεί και να αποδεχτεί στωικά οποιαδήποτε αγχωτική συμπεριφορά ενός παιδιού που πάσχει από αυτισμό. Οι μελέτες δείχνουν ότι βοηθά να μειώσει το ποσό της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) στο σώμα ενός αυτιστικού παιδιού. Το παιδί νιώθει ότι έχει έναν πραγματικό φίλο.

Πηγή: queen.gr

kos patisserie

Ετικέτες

Σκύλος,
επιστροφή στην κορυφή