Menu

Η μεγάλη πανσέληνος του Αυγούστου στους Ιχθείς – Πως θα μας επηρεάσει;

Η μεγάλη πανσέληνος του Αυγούστου στους Ιχθείς – Πως θα μας επηρεάσει;
jumbo-banner

Οσο η γη γυρίζει, η σελήνη μας φωτίζει, και το είναι μας…ξεσκίζει! Έτσι, θα μπορούσαμε να περιγράψουμε την επιρροή κάθε ολόγιομου φεγγαριού στην ψυχοσύνθεση μας.

Όμως, τι συμβαίνει όταν πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φεγγάρια του έτους, την αυγουστιάτικη πανσέληνο που κόκαλα δεν έχει και κόκαλα τσακίζει; Δες παρακάτω αναλυτικά από το followme.gr ποια θα είναι η επιρροή της και σε ποιους τομείς, ποια ζώδια ευνοούνται και οδηγίες επιβίωσης για να μην βρεθείς λυκάνθρωπος στα καλά καθούμενα!

Τα βασικά…
Σήμερα 29 Αυγούστου είναι το μεγάλο γεγονός. Η αυγουστιάτικη πανσέληνος θα λάμπει στο ουράνιο στερέωμα σε όλο της το μεγαλείο περίπου κατά τις 21.35 με 21.46. Οι μικρές διαφοροποιήσεις οφείλονται στα διαφορετικά γεωγραφικά μήκη και πλάτη που μπορεί να είσαι.

Πραγματοποιείται στον άξονα Ιχθύων – Παρθένου και συγκεκριμένα στην 7η μοίρα των Ιχθύων. Την ίδια στιγμή εντείνεται η αντίθεση Δία – Ποσειδώνα, καθώς και η επιρροή του Πλούτωνα.

Η μετάφραση
Αν όλα αυτά σου ακούγονται κινέζικα, οι ειδικοί λένε όλο αυτό το φαινόμενο – σύμπλεγμα - αστρικό πάρτι, θα έχει καταλυτική επίδραση σε όλους τους τομείς της δημόσιας και προσωπικής ζωής.

Βλέπεις, σε αυτό το πάρτι δεν είναι καλεσμένα και τα καλύτερα παιδιά! Από τη μια έχουμε τον Ποσειδώνα: έναν απατηλό, ονειροπόλο πλανήτη που «για παραισθήσεις καλές φημίζεται» όπως ερμηνεύει η νέα μας υπουργός Άλκυστις Πρωτοψάλτη. Από την άλλη ο Δίας της επέκτασης κάνει τα δικά του: φουσκώνει περισσότερο πράγματα, καταστάσεις και συναισθήματα πάσης φύσης, δίνοντας τους μια επίφαση αληθοφάνειας. Ενώ, ο Πλούτωνας λειτουργεί σαν ένα Αγαρηνό σκυλί και κέρβερο απέναντι στον αεριτζή Δία, προσπαθώντας να μας ξεκαθαρίσει την αλήθεια, συγκρατώντας τις ακραίες εκφράσεις, αποφάσεις κι επιλογές που οφείλονται στο ξεμυάλισμα των δυο άλλων πλανητών.

Μέσα σε όλα αυτά, το φεγγάρι μπαίνει στους Ιχθείς κι είναι και πανσέληνος. Δηλαδή, φωτίζει με όλη του τη δύναμη μύχιες σκέψεις, επιθυμίες και τη χαλιναγωγημένη συνείδηση μας, ψιθυρίζοντας μας από το ζώδιο των ψαριών ότι τώρα είναι η ώρα για αυτά που λαχταράμε.

Το νόημα…
Με λίγα λόγια, το άτιμο, ρομαντικό, απατηλό, χλωμό, αισθησιακό, ερωτικό –όπως θες πες το- γεμάτο φεγγάρι του Αυγούστου, μας προ(σ)καλεί να πραγματοποιήσουμε όνειρα, επιθυμίες, στόχους, σχέδια κι αποφάσεις. Το κλειδί, όμως, της επιτυχίας είναι να εντείνουμε τις προσπάθειες χωρίς να επαναπαυθούμε απλά στο «θέλω». Μην ξεχνάμε ότι την επίδραση της αντισταθμιστικής Παρθένου που είναι διατεθειμένη να μας βοηθήσει σε ό,τι θέλουμε, αρκεί να δανειστούμε τα καλύτερα χαρακτηριστικά της: οργάνωση, δικαιοσύνη, προγραμματισμό, σκληρή εργασία και ρεαλισμό. Φυσικά, μένουμε μακριά από τις γκρίνιες, επικρίσεις, υπεραναλύσεις, δισταγμούς και σχόλια που ξεπερνάνε τα επίπεδα κακίας και φτάνουν στην προσβολή. (Ναι, παρθένοι για σας χτυπάει η καμπάνα!)

Ποια ζώδια ευνοούνται;
(+)
Ταύροι, Καρκίνοι, Σκορπιοί, Αιγόκεροι.

(!) Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες, Ιχθείς ενδεχόμενο όφελος αν δεν παρασυρθείτε…Τα μάτια σας ανοικτά!

Λέξεις κλειδιά πανσελήνου
(+) Μαγνητισμός, σαγήνη, ρομαντισμός, συναίσθημα, ερωτική λαγνεία, όνειρα.

(-) Εξιδανίκευση, υπερβολή, αιφνιδιασμοί, παρασκήνιο, διλήμματα, φρούδες ελπίδες, κάλπικες υποσχέσεις, προσωπεία.

Greek Freak!
H πολιτική κατάσταση στην χώρα μας είναι σαν ένα παιχνίδι μπιρίμπας που δε σταυρώνεις ούτε μπιριμπάκι! Ελπίζεις να ξαναμοιραστεί η τράπουλα, αλλά όλα τα τζόκερ τα έχει –πάλι- η άλλη ομάδα!

Οι ειδικοί αστρολόγοι με βάση τον αστρολογικό χάρτη της Ελλάδας λένε ότι τα εσωτερικά τεκταινόμενα θα επηρεάσουν και το εξωτερικό. Σιγά τα νέα! Προοιωνίζονται αποσχιστικές τάσεις στην πολιτική σκηνή με αποσύρσεις, απομακρύνσεις και άτομα σε θέση με δικές τους πολιτικές ατζέντες και συμφέροντα. Το στοιχείο του πολιτικού θεατρινισμού στο αποκορύφωμα του, με παρατυπίες, απροσεξίες και κολλήματα.

Με απλά λόγια, το αστρικό πάρτι που περιγράψαμε παραπάνω, αναμένεται να δράσει σαν ένα μεταβατικό στάδιο για τη χώρα. Οι αλήθειες αποκρύπτονται και καμουφλάρονται πίσω από καταστάσεις, ενώ από Σεπτέμβρη οι εκλείψεις θα προδόσουν τις ελλείψεις όσων δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες μας. Σαν να λέμε, τι είχε Γιάννη, τι είχα πάντα!

Δουλειά – Δουλεία
Το μότο «Εργασία και χαρά» γίνεται μουαχαχαχα (βλοσυρό γέλιο κακίας μάγισσας των κόμικς). Λοιπόν, έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα επαγγελματικό restart στη δουλειά που ήδη έχεις και να γίνεις η καλύτερη εκδοχή σου. Τα είπαμε παραπάνω να μην τα ξαναλέμε: Οργάνωση, προγραμματισμός και τα κεφάλια μέσα. Αργότερα, θα δρέψεις του καρπούς των πράξεων σου!

Αν πάλι ψάχνεις για δουλειά ή έχεις κάποιο επαγγελματικό σχέδιο στο μυαλό σου, θα βρεις πρόσφορο έδαφος για την υλοποίηση του, αρκεί να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δείξεις ΠΡΟΣΟΧΗ σε παρασκηνιακές κινήσεις, λυκοφιλίες και συνωμοσίες. Δεν λέμε να τους κοιτάς όλους σαν τον Αρκά, αλλά να είσαι φειδωλή σε λόγια, αντιδράσεις και ξεσπάσματα. Άλλωστε πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Κι αυτό στο λέει και στο υπογράφει ένας Αιγόκερως με ωροσκόπο κι Άρη στο Σκορπιό!

Love me!!!!!
Και περισσότερα θαυμαστικά είναι απαραίτητα για να περιγραφεί στις πλήρεις κι εξωφρενικές διαστάσεις του, αυτό το πανανθρώπινο αίτημα, που τώρα είναι πιο κολοσσιαίο από ποτέ.

Θες να αγαπήσεις, να σε αγαπήσουν, να ερωτευθείς, να σε ερωτευθούν, να γίνεις ένα με τον άλλον, τα κύτταρα σας να ενωθούν, να είστε μια ψυχή σε δυο σώματα, να είναι ο ένας, ο μοναδικός, ο απόλυτος έρωτας που θα κουμπώσει πάνω σου σαν καλοραμμένο ρούχο. Αχ! (Από τα βάθη της καρδιάς μας ευχόμαστε να σου συμβεί, μόνο πρόσεχε να είσαι έτοιμη να το αντέξεις. Θέλει πολλά καντάρια ψυχής το πάθος!)

Η σελήνη μας φωτίζει όλα αυτά που θέλουμε το ιδανικό μας ταίρι να διαθέτει. Ο δικός σου τέλειος Άλλος/η είναι κάπου εκεί έξω και η ψυχή νιώθει μισή όταν δεν τον βρίσκει, το κρεββάτι τεράστιο και το σεντόνι βαρύ σαν όλα εκείνα τα ποτέ και τα πάντα σου.

Βγες, ψάξε, κοίτα λίγο καλύτερα τους άλλους. Το ταίρι είναι εκεί έξω μόνο πρόσεξε να είναι, να μην το δημιουργήσεις στο μυαλό σου ότι είναι. Κάτι τέτοιες πλανητικές όψεις κι αστρικά φαινόμενα, όπως το αποψινό, ευθύνονται για το περιβόητο «Summer kiss, Winter Tears». Αλλά γιατί να μην το ζήσεις;

Αν αυτός ο Άλλος ο μεγάλος είναι ήδη στη ζωή σου, δώστε τα χέρια και συστηθείτε ξανά! Μη μιλήσετε, μείνετε στο μισοσκόταδο, κοιταχτείτε, ερωτευτείτε και κάντε έρωτα. Τα κορμιά είναι εφήμερα. Όμως, το άγγιγμα σε αυτά αιώνιο στην πεπερασμένη μνήμη μας.

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή