Menu

Αν η Ζωή ήταν Πρωθυπουργός για 15 μέρες...!

Αν η Ζωή ήταν Πρωθυπουργός για 15 μέρες...!
jumbo-banner

Κάνουμε το πείραμα του Cern. Πάμε το χρόνο μπροστά. Η Ζωή κάνει δικό της κόμμα, παίρνει 40% στις εκλογές και αναλαμβάνει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Οραματίζεται το μέλλον ο Μάκης Ρηγάτος στο koolnews

3 Σεπτεμβρίου 2015: Η Ζωή ανακοινώνει την ίδρυση νέου κόμματος με την κωδική ονομασία «ΕΠ.ΑΛ. Ε.» (ΕΠιτροπή ΑΛηθινών Επαναστατών). Στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου συγκεντρώνει ποσοστό 40% και εξασφαλίζει την αυτοδυναμία. Οι πρώτες 15 ημέρες της στην εξουσία θα αλλάξουν τα πάντα στην Ευρώπη.
,

Ημέρα 1η: Η Ζωή ανακοινώνει τη σύνθεση της Κυβέρνησης. Η ίδια παραμένει πρόεδρος της Βουλής (το κανάλι της Βουλής είχε αγοράσει για 2 χρόνια τα τηλεοπτικά της δικαιώματα), ενώ αναλαμβάνει και το Υπουργείο Οικονομικών για να έχει από κοντά το Σόιμπλε. Στον Τσίπρα και τους συνεργάτες του δεν φέρεται εκδικητικά όπως περίμεναν πολλοί. Στον Αλέξη αναθέτει την ηγεσία του «Ερ. Ε. Νο. Ζω» (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής), ενώ ο Φίλης γίνεται επικεφαλής της «ομάδας κρούσης 21» που θα αναλάβει την αποστολή να βγάζει τα καλαμάκια απ’ τον καφέ του Φλαμπουράρη. Ο Τσακαλώτος αναλαμβάνει χρέη εκφωνητή στο Google Translate.

Ημέρα 2η: Η Ζωή φέρνει στην Αθήνα τον Ντάισελμπλουμ και του ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την επιτροπή αλήθειας, το δημόσιο χρέος είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μυρίζει και η ανάσα του. Του ανακοινώνει επίσης ότι σε ένδειξη καλής θέλησης την αποζημίωση των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ για τα επαχθή δάνεια που έδωσαν στην Ελλάδα παρά τη θέλησή της, θα τη δεχθεί με δόσεις εφόσον οι εταίροι περάσουν τα προαπαιτούμενα που θα τους ζητήσει.

Ημέρα 3η:
Η Ζωή πηγαίνει στις Βρυξέλλες για το κρίσιμο Eurogroup. Επισκέπτεται πρώτα το ξενοδοχείο στο οποίο μένει η γερμανική αντιπροσωπεία, μεταμφιεσμένη σε Τζήμερο και αφού βεβαιώνεται ότι ο Σόιμπλε δεν παίζει θέατρο για να παίρνει επίδομα αναπηρίας, επιστρέφει στην αίθουσα συσκέψεων κρατώντας μια τούφα μαλλιά, μια τρόμπα και ένα σταυρό (πέρασε από ένα βενζινάδικο που βρήκε στο δρόμο της να πει μια καλησπέρα). Στους υπουργούς οικονομικών ανακοινώνει ότι η συνεδρίαση δεν θα έπρεπε βάσει κανονισμού να αρχίσει και ζητάει να γίνει πρώτα διάσκεψη προέδρων του Eurogroup με την παρουσία και της ίδιας για να καθοριστεί η σωστή ώρα έναρξης.

Ημέρα 4η:
Η διάσκεψη των προέδρων συνεχίζεται για 26η ώρα. Στο μεταξύ έχει καταφτάσει ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα για τους προέδρους μαζί με ένα μήνυμα του Αλέξη Μητρόπουλου στον Ντάισελμπλουμ: «Ksini in Retire was little cat in front of her. Tasos Mitropoulos (Ayto to onoma pes an se rwthsei poios to esteile)».

Ημέρα 5η:
Η διάσκεψη των υπνοβατών αποδέχεται την εισήγηση της Ζωής να ξεκινήσει το Eurogroup, μια ώρα ανθρώπινη και αποδεκτή απ’ όλους (04:35 το πρωί). Οι υπουργοί πηγαίνουν στα πιτς για να πάρουν τον ορό και τον υπνόσακό τους και στη συνέχεια κάνουν το σταυρό τους και μπαίνουν στην αίθουσα του μαρτυρίου.

Ημέρα 6η:
Η Ζωή διαβεβαιώνει τους υπουργούς οικονομικών ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους και για να μην έχουν την παραμικρή αμφιβολία τους διαβάζει τη σχετική λίστα: 1) Πρόσληψη 200.000 δημοσίων υπαλλήλων 2) Κρατικοποίηση Τραπεζών, ΟΠΑΠ, Λιμένων, ΟΤΕ, ΔΕΗ και άλλων 1567 οργανισμών στρατηγικής σημασίας 3) Επαναφορά επιδόματος σάντουιτς (και προσθήκη επιδόματος κλαμπ σάντουιτς) στους υπαλλήλους της ΔΕΗ και άλλα 35 μέτρα που θα τους ανακοινώσει μόλις ανανήψουν απ’ το εγκεφαλικό. Ο Σόιμπλε προλαβαίνει να ψελλίσει «Γιάνη είσαι σπίτι; Γιατί σε παίρνω και μιλάει» ενώ το Eurogroup ολοκληρώνεται χωρίς συμφωνία.

Ημέρα 7η:
Αρχίζει η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής. Η Ζωή ζητάει από τους Ευρωπαίους ηγέτες πολιτική λύση, ενώ χαϊδεύοντας μια κονκάρδα του Αρτέμη Σώρρα τους προτρέπει να μην την εξαναγκάσουν να αναζητήσει άλλες πηγές χρηματοδότησης. Οι τοκογλύφοι δανειστές απορρίπτουν την πρότασή της και της δίνουν τελεσίγραφο 24 ωρών για να δεχτεί το νέο μνημόνιο που της προτείνουν. Η Ζωή κάνει ρελάνς και τους ανακοινώνει ότι θα πάει την πρόταση σε δημοψήφισμα.

Ημέρα 8η:
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος ο Γιώργος Πάντζας (Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος) κλείνει τις τράπεζες.

Ημέρα 9η:
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τις ξανανοίγει. Και προχωράει στην ανακεφαλαιοποίησή τους με το ποσό των 32 δισεκατομμυρίων (τα 22 τα πήρε ύστερα από καταδρομική στο νομισματοκοπείο και τα άλλα 10 τα έκοψε η Ραχήλ Μακρή).

Ημέρα 10η:
Η Ζωή ανακοινώνει την ερώτηση του δημοψηφίσματος: «Επιθυμείτε την έξοδο της χώρας από το ευρώ, την αποτίναξη του ξένου δυνάστη και την επιστροφή στη δραχμούλα μας, την ευημερία, την ανάπτυξη και τις επιδοτήσεις ή την παραμονή στο τρισκατάρατο ευρώ που συνεπάγεται δυστυχία, ανέχεια και νέα δυσβάσταχτα μέτρα; Όσοι πολίτες εγκρίνουν την έξοδο απ’ το ευρώ ψηφίζουν Εγκρίνεται/ΝΑΙ. Όσοι πολίτες επιθυμούν την παραμονή στο ευρώ ας ρωτήσουν την εφορευτική επιτροπή».

Ημέρα 11η:
Οι πολίτες με το συντριπτικό 60% ψηφίζουν όχι στην έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Η Ζωή με ένα σύντομο εξάωρο διάγγελμά διαβεβαιώνει το λαό ότι θα σεβαστεί την απόφασή του και δεσμεύεται να φέρει συμφωνία εντός 2 ημερών (εργάσιμων).

Ημέρα 12η:
Η Ζωή πηγαίνει στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και βάζει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της σε νέο διετές μνημόνιο που θα αποφέρει στη χώρα χρηματοδότηση ύψους 60 δισεκατομμυρίων. Ο Ντόναλτ Τουσκ περιχαρής σηκώνεται να φύγει πιστεύοντας ότι όλα έχουν τελειώσει όμως το «Γιιιιιέπ! Πού πας Πολωνέ Βαβρζίνιακ; Ακόμα δεν αρχίσαμε» της Ζωής τον κάνει να ξανακαθίσει στη θέση του σαν βρεγμένη γάτα.

Ημέρα 13η:
Οι εξαντλητικές συζητήσεις συνεχίζονται. Η συμφωνία κολλάει στην απαίτηση της Ζωής να πάρει εγγυήσεις από τους δανειστές ότι είναι σε θέση να βρουν τα 60 δις για να δανείσουν την Ελλάδα. Ειδικά για Γερμανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Σλοβακία, και Λιθουανία η Ζωή διατηρεί ζωηρές αμφιβολίες για το αν είναι σε θέση να μας δανείσουν και ζητάει να υπογράψουν και αυτοί μνημόνια για να βελτιώσουν τα οικονομικά τους. Ο Γιούνκερ αποσύρεται απ’ τις διαπραγματεύσεις και ανακοινώνει ότι πηγαίνει για ένα χρόνο δανεικός στο ΔΝΤ (ή στην Παταγονία).

Ημέρα 14η:
72 ώρες μετά την έναρξη της Συνόδου η Μέρκελ έχει γονατίσει και υπογράφει ό,τι της δίνει η Ζωή. 18 μνημόνια (ένα για κάθε κράτος-μέλος), 3 αναπτυξιακά πακέτα για την Ελλάδα, την αποπομπή Σόιμπλε και τη μεταγραφή του Χαριστέα στη Μπάγερν. Η Ζωή βγάζει από την τσέπη της μια τούφα της Άννας Παναγιωταρέα και την καίει. Λευκός καπνός βγαίνει απ’ τη Σύνοδο.

Ημέρα 15η:
Η Ζωή επιστρέφει στο Ελευθέριος Βενιζέλος με 19 μνημόνια και 60 δις στις αποσκευές της και γνωρίζει την αποθέωση από 100.000 εκστασιασμένους οπαδούς της. Νενικήκαμεν.

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή