Menu

Άγιος Βαλεντίνος Άντρες VS Γυναίκες... τι συμβαίνει με αυτήν την μέρα;

Άγιος Βαλεντίνος Άντρες VS Γυναίκες... τι συμβαίνει με αυτήν την μέρα;
jumbo-banner

Η 14η του Φλεβάρη αποτελεί την ημέρα που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται ο έρωτας σε ολόκληρο τον κόσμο! Κι όμως, οι συγκρούσεις που προκύπτουν ανάμεσα στα ζευγάρια την αγαπησιάρικη υποτίθεται αυτή ημέρα, δεν έχουν προηγούμενο.

Το αρσενικό φίλο δεν μπορεί να καταλάβει τον λόγο υπάρξεις για την συγκεκριμένη ημέρα που την γιορτάζει όλος ο κόσμος, γιατί από την πλευράς τους πιστεύουν πως δεν χρειάζεται μέσα σε μια ημέρα να σου αποδείξει ο αγαπημένος σου πόσο νοιάζεται για εσένα..

Οι δε γυναίκες περιμένουν αυτήν την ημέρα πως και πώς όλο τον χρόνο για να λάβουν από λουλούδια, σοκολατάκια και άλλα δώρα το οποία θα κάνουν αυτήν την ημέρα πολύ πιο όμορφη από τις άλλες.

Καταρχήν ας αναφέρουμε μερικά πράγματα για την ημέρα αυτή που ας πούμε είναι πιο σημαντική από την αυτονόητη...

Στις 14 Φεβρουαρίου γιορτάζει ο Βαλεντίνος και η Βαλεντίνα και να τους χαίρεστε όσοι έχετε κάποιον με αυτό το όνομα:
Καταρχάς, κάτι που ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει είναι ότι η 14η Φεβρουαρίου, είναι στην πραγματικότητα η μέρα που πέθανε ο άγιος Βαλεντίνος στη Via Flaminia βόρεια της Ρώμης.

Λίγα είναι γνωστά για τον βίο του οσιομάρτυρα Βαλεντίνου, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για ένα πρόσωπο ή δύο διαφορετικούς άγιους με το ίδιο όνομα. Λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών, δεν αναφέρεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε, ενώ και η Καθολική εκκλησία υποβίβασε τη γιορτή του σε απλή τοπική εορτή.

Σύμφωνα με τον κυρίαρχο θρύλο, ο Βαλεντίνος, ήταν ιερωμένος που έζησε τον 3ο αιώνα και κρυφά από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο τον Γοτθικό (που βρισκόταν τότε στην εξουσία), πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών και γενικά βοηθούσε τους Χριστιανούς, γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα. Συνελήφθη για την πράξη του αυτή και φυλακίστηκε, ωστόσο ο αυτοκράτορας αρχικά αποφάσισε να του δώσει χάρη, μέχρι που ο Βαλεντίνος προσπάθησε να τον μυήσει στον Χριστιανισμό και ο αυτοκράτορας τον καταδίκασε σε θάνατο δια λιθοβολισμού. Ωστόσο ο Βαλεντίνος επέζησε από τον λιθοβολισμό κι έτσι τον αποκεφάλισαν έξω από την πύλη της Flaminia στις 14 Φεβρουαρίου του 169

Ένας άλλος θρύλος ωστόσο λέει ότι ο Βαλεντίνος ήταν πρώην επίσκοπος του Terni, μίας πόλης στην νότια Umbria (έτσι λεγόταν τότε η κεντρική Ιταλία) και βρισκόταν σε κατ' οίκον περιορισμό, όταν ο δικαστής Αστέριος, αμφισβητώντας την εγκυρότητα της Χριστιανικής θρησκείας τον έβαλε σε μία δοκιμασία. Του παρουσίασε την τυφλή θετή του κόρη και του είπε ότι αν την κάνει να βρει το φως της θα έχει ότι ζητήσει. Πράγματι εκείνος αποκατέστησε την όραση της κόρης και ο δικαστής ταπεινωμένος τον ρώτησε τι θέλει να κάνει. Ο Άγιος Βαλεντίνος του είπε να σπάσει μέσα σε τρεις μέρες όλα τα ειδωλολατρικά αγάλματα που έχει και στη συνέχεια να βαπτιστεί. Ο δικαστής το έκανε και στη συνέχεια βάπτισε και όλη του την οικογένεια, ωστόσο αυτή η μεταστροφή του μεγάλου δικαστή δεν άρεσε στον αυτοκράτορα Κλαύδιο, ο οποίος συνέλαβε τον Άγιο Βαλεντίνο και η κατάληξη και αυτού του θρύλου είναι ακριβώς η ίδια με του προηγούμενου.

Τη σημασία που έχει σήμερα η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου την απέκτησε τον 14ο αιώνα, όπου συνδέθηκε με την έννοια της ευγενούς αγάπης και την πρώτη γραπτή αναφορά του ως αγίου την συναντάμε το 1382 στο ποίημα Το Κοινοβούλιο των Πτηνών (Parlement of Foules) του Τζέφρι Τσόσερ.

Η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, είναι επίσημη εορτή στην Αγγλικανική Κοινωνία, καθώς και στην Λουθηρανική Εκκλησία. Στην περιοχή της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ωστόσο, ο Άγιος Βαλεντίνος ο Πρεσβύτερος γιορτάζεται στις 6 Ιουλίου και ο Ιερομάρτυρος Άγιος Βαλεντίνος (Ο Επίσκοπος του Τerni), γιορτάζεται στις 30 Ιουλίου. Παρόλα αυτά, λόγω της γενικής ασάφειας του βίου του συγκεκριμένου Αγίου, έχει καθιερωθεί το όνομα Βαλεντίνος ή Βαλεντίνη να γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, την επικρατέστερη ως ημέρα θανάτου του συγκεκριμένου αγίου και το διακοσμημένο με άνθη λείψανο του Αγίου Βαλεντίνου εκτίθεται στην βασιλική εκκλησία Saint Mary in Cosmedin στη Ρώμη.

Πάμε τώρα στο θέμα που απασχολεί του πάντες την ημέρα αυτή.
valentines20day20roses1
Άντρες ως γνωστόν ξέρετε πως ότι και να πείτε για την ημέρα αυτή εγώ μαζί σας θα είμαι καθώς και εγώ με την σειρά μου πιστεύω πως δεν χρειάζεται μια μέρα τον χρόνο για να αποδείξετε πόσο αγαπάτε το άλλο σας μισό. Εκτός αν δεν δίνεται και ιδιαίτερη προσοχή στο έτερον ήμισυ και περιμένει πως και πως αυτήν την ημέρα για το κάτι παραπάνω. Παρόλα αυτά για να αποφύγετε λογομαχίες που σίγουρα θα δημιουργηθούν εκείνη την μέρα καλό είναι να κάνετε μια οικονομική για τις μέρες αγοράζοντας ένα κουτί σοκολατάκια ή να τις αγοράσετε μια ανθοδέσμη (μπορείτε να βρείτε εδώ) για να μην έχετε γκρίνια και μουρμούρα όλη μέρα.

Γυναίκες, ότι και να πω είναι λίγο αφού από την φύση μας είμαστε ρομαντικές και οι περισσότερες γυναίκες αυτήν την ημέρα θέλουν να την γιορτάζουν. Σε ποια γυναίκα δεν αρέσουν τα δώρα του Αγίου Βαλεντίνου; Ποια; Καλό είναι όμως αν σε περίπτωση ο αγαπημένος σας δεν σας πάει κάτι αυτό δεν σημαίνει πως ήρθε και η συντέλεια του κόσμου. Το ότι είναι δίπλα σας όλο τον χρόνο σας αγαπά και σας νοιάζεται είναι από τα πιο όμορφα δώρα που λαμβάνεται 365 μέρες τον χρόνο. Και στην τελική τι να το κάνετε αν εκείνη την ημέρα σας γεμίζει με δώρα ενώ όλες τις υπόλοιπες δεν σας εκφράζει και τόσο πολύ το πάθος του για εσάς;

Όσο αφορά τους ερωτευμένους που δεν ξέρουν με ποιόν τρόπο να αποδείξουν στο αντίθετο φίλο τα συναισθήματα τους είναι μια πολύ καλή αφορμή και ξεκινήσει για να δείξετε το τι πραγματικά νιώθετε αν δεν είχατε τόσο καιρό του κουράγιο να το κάνετε.

kos patisserie
επιστροφή στην κορυφή