Χλωμό ή κιτρινωπό δέρμα: Τι σημαίνει για την υγεία σας

Οκτώβριος 28, 2014
jumbo-banner

Κανείς δεν γνωρίζει το δέρμα σας καλύτερα από εσάς. Παρόλο, όμως, που μπορείτε να επισημάνετε αμέσως ότι κάτι δεν είναι φυσιολογικό επάνω σας, τις περισσότερες φορές δεν είστε σίγουροι για το τι ακριβώς είναι αυτό.

Έτσι, οι πιο πολλοί άνθρωποι καταλήγουν απλά να το αγνοούν και αυτό μπορεί να αποδειχτεί η χειρότερη δυνατή επιλογή.

Αντί να εικάζετε κάθε φορά σχετικά με τι μπορεί να σας συμβαίνει, δείτε τι ακριβώς σημαίνει για την υγεία σας μια αλλαγή στο χρώμα του δέρματός σας:

Το χρώμα του δέρματος είναι κιτρινωπό

Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να πάσχετε από carotenemia. Πρόκειται για μια κατάσταση όπου το σώμα έχει υψηλότερα ποσοστά β-καροτένιου, που συνήθως οφείλεται σε μεγάλη κατανάλωση από καρότα, κολοκύθες και γλυκοπατάτες. Η carotenemia δεν είναι κάτι σοβαρό που θα πρέπει να σας ανησυχήσει ιδιαίτερα.

Το χρώμα σας θα επανέλθει στα κανονικά του επίπεδα μόλις ρυθμίσετε και πάλι την διατροφή σας. Η κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι ίκτερου, μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση που προκαλείται από προβλήματα στο συκώτι. Ο ίκτερος θα προκαλέσει επίσης κιτρινισμό και στα μάτια του πάσχοντος.

Πολύ χλωμή απόχρωση δέρματος

Το χρώμα του δέρματος καθορίζεται από την ποσότητα της μελανίνης που υπάρχει στον οργανισμό σας. Τα άτομα με πιο χλωμή επιδερμίδα έχουν λιγότερη μελανίνη. Εάν παρατηρήσετε μια ξαφνική και σοβαρή αλλαγή του χρώματος της επιδερμίδας σας προς το χλωμό/άσπρο μπορεί να οφείλεται απλά σε μια αλλαγή στη ροή του αίματος και όχι στην ποσότητα μελανίνης.

Όταν, ωστόσο, ένα άτομο δεν έχει αρκετά υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια για να μεταφέρουν αρκετό οξυγόνο στους ιστούς, μπορεί να πάσχει από αναιμία. Εκτός από το χλωμό χρώμα στο δέρμα η αναιμία χαρακτηρίζεται επίσης από ένα επίμονο αίσθημα κόπωσης. Δεν είναι κάποια πολύ σοβαρή κατάσταση και συνήθως μπορεί να αντιμετωπιστεί με συμπληρώματα ή ακόμα και με μια αλλαγή στη διατροφή σε συνεννόηση με τον γιατρό σας.

onmed.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot