ΦΤΟΥ ΣΚΟΡΔΑ για ομορφιά!!

Απρίλιος 08, 2015
jumbo-banner

Σκόρδο για όμορφα μαλλιά, λαμπερό δέρμα και διατήρηση του σωστού σωματικού βάρους; Κι όμως είναι αλήθεια.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου στον τομέα υγεία είναι γνωστές και επιστημονικά αποδεδειγμένες από χρόνια. Τώρα ήρθε η ώρα να κατακτήσει και το χώρο της...ομορφιάς σύμφωνα με πληροφορίες από το clickatlife.gr.

Λαμπερά μαλλιά
Το σκόρδο μπορεί να βάλει τέλος στην απώλεια μαλλιών εξαιτίας των υψηλών ποσοστών αλλισίνης, μιας ένωσης παρόμοιας με εκείνη του θείου που υπάρχει στα κρεμμύδια, τα οποία με τη σειρά τους έχει αποδειχθεί ότι είναι ευεργετικά σε περιπτώσεις τριχόπτωσης. Τρίψτε σκελίδες σκόρδου στο τριχωτό της κεφαλής σας, συμπιέζοντας παράλληλα- ή εναλλακτικά κάντε μασάζ με λάδι από σκόρδο για καλύτερα αποτελέσματα.

Καθαρό πρόσωπο
Μπορεί το σκόρδο να μην είναι στη "φαρμακευτική" σας δοσολογία για την ακμή αλλά είναι ιδανική φυσική θεραπεία που εξαφανίζει τα σημάδια στο πρόσωπο. Τα αντιοξειδωτικά συστατικά του σκοτώνουν τα βακτήρια και μία προτεινόμενη τακτική είναι να τρίψετε ένα κομματάκι σκόρδου στο σπυράκι για πιο αποδοτικά και άμεσα αποτελέσματα. Φυσικά, αφού πρώτα έχετε συμβουλευτεί το δερματολόγο σας.
skordo1

Αντίο κρύωμα
Με τον καιρό να μην έχει αποφασίσει ακόμα να μας χαρίσει ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα, το κρύωμα και η γρίπη καραδοκούν. Τα αντιοξειδωτικα του σκόρδου δρουν ως ασπίδα προστασίας ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σας σύστημα και καλό θα ήταν να το εισάγετε στις καθημερινές σας διατροφικές συνήθειες. Αν καταλάβετε ότι σας γυροφέρνει κάποιο κρύωμα δοκιμάστε ένα τσάι με σκόρδο. Αφήστε μερικές κομμένες φέτες σκόρδου σε ζεστό νερό για λίγα λεπτά, στραγγίξτε το και πιείτε το. Για καλύτερη γεύση προσθέστε λίγο μέλι ή τζίντζερ.

Απαλύνει την όψη του δέρματος με ψωρίαση
Με τις αποδεδειγμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του σκόρδου να είναι αναμφισβήτητες, ενδείκνυται και για τις περιπτώσεις ψωρίασης. Δοκιμάστε να τρίψετε λίγο έλαιο σκόρδου στην "μολυσμένη" περιοχή και θα δείτε το δέρμα σας να ηρεμεί και να γίνεται απαλό.
skordo2

Για καλύτερο έλεγχο του βάρους
Το σκόρδο έχει την ικανότητα να ισορροπεί το σωματικό βάρος, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μάλιστα, μελέτες έδειξαν ότι ποντίκια, που ακολουθούσαν διατροφή με βάση το σκόρδο, όχι μόνο διατήρησαν αλλά μείωσαν το βάρος τους.

Απομακρύνετε τις ακίδες
Ένα κλασικό γιατροσόφι σε περίπτωση που σας έχει μπει κάποια ακίδα στο χέρι, για παράδειγμα, είναι να τρίψετε μία μικρή φέτα από σκόρδο στην περιοχή. Σύντομα ο μικρός ενοχλητικός και επώδυνος "εχθρός" σας θα εξαφανιστεί.
skordo3

Θεραπεύστε το "πόδι του αθλητή"
Εκτός όλων των άλλων, το σκόρδο έχει και αντι - μυκητιακές ιδιότητες και για αυτόν το λόγο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλλαγείτε από τη φαγούρα, που προκαλεί "το πόδι του αθλητή", η μυκητίαση δηλαδή των ποδιών. Ενυδατώστε τα πόδια σας σε ένα λουτρό με ζεστό νερό και προσθέστε λιωμένο σκόρδο, για γρήγορη θεραπεία.

Αντιμετωπίστε τις άφθες
Οι άφθες που εμφανίζονται στην περιοχή των χειλιών είναι αρκετά επώδυνες, εκτός από αντιαισθητικές. Μία παλιά καλή θεραπεία είναι να τοποθετήσετε μία σκελίδα σκόρδο πάνω στην άφθα για λίγα λεπτά. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του σκόρδου μειώνουν τον πόνο και το πρήξιμο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σκόρδο μπορεί να είναι ευεργετικό και στη διαδικασία επούλωσης.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot