ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Περιφέρειες και δήμοι θα συμβάλλουν στις ανάγκες του ΕΣΥ

Φεβρουάριος 15, 2016
jumbo-banner

Αυτό προβλέπει τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το «παράλληλο πρόγραμμα» και υπογράφεται από τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Υγείας.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται πως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού επιχορηγούν από τον προϋπολογισμό τους έκτακτες λειτουργικές ανάγκες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, των δημόσιων μονάδων Ψυχικής Υγείας και τις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ), που βρίσκονται εντός των διοικητικών τους ορίων. επιχορήγηση

Η επιχορήγηση αφορά την κάλυψη άμεσων και απαραίτητων αναγκών για τη διασφάλιση της υγείας των πολιτών και ιδίως ιατρικό υλικό, ιατρικά μηχανήματα, τεχνικά έργα και επισκευές, ενεργειακές ανάγκες και καύσιμα.

Η τροπολογία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος είναι παράλληλα και πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κάνει λόγο για ανικανότητά της κυβέρνησης να εξασφαλίσει τους πόρους που απαιτούνται για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών του συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, με τη σχετική διάταξη μετατίθενται οι ευθύνες της κυβέρνησης στην Αυτοδιοίκηση. «Καλούν την Αυτοδιοίκηση να αναλάβει την ευθύνη χρηματοδότησης των δημόσιων δομών Υγείας, ενώ γνωρίζουν ότι δεν διαθέτει τους αναγκαίους πόρους ακόμη και για να καλύψει τις δικές της ανάγκες», σημειώνει.

ethnos.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot