Τι συμβαίνει όταν μελανιάζετε ξαφνικά χωρίς προφανή αιτία

Ιούνιος 26, 2015
jumbo-banner

Το ανεξήγητο μελάνιασμα στα πόδια προκαλεί συναγερμό και οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν το «γιατί» και αν ένα σοβαρό πρόβλημα είναι υπεύθυνη

Οι μώλωπες μπορεί να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα και τη θέση τους μπορεί να είναι μια ένδειξη για την υποκείμενη αιτία. Πολλοί μικρότερης σημασίας παράγοντες μπορεί να οδηγήσει σε μώλωπες, αλλά να γνωρίζουν πότε μια σοβαρή αιτία είναι παρούσα μπορεί να είναι σωτήρια. Το άρθρο αυτό διερευνά κοινές αιτίες και παρέχει μια συνοπτική βάση των πληροφοριών σχετικά με ανεξήγητες μελανιές στα πόδια.

Οι μώλωπες εμφανίζονται ως αποχρωματισμός του δέρματος και είναι μπλε, μαύρο ή ένας συνδυασμός των δύο. Κατεστραμμένα αιμοφόρα αγγεία από βαθιά μέσα στα πόδια να προκαλέσει το αίμα να ανέλθει στην επιφάνεια και προκαλεί ανεξήγητες μελανιές. Μώλωπες θεραπεύονται γενικά μέσα σε 2-4 εβδομάδες.

Όταν μια μελανιά είναι η θεραπεία, μια ποικιλία από χρωματικές αλλαγές λαμβάνουν χώρα και να παράγουν ένα φάσμα χρωμάτων από κιτρινοπράσινο, καφέ, κόκκινο-μπλε και το κοινό μπλε ή μπλε-μαύρη εμφάνιση.

Αιτίες

Έντονη σωματική δραστηριότητα ή τραυματισμοί

Οι μικροτραυματισμοί μπορεί να οδηγήσει σε μώλωπες και εκχυμώσεις. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για το αίμα για να ανέβει στην επιφάνεια του δέρματος και αυτό συχνά προκαλεί ανησυχία για το τι ήταν η πραγματική αιτία. Η έντονη φυσική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε βλάβη σε μικρά αιμοφόρα αγγεία. Στη συνέχεια, το αίμα διαρρέει και μια μελανιά μορφές.

Έκθεση στον ήλιο

Η UV ακτινοβολία του ήλιου βλάπτει το δέρμα και τα αιμοφόρα αγγεία με συνέπεια να προκαλεί μώλωπες, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους.

Παρενέργειες από φάρμακα

Η λήψη ορισμένων φαρμάκων μπορεί να επηρεάσει την πήξη του αίματος.


Γήρανση

όσο περνούν τα χρόνια τόσο εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα με συνέπεια να δημιουργούνται μώλωπες

Η έλλειψη βιταμίνης

Η ανεπάρκεια βιταμινών όπως η Β12, C, Κ και το φολικό οξύ μπορεί να προκαλέσει μώλωπες.

Διαβήτης
Οι πάσχοντες από διαβήτη λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την κυκλοφοριακό τους είναι περισσότερο επιρρεπείς στους μώλωπες.

Αιματολογικές νόσοι

Οι διάφορες αιματολογικές ασθένειες μπορεί να δημιουργήσουν μώλωπες. Αυτές είναι οι σήψη, θρομβοπενία, αιμοφιλία, λευχαιμία, ασθένεια του Hodgkin, και δυσλειτουργία των αιμοπεταλίων.

http://www.newhealthguide.org/Unexplained-Bruising-On-Legs.html - iatropedia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot