Τι είναι το «σύνδρομο διαρροής του εντέρου»

Ιούλιος 26, 2015
jumbo-banner

Τι είναι το «σύνδρομο διαρροής του εντέρου» και πώς θα καταλάβετε αν πάσχετε από αυτό.

Δεν αναγνωρίζουν όλοι οι γιατροί την ύπαρξή του, όμως σχετίζεται με συγκεκριμένα συμπτώματα και μια σειρά από επιπλοκές για την υγεία.

Η κακή διατροφή και η κατάχρηση αντιβιοτικών θεωρείται πως μπορεί να καταστρέψουν το στρώμα κυττάρων που καλύπτει το έντερο και να αυξήσουν τη διαπερατότητά του. Κανονικά, το στρώμα αυτό επιτρέπει να περνούν θρεπτικά συστατικά στο αίμα, συγκρατεί όμως μεγαλύτερα μόρια και μικρόβια. Η αυξημένη διαπερατότητα του εντέρου μπορεί λοιπόν να οδηγήσει στην εκδήλωση φλεγμονής σε ολόκληρο το σώμα.
Τα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το σύνδρομο ποικίλλουν, από φούσκωμα, αέρια και πόνο μέχρι συχνές κολπικές λοιμώξεις, άσθμα και διαταραχές της διάθεσης.

Οι 3 παράδοξες αιτίες των... στομαχικών αναταράξεων
Είναι πιθανό η αυξημένη διαπερατότητα του εντέρου να συνδέεται με αυτοάνοσα νοσήματα όπως η νόσος του Crohn και ο διαβήτης τύπου 1 σε άτομα που έχουν προδιάθεση να τα εκδηλώσουν. Παραμένει, ωστόσο, ασαφές κατά πόσο η αυξημένη διαπερατότητα μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή διάφορες τροφικές αλλεργίες.
Για να διατηρήσετε την υγεία του γαστρεντερικού, θα πρέπει να καταναλώνετε επαρκείς ποσότητες φυτικών ινών, να καταναλώνετε αρκετά υγρά και να παρέχετε στον οργανισμό σας προβιοτικά.


onmed.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot