Τα "ένοχα" μυστικά των χυμών

Ιανουάριος 19, 2015
jumbo-banner

Αν στο μυαλό σας υπάρχει εξίσωση "χυμός=υγεία" ή "χυμός=αποτοξίνωση", οι νέες έρευνες επιβάλλουν επανεξέταση αυτών των δεδομένων.

Όλο και περισσότεροι ειδικοί καταγγέλουν τη νέα μόδα, που θέλει τους χυμούς και τα smoothies να είναι συνώνυμα της υγιεινής διατροφής, ως αιτία για την αύξηση του βάρους, την αύξηση των κρουσμάτων διαβήτη τύπου 2, ακόμη και την υπομόνευση της στοματικής υγείας λόγω των σακχάρων.

Επίσης, επισημαίνουν ότι κατά τη διάρκεια της παρασκευής των χυμών τα φρούτα χάνουν σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, οπότε το καλύτερο που έχει να κάνει όποιος θέλει να ακολουθεί υγιεινό τρόπο διατροφής είναι να φάει το φρούτο όπως είναι.

"Ο μηχανισμός της κατανάλωσης ενός ολόκληρου κομματιού φρούτου είναι αδιαμφισβήτητα καλύτερος σε κάθε επίπεδο: στην απώλεια βάρους αλλά και στην απορρόφηση ινών και συστατικών" εξηγεί η διατροφολόγος Τζάκι Λιντς.

Πηγή: Δημοκρατία

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot