×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 575

Σεξ: 5 μύθοι για τα δύο φύλα καταρρίπτονται!

Δεκέμβριος 13, 2013
jumbo-banner

Οι απόψεις των δύο φύλων για τη σεξουαλικότητα πολλές φορές θεωρούνται δεδομένες. Οι άνδρες θέλουν σεξ και οι γυναίκες θέλουν δέσμευση. Οι άνδρες ψάχνουν μια όμορφη σύντροφο και οι γυναίκες έναν άνδρα με κύρος.

Οι ψυχολόγοι όμως δε συμφωνούν απόλυτα με αυτές τις επιφανειακές όψεις της σεξουαλικότητας.
Δείτε ποιοι κοινοί μύθοι περιβάλλουν το σεξ και τα δύο φύλα.

1. Οι άνδρες σκέφτονται συχνότερα το σεξ
Δεν είναι αλήθεια ότι οι άνδρες σκέφτονται το σεξ κάθε επτά δευτερόλεπτα. Αντιθέτως, σκέφτονται το σεξ όσο και το φαγητό ή τον ύπνο. Μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research δείχνει ότι η συχνότητα με την οποία σκέφτονται το σεξ άνδρες και γυναίκες είναι σχεδόν η ίδια.

2. Οι άνδρες θέλουν να αλλάζουν συχνότερα ερωτική σύντροφο
Τα στατιστικά δείχνουν ότι κατά μέσο όρο οι άνδρες επιθυμούν να αλλάζουν συχνότερα ερωτική σύντροφο σε σύγκριση με τις γυναίκες. Η «παγίδα» όμως στην ερμηνεία των αποτελεσμάτων είναι οι άνδρες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας. Εάν οι ερευνητές ρωτούσαν 10 άνδρες πόσες ερωτικές συντρόφους επιθυμούσαν και οι εννέα απαντούσαν «μία» ενώ ο ένας απαντούσε «είκοσι» ο μέσος όρος των απαντήσεων θα ήταν 2,9. Οι «τυπικές» απαντήσεις των περισσότερων ερευνών επί του θέματος δείχνουν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες δίνουν συνήθως την ίδια απάντηση, δηλαδή ότι επιθυμούν ένα και μοναδικό σύντροφο στη ζωή τους.

3. Οι άνδρες θέλουν εμφανίσιμες γυναίκες και οι γυναίκες θέλουν άνδρες με κύρος
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε φοιτητές κολλεγίου δείχνει ότι οι άνδρες πράγματι επιζητούν την καλή εμφάνιση και οι γυναίκες την κοινωνική θέση. Ωστόσο, σε πραγματικές συνθήκες οι δοκιμές αποδεικνύουν ότι η εμφάνιση και το κύρος είναι εξίσου σημαντικοί παράγοντες και για τα δύο φύλα. Αυτό δείχνει σχετική έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology.

4. Οι γυναίκες έχουν πιο σπάνια οργασμό
Μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2009 έδειξε ότι οι διαφορές στη συχνότητα είναι εμφανείς μόνο στην περίπτωση του περιστασιακού σεξ. Αντιθέτως, τα ποσοστά και για τα δύο φύλα στις μόνιμες σχέσεις αγγίζουν το 79%.

5. Οι άνδρες επιζητούν το περιστασιακό σεξ περισσότερο από τις γυναίκες
Μελέτες δείχνουν ότι η στάση των δύο φύλων απέναντι στο περιστασιακό σεξ επηρεάζεται από τα κοινωνικά πρότυπα και τις προκαταλήψεις. Ιδιαίτερα για τις γυναίκες, σημαντικό ρόλο παίζει ο παράγοντας της οικειότητας και της προοπτικής για καλό σεξ. Όταν αποκλειστούν αυτοί οι παράγοντες, τα δύο φύλα έχουν ίσες πιθανότητες να συναινέσουν σε μια εφήμερη σχέση.

Πηγή: onmed.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot