Πώς θα χάσεις κιλά τρώγοντας μακαρόνια

Δεκέμβριος 04, 2014
jumbo-banner
Αν δίνεις μάχη με τη ζυγαριά και τυγχάνει να είσαι λάτρης των ζυμαρικών, δεν χρειάζεται να «θυσιάσεις» το αγαπημένο σου φαγητό για να χάσεις κιλά. Αρκεί να κάνεις σωστή επιλογή, να τα μαγειρέψεις με τον κατάλληλο τρόπο και να τα απολαύσεις με μέτρο.

Παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους για να μην νιώθεις τύψεις μπροστά σε ένα πιάτο με μια λαχταριστή μακαρονάδα!

Ολική άλεση
Τα μακαρόνια ολικής άλεσης περιέχουν περισσότερες φυτικές ίνες σε σχέση με τα κλασικά μακαρόνια, που σημαίνει ότι η ίδια μερίδα μπορεί να σας κρατήσει χορτάτους και μακριά από το ψυγείο για περισσότερη ώρα, μειώνοντας την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων σας.

Προσοχή στις μερίδες
Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ βαθύ πιάτο για τα μακαρόνια, αλλά ρηχό, καθώς έχουμε καλύτερη επίγνωση της ποσότητα που καταναλώσουμε. Υπολογίστε ότι ένα φλιτζάνι μακαρόνια αποδίδει περίπου 200 θερμίδες κι ότι η κανονική μερίδα είναι περίπου στα δύο φλιτζάνια μαγειρεμένα μακαρόνια. Μετρήστε, λοιπόν, τις μερίδες σας και αποφύγετε τις υπερβολές.
 
Ζυμαρικά al dente
Τα μακαρόνια έχουν μέτριο γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι η αύξηση του σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωσή τους δεν είναι μεγάλη, με αποτέλεσμα να μην πέφτει μετά απότομα και να μην πεινάμε σύντομα, άρα και να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό μέσα στην ημέρα. Αν βράζετε τα μακαρόνια σας για 5-6 λεπτά, ο γλυκαιμικός τους δείκτης είναι ακόμη πιο χαμηλός κι εσείς πιο χορτάτοι, χωρίς απότομες αυξομειώσεις του σακχάρου.
 
Προτίμησε τη σάλτσα ντομάτας
Σίγουρα η καρμπονάρα είναι δελεαστική, όμως οι θερμίδες και τα λιπαρά της, είναι απαγορευτικά σε μια δίαιτα. Οι σάλτσες με βάση τη ντομάτα είναι και πιο υγιεινές και με λιγότερες θερμίδες, συν του ότι ρίχνουν κι άλλο το γλυκαιμικό δείκτη της μακαρονάδας.
 
Πρόσθεσε λαχανικά
Είτε ωμά, είτε μαγειρεμένα, τα λαχανικά στα ζυμαρικά σας, εκτός από το ότι δείχνουν «πληθωρικό» το πιάτο σας, αυξάνουν την πρόσληψη φυτικών ινών, κρατούν την πείνα -άρα και τις έξτρα θερμίδες- μακριά και σας απομακρύνουν από παχυντικές επιλογές όπως μπέικον, ζαμπόν, κρέμα γάλακτος κ.ο.κ.
 
Extra tip: Το ψωμί ως συνοδευτικό της μακαρονάδας είναι υπερβολή! Δεν νομίζεις;

healthpro.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot