Πρόγραμμα διαχείρισης του στρες για βελτίωση της στυτικής δυσλειτουργίας

Φεβρουάριος 16, 2016
jumbo-banner

Η διαχείριση του στρες, το οποίο ευθύνεται για τη σεξουαλική δυσλειτουργία στον άνδρα, που εκδηλώνεται είτε ως στυτική δυσλειτουργία είτε ως πρόωρη εκσπερμάτιση, είναι το αντικείμενοδωρεάνπρογράμματος, το οποίο διοργανώνει η Ακαδημία Αθηνών σε συνεργασία με το Ανδρολογικό Ιατρείο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αττικόν.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν οι άνδρες, ώστε να διαχειρίζονται καλύτερα το στρες και να αντιμετωπίζουν την στυτική τους δυσλειτουργία αλλά και την πρόωρη εκσπερμάτιση.

«Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι το στρες είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που ευθύνονται για την στυτική δυσλειτουργία του άνδρα» αναφέρει ο διαπρεπής χειρουργός ουρολόγος κ Βασίλης Πρωτογέρου Επικ. Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος υπό την εποπτεία της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία επιστημονικών μελετών η στυτική δυσλειτουργία είναι μια από τις συχνότερες διαταραχές του ανδρικού πληθυσμού και οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.Δεν είναι πάθηση, αλλά σύμπτωμαπου εμφανίζεται στα πλαίσια κάποιας άλλης κατάστασης. Μπορεί να αντιμετωπιστεί αρκεί να βρεθεί ο παράγοντας που την προκαλεί και συχνά τα αίτια δεν είναι οργανικά αλλά ψυχολογικά.

Πλήττει εκατομμύρια άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο καθώςυπολογίζεται ότι 1 στους 20 άντρες κάτω των 40 χρόνων και 1 ένας στους 5 άνω των 60 χρόνων αντιμετωπίζουν προβλήματα στύσης.

«Πολλοί άνδρες που η στυτική τους διαταραχή οφείλεται στο στρες για την λύση του προβλήματος καταφεύγουν σε φαρμακευτική αγωγή, η οποία όμως αντιμετωπίζει το σύμπτωμα κι όχι το αίτιο με αποτέλεσμα τη διαιώνιση της κατάστασης »τονίζει από την πλευρά της η διαπρεπής Ψυχολόγος- Ειδική Διαχείρισης Στρες κ Όλγα Πανταζή , η οποία είναι υπεύθυνη για τις συνεδρίες με τους άνδρες.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους πολλοί άντρες πιστεύουν πως μπορούν μόνοι τους να διαχειρισθούν και να μειώσουν το στρες που νιώθουν. Αυτό σε κάποιες περιπτώσεις ίσως να είναι εφικτό αλλά συνήθως χρειάζεται παρέμβαση από κατάλληλα εκπαιδευμένο ειδικό επιστήμονα. Έρευνες έχουν δείξει πως η χρησιμότητα της διαχείρισης του στρες είναι σημαντικά βοηθητική για την αντιμετώπιση των σεξουαλικών προβλημάτων, στυτικής δυσλειτουργίας ή πρόωρης εκσπερμάτισης και από τα μέχρι στιγμής δεδομένα σημειώνονται θετικά αποτελέσματα από τις μεθόδους διαχείρισης σε άτομα με στυτική δυσλειτουργία.

«Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό ο άνδρας να συνειδητοποιήσει το φαύλο κύκλο στον οποίο βρίσκεται και να ζητήσει βοήθεια από κατάλληλα εκπαιδευμένο ειδικό επιστήμονα» εξηγεί η κ Πανταζή.

 

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot