Προσοχή στα αρωματικά κεριά και αποσμητικά χώρου – Άμεσος κίνδυνος υγείας!

Νοέμβριος 04, 2015
jumbo-banner
Έρευνα από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ, έρχεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την χρήση αρωματικών κεριών και αποσμητικών χώρου στο σπίτι, αφού, σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορεί να συνιστούν πολύ σοβαρό κίνδυνο υγείας.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η μακροπρόθεσμη έκθεση στις αναθυμιάσεις αυτών των προϊόντων μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη όγκων, σε προβλήματα στους πνεύμονες και μπορεί να προκαλέσει άσθμα. Και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η χημική σύσταση αυτών των προϊόντων μπορεί να αλλάξει τη δομή του DNA σας και να δημιουργήσει καρκινογόνες μεταλλάξεις στα υγιή κύτταρα του οργανισμού σας. Τα αποσμητικά χώρου συνδέθηκαν με προβλήματα άσθματος και μπορούν επίσης να προκαλέσουν και ορμονικά προβλήματα. Άλλη έρευνα έχει δείξει ότι τα αποσμητικά μπορεί να περιέχουν υψηλά επίπεδα φορμαλδεΰδης, η οποία μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του φάρυγγα και της μύτης.
 
Πηγή: DailyMail 
Επίσης, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό International Magazine of Public Health το 2013 έδειξε ότι οι έγκυες γυναίκες που είχαν εκτεθεί σε αποσμητικά χώρου γέννησαν παιδιά που ήταν πιο πιθανό να πάθουν λοιμώξεις των πνευμόνων. Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι μερικές από τις αναθυμιάσεις από τα αρωματικά κεριά μπορεί να είναι πιο επικίνδυνες και από τον καπνό του τσιγάρου.
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι περιέχουν συνήθως φορμαλδεΰδη και παραφίνη, που προκαλούν αναπνευστικά προβλήματα και ακόμα και καρκίνο στους πνεύμονες μετά από μακροχρόνια έκθεση σε αυτά. Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι έρευνες δεν έχουν σκοπό να σας αποτρέψουν από τα χρησιμοποιείτε τα αγαπημένα σας αρωματικά κεριά ή αποσμητικά χώρου. Υπογραμμίζουν, όμως, την μεγάλη ανάγκη να αερίζετε καλά τους χώρους του σπιτιού όπου τα χρησιμοποιείτε.

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot