Προσοχή γιατί πίνετε τον πρωινό σας καφέ την λάθος ώρα! (Video)

Μάιος 30, 2015
jumbo-banner

Η ομάδα του AsapScience πραγματοποίησε την έρευνα και όλοι οι λάτρεις του καφέ μπορούν πλέον να ησυχάσουν, αφού διαπιστώθηκε με επιστημονικό τρόπο το ποια είναι η βέλτιστη ώρα το πρωί για το αγαπημένο μας ρόφημα.

Η παραγωγή κορτιζόλης, γνωστής και ως “ορμόνης του στρες”, συνδέονται με τον τρόπο που το σώμα ξυπνάει με φυσικό τρόπο το πρωί και κορυφώνεται συνήθως μεταξύ 8:00 και 9:00, ακριβώς δηλαδή την ώρα που οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους.

Η αποκορύφωση της κορτιζόλης αμεβαίνει και πάλι ψηλά μεταξύ 12:00 και 13:00 και 17:30 και 18:30 Και σύμφωνα με το AsapScience, αν πίνετε καφέ κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών, τότε μειώνετε τις επιδράσεις της καφεΐνης.

Αν είστε τύπος που ξυπνάει πολύ νωρίς ή πολύ αργά το πρωί, η κορύφωση της κορτιζόλης στον οργανισμό σας είναι πιθανώς διαφορετική από τον μέσο όρο. Έτσι, κάθε φορά που ξυπνάτε, απλά περιμένετε λίγο πριν πάτε προς την καφετιέρα. Τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξάνονται περίπου 50 % αμέσως μόλις ξυπνάτε, ανεξάρτητα από το πότε.

Η επιστήμη λέει, να περιμένετε τουλάχιστον μια ώρα, αφότου ξυπνήσετε, για να πιείτε τον καφέ σας προκειμένου το σώμα σας να είναι στην ιδανική κατάσταση για να πάρετε τα πλεονεκτήματα της καφεΐνης.


iatropedia.gr

ferriesingreece2

kalimnos

sportpanic03

 

 

eshopkos-foot kalymnosinfo-foot kalymnosinfo-foot nisyrosinfo-footer lerosinfo-footer mykonos-footer santorini-footer kosinfo-foot expo-foot